Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

Innovation & entreprenørskab

- Læremidler, kurser og inspiration

01

I fokus

Der findes mange forskellige projekter man som skole eller klasse kan deltage i. Nogle har karakter af konkurrencer andre prøver at fokusere og udfordre elevernes eget mindset. Der er mange muligheder, her er nogle af dem:

Dansk - Matematik - Engelsk
Materialer du kan bruge ifm. den internationale kreativitetsdag.

kreadag-logo-smal

FNs Kreativitetsdag

FN's kreativitetsdag

Skal du og dine elever være med til årets kreativitetsdag? Den 21/4 er det FN´s kreativitetsdag. Fonden for Entreprenørskab bruger anledningen til at sætte fokus på kreativitet i undervisningen. Derfor har fonden lavet tre undervisningsforløb til mellemtrinnet i dansk, matematik og engelsk...
projekt edison

opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse

Projekt Edison

Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og...
Diplomer til vinderne af Next Level

Et entreprenørskabsprogram for elever i 7. til 10. klasse

Next Level

Next Level er et entreprenørskabsprogram for elever i 7. til 10. klasse. Programmet giver grundskoleelever mulighed for at prøve kræfter med entreprenørskab på en spændende og lærerig måde ved at gå fra idé til handling. Der er flere måder at arbejde med Next Level på, hvor alle leder op til, at...
02

Kurser og arrangementer

Kurser til dit fag

Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.

Flyt kurset hjem på skolen

En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.

Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.

Ring eller skriv til:


Kursusfolder2023-24

Oversigt over kurser

Kurser på CFU 2023-2024

Oversigt over vores kurser og arrangementer
Pernille Viuff

Kursussekretær

Pernille Viuff

Telefon: 7266 3312
E-mail: psvi@ucsyd.dk
03

Brug tv-udsendelser

Der findes en række tv-udsendelser, som du f.eks. kan bruge som optakt til et forløb eller bare for at spore elevernes mindset ind på innovation og entreprenørskab.

Her nogle forslag:

Designtalenterne Ultra

Serie med børn der skal løse designudfordringer.

Designtalenterne

Kom med i værkstedet når fem danske designere konkurrerer om at designe møbler til den verdenskendte Finn Juhl sal i FN bygningen i New York. Den danske arkitekt fik internationalt gennembrud da han totalindrettede salen i 1952, så nu er det næste generations møbeldesignere, der skal modernisere salen.

Designerpeople

I udsendelserne portrætteres forskellige designere fra meget forskellige designområder. Anouska Hempel, Antonio Ochoas, Chris Lee, Ed Fella, Jakob Trollbäcks, Jens Martin Skibsted, Jonathan Levian, Kenji Ekuan, Max Wolff,  Ole Scheeren, Qui Hao, Young Baek Min, Yves Bahar.

Iværksætterne

Iværksætterne ( 1 )

Hvordan kommer man i gang som iværksætter? Anita har startet en webshop, hvorfra hun sælger børnetøj. Det går godt, men alligevel er hun i tvivl, om hun skal sige sit almindelige job op og blive iværksætter på fuld tid. Konsulent Axel Bech, iværksætter Michael Martil, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og franchiser Peder Andersen giver hende gode råd.

Iværksætterne ( 2 )

Hvordan er vilkårene for iværksættere i den første svære tid? Mette er malermester og iværksætter, men hun har svært ved at skaffe arbejdskraft til virksomheden. Mette får gode råd om fremtiden af malermester Ole Perit, vejleder Axel Beck fra Væksthus Hovedstaden, galleriejer Jens Veggerby og tømrermester Lars Bjerregaard.

Iværksætterne ( 3 )

Hvordan er det at være kommet rigtig godt i gang som iværksætter? Jan Mejlkjær har haft stor succes med sin virksomhed. I dag er han parat til at sælge hele molevitten og begynde på ny. Men hvad skal der til, når man vil sælge virksomhed? Jan får gode råd af erfarne konsulenter som direktør Henrik Schrøder, modetøjsimportør Klaus Berggren, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, opfinder Troels Pedersen og Steen Kaas Andersen, vejleder i Væksthus Hovedstadsregionen.

Iværksætterne ( 4 )

Hvordan undgår en iværksætter at bukke under for stress, når arbejdspresset bliver for stort? Dennis er makeup-artist og iværksætter, men får en depression efter en lang periode med stress. Dennis er tæt på det totale sammenbrud, men læge Mette Gramkow og psykiater Christian Frøkjær Thomsen får ham tilbage på banen. Noget ironisk tjener Tine Jørgensen sine penge som iværksætter på at helbrede depressioner med lys.

Løvens hule

Dansk dokumentarserie. "Løvens hule" er en programserie, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres forretninger for fem pengestærke serie-investorer, der sidder klar til at investere deres egne penge.

Designpigerne

Serie, hvor nogle piger får stillet en designudfordring.

Se afsnittene her

 

Har du andre gode forslag er du velkommen til at kontakte mig.

04

Læremidler til I&E undervisningen

Du kan låne læremidler på CFU, her en oversigt:

Her et udpluk til engelsk, dansk og matematikundervisningen:

Bogen making a difference

I engelskundervisningen

Making a difference

Innovation og entreprenørskab - et helt nyt tema til udskolingen Making a Difference er det sidste skud på stammen i den didaktiserede tema-serie, Close-up. Med udgangspunkt i artikler, blogs, noveller behandler bogen temaer, der er meget oppe i tiden: At gøre en forskel Generation Z Global girl...
bogen text laboritoriet

Innovation og entreprenørskab i danskundervisningen (8. - 10. klasse)

Textlaboratoriet - Innovation og entreprenørskab i dansk

Med et danskfagligt indhold er Textlaboratoriets fokuspunkter: Formidling Kommunikation Innovation Entreprenørskab Der arbejder med fx musikvideo, reklamer, noveller og digte. Eleverne skal arbejde med teori, tekstanalyse og udvikling af egne produkter. Lærervejledningen indeholder en teoretisk...
Firmamatematik

Undervisningsmateriale til matematik og entreprenørskab (5. - 6. klasse)

Firmamatematik

- et niveaudelt undervisningsmateriale til matematik og entreprenørskab Indholdsbeskrivelse: Undervisningsmaterialet er bygget op omkring 17 opgavekort, som guider eleverne igennem oprettelse og drift af deres egen isfabrik. Eleverne kommer således til at arbejde med anvendelsesorienteret matematik...

Derudover stille Fonden for Entreprenørskab en række materialer til rådighed helt gratis:

05

Online værktøjer og materialer

06

CFU konsulenten

Portræt af Chris K Mienert (CKMI)

Chris Krogsøe Mienert

Pædagogisk konsulent

 

07

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

  • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
  • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

    Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

    Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

    • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
    • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

     

    Udlånssamlingen

    Langagervej 5B, Jels
    6630 Rødding

    Få hjælp til dit lån

    Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

    Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

    08

    Nyhedsbrev

    Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Innovation & Entreprenørskab, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.