Bliv fysioterapeut
Vores knogler, led, muskler og nervesystem sørger for, at vi kan bevæge os. De er grundstrukturer i vores krop, som vi bruger hver eneste dag. Ung eller gammel, elitesportsudøver, handicappet, fabriks- eller kontorarbejder. Vi har alle brug for en krop, der kan følge med til den daglige bevægelse. Både når vi sidder foran computerskærmen på arbejdet, når vi spiller fodbold om eftermiddagen, og når vi leger med vores børn på stuegulvet. Det giver os mulighed for at leve det liv, vi gerne vil.
På fysioterapeutuddannelsen lærer du, hvordan kroppen fungerer, og hvordan den reagerer på alt det, den gennem livet bliver udsat for. Med din grundige viden kan du diagnosticere patienterne og finde mulige årsager til deres bevægeindskrænkning. Det gør dig i stand til også at hjælpe dem med at genvinde bevægelsen. Du lærer også om fysioterapiens psykologiske element, og det ruster dig til at kunne hjælpe, når patienten føler sig udfordret og syg. Som fysioterapeut har du en tæt fysisk kontakt med patienter i alle aldre og fra alle samfundslag – det skal du have lyst til, men på studiet lærer du også, hvordan du bedst håndterer det.
En uddannelse, hvor teori og praksis smelter sammen
På UC SYDs fysioterapeutuddannelse arbejder vi tæt sammen med hele praksisfeltet. Du vil opleve en stor vekslen mellem teoretisk undervisning og praktisk fysioterapeutisk arbejde. Vi bruger vores kroppe i undervisningen til at forstå teorien, vi tager undervisningen ud i virkeligheden, og vi inviterer folk fra praksis ind i undervisningen. Som studerende vil du hurtigt få mulighed for at bidrage med relevant fysioterapeutisk udviklingsarbejde eks. ved at deltage i forskningsprojekter eller igangsætte dine egne projekter.
Du har også rig mulighed for at tage dele af din uddannelse i udlandet. Også her har vi stærke samarbejdspartnere. Hvert år sender vi over 100 fysioterapeutstuderende afsted. Og glem ikke vores 14 dages studietur.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Studiestart
Uddannelsen har studiestart i uge 36 i Esbjerg og Haderslev.
Det er vores studieadministrative system, der automatisk fordeler ansøgere ud på studiestart i september og studiestart i februar.
Fysioterapeut i Esbjerg opretter ikke hold til vinterstart 2025.
OBS: Vi forbeholder os ret til ikke at oprette hold til vinterstart 2025 i tilfælde af for få ansøgere.
Optag
Fysioterapeutuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Kvote 1: Adgangskrav og optagelse
Kvote 2: Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger optagelse
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen tager tre et halvt år. Du bliver autoriseret fysioterapeut, og uddannelsen er den eneste professionsbacheloruddannelse, der giver retten til at diagnosticere.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.
Du får på uddannelsen en bred teoretisk viden om kroppens opbygning og bevægelse, og du lærer at skabe relationer til andre mennesker gennem samtale, berøring og aktivitet. Det øver du både med dine medstuderende og med borgerne i dine praktikforløb. Du bliver i stand til at rådgive og formidle samt at undersøge, diagnosticere og behandle. Du får også mulighed for at tone din uddannelse med de valgfag, du finder mest interessant.
Din praktiske erfaring opbygger du løbende gennem studiet. Næsten hver dag bruger vi kroppen i undervisningen, og allerede fra første semester vil du og dine medstuderende behandle hinanden som mulige patienter. Det gør, at du får praktisk forståelse og erfaring med den fysiske nærkontakt, der er en stor del af jobbet som fysioterapeut. Det betyder også, at du skal være indstillet på at stå mere eller mindre afklædt foran dine medstuderende.
Du skal selvfølgelig også i praktik i løbet af dit studie. Vi tilbyder over 50 praktiksteder, som spænder lige så bredt som jobmulighederne efter endt uddannelse.
Du afslutter din uddannelse med et bachelorprojekt, hvor du kan dykke ned i dét emne, du synes er allermest spændende. Her har du mulighed for at arbejde sammen med andre studerende på din egen eller en anden uddannelse, og I kan selvfølgelig benytte vores bevægelaboratorier til jeres projekt.
Internationale muligheder
På fysioterapeutuddannelsen har du i løbet af din studietid flere forskellige internationale muligheder. Du kan på femte semester tage med på en uges studietur til en destination i Europa. Studieturen er en integreret del af uddannelsesforløbet. På femte semester har du også mulighed for to måneders praktik i Europa, mens du på sjette semester kan tage to måneders praktik på Færøerne, og på syvende semester kan du tage seks ugers praktik i hele verden.
Mød nogle studerende
Studieliv
Studielivet i Esbjerg
På fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg har du mulighed for at gøre dit studie lige så socialt, som du ønsker det. Her er der rig mulighed for at deltage i forskellige sociale arrangementer eller selv arrangere dem. Du og dine medstuderende kan eks. mødes til et spil badminton i vores idrætshal eller svømme et par baner i svømmehallen. I kan udfolde jer på idrætsanlægget, der ligger lige overfor campusset, mødes til fester eller sammen bruge Esbjergs mange tilbud til studerende.
I undervisningen kommer du tæt på både dine undervisere og medstuderende. Noget af undervisningen foregår som fælles tavleundervisning, og her er holdene ikke større, end at du og dine medstuderende let kan indgå i en dialog med underviserne. Når I skal arbejde manuelt og lære forskellige mobiliseringsteknikker er holdene endnu mindre og ofte er der to undervisere. Det er en stor fordel, når du hurtigt mangler svar på et spørgsmål og hjælp til at lære teknikkerne.
På fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg tager vi på studietur. Det er en unik mulighed for dig at være social med dine medstuderende, mens du oplever, hvordan fysioterapeuter arbejder i andre lande.
Følg fysioterapeutuddannelsen på Instagram. Her kan du se glimt fra hverdagen på studiet, møde dine medstuderende og se hvordan dine næste 3.5 år kunne se ud.
Studielivet i Haderslev
På fysioterapeutuddannelsen i Haderslev vil du opleve fordelene ved at studere på et mindre hold. Her lærer du hurtigt dine medstuderende at kende – både på dit eget hold og på tværs af årgangene. Når du starter på uddannelsen møder du tutorer fra tidligere årgange. Det betyder, at du i din studietid ikke kun kan henvende dig til dine undervisere for hjælp, men at du også kan støtte dig op af studerende, der er længere fremme på uddannelsen, og trække på deres erfaringer.
Den nære kontakt med dine medstuderende gør det også let at deltage i sociale arrangementer eller selv at starte nye tiltag. Både socialt og fagligt har du rig mulighed for at sætte gang i egne initiativer. Det kan eks. være træningshold eller små kurser.
Her kommer du også hurtigt til at kende dine undervisere. Du kan let stille spørgsmål undervejs i undervisningen, og også efter timerne står de klar med hurtig hjælp. Ved den manuelle undervisning, hvor du skal lære forskellige mobiliseringsteknikker, er I delt op i to hold, så det ikke er noget problem for underviseren at hjælpe jer alle. I disse timer arbejder I altid to og to med samme partner hver gang.
Læs mere om studielivet i Haderslev.
I tvivl om uddannelse?
Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Og mangler du inspiration og gode råd? Så bliv klogere her.
Job & karriere
Når du er færdig med din uddannelse, kan du gå forskellige karriereveje. Vil du arbejde med børn, unge eller ældre, med handicappede eller sportsudøvere? Brænder du mest for at arbejde med det psykiske eller fysiske område inden for fysioterapien? Du har mulighed for det hele. Du kan også styre din karriere efter, om du ønsker at arbejde med akut behandling eller længere forløb.
Dine arbejdsområder kan bl.a. være genoptræning efter ulykker eller operationer, forebyggelse af skader, sundhedsfremme og behandling af muskel- og ledsmerter. Og du kan blive ansat både på hospitaler, plejecentre, specialcentre for handicappede, i idrætsorganisationer og træningscentre, i private klinikker og større private virksomheder.
Langt størstedelen af nyuddannede fysioterapeuter får job i fysioterapeutiske klinikker, kommuner eller på hospitaler.
Nogle fysioterapeuter arbejder også med at udvikle det fysioterapeutiske felt ved at deltage i udviklingsarbejde. Og har du en leder gemt i dig, kan du gå efter lederstillingerne.
Derudover har du også mulighed for at videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau.
Økonomi
Der vil på uddannelsen være udgifter til litteratur, hvilket specielt er i starten af dit uddannelsesforløb. I forbindelse med dine praktikforløb skal du også beregne udgifter til transport. Du kan finde flere informationer om udgifter til transport i forbindelse med uddannelse og praktik her.
Yderligere vil der være udgifter forbundet med studieturen og eventuelle udlandsophold.
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Mandag-torsdag: 8-12
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?