Bliv grafisk kommunikatør
På grafisk kommunikation lærer du at skabe kreative kampagner og professionelt grafisk design på tværs af medier. Og i en verden med stigende behov for visuel kommunikation, er der flere og flere virksomheder, der har brug for skarpe visuelle kommunikatører.
Du uddannes til at udvikle kreative koncepter og grafisk design f.eks. i reklamer, apps, magasiner, TV-grafik, websites og visuelle identiteter til virksomheder.
Klassiske discipliner og nyeste trends
Som studerende på grafisk kommunikation arbejder du med fagets mange forskellige områder.
Der er fokus på kreativitet og idehøjde samtidig med, at vi arbejder praksisnært med relevante teknologier, software og spændende kommunikationsproblematikker.
Du lærer klassiske discipliner som typografi, farvelære, grafisk formgivning og art direction. Derudover kommer du til at arbejde med tekst og billede i motion graphic design, digitalt design og udvikle kreative strategier til kampagner. Vi har lavet en showcase, hvor du får en smagsprøve. Se den her.
Konceptudvikler
Med viden om kommunikation, billedsprog, designhistorie og brugeradfærd bliver du i stand til at skære et kommunikations- og designkoncept skarpt til den rette målgruppe.
Du lærer at arbejde med research, analyse og kommunikationsstrategi, og du kommer også til at udvikle logoer, corporate og visual identity, branding og kampagner.
Skab din unikke profil
Studiet giver dig rig og praksisnær mulighed for at udvikle dine egne styrker, skaber din egen faglige profil, grafiske stil og kommercielle identitet.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrist
Kvote 2: 15. marts kl. 12
Du kan kun søge ind på uddannelsen via kvote 2.
Adgangskrav
Optagelse på bacheloruddannelsen til professionsbachelor i grafisk kommunikation sker kun via kvote 2. Alle ansøgere skal dog også bestå en optagelsesprøve.
For at blive optaget på grafisk kommunikation skal du have:
ENTEN
- Gymnasial eksamen. Du skal have afsluttet en gymnasial eksamen (f.eks. studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere handelseksamen (hhx), højere teknisk eksamen (htx), studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) eller lignende.
ELLER
- En relevant erhvervsuddannelse: grafisk tekniker, digital media, mediegrafiker (trin 2) eller skiltetekniker.
Alle, der opfylder disse krav, bliver inviteret til en optagelsesprøve og samtale. Læs mere om det nedenfor.
Optagelsesprocessens tre dele: portfolio, optagelsesprøve og samtale
Alle, der opfylder uddannelsens adgangskrav, inviteres til at deltage i optagelsesprocessens tre dele. Her skal du:
- Uploade din portfolio.
- Deltage i en optagelsesprøve.
- Have en samtale/interview med os.
Sådan søger du
Ansøgning om optagelse foregår via den koordinerede tilmelding (KOT) kvote 2 senest den 15. marts kl. 12:00. Du søger optagelse via optagelse.dk. Her skal du søge efter 'Professionsbachelor i Grafisk Kommunikation'.
Når du søger ind:
- Du skal udfylde ansøgningen og vedhæfte dit adgangsgrundlag i form af eksamensbevis for din adgangsgivende eksamen eller lignende.
- Du skal IKKE medsende portfolio på dette tidspunkt. Du får i stedet tilsendt et link, hvor du skal uploade den.
- Du skal IKKE medsende en motiveret ansøgning. Vi tager i stedet en samtale med dig, hvis du går videre i ansøgningsprocessen.
Du kan kun ansøge elektronisk (med NemID). Har du ikke et NemID? Ansøg om ét på nemid.nu. Ansøgningsfristen gælder også for ansøgere, der først afslutter en adgangsgivende uddannelse efter ansøgningsfristen og for ansøgere, der skal gennem individuel kompetencevurdering.
Er der efter ansøgningsfristen stadig ledige studiepladser, kan disse dog søges frem til studiestart. Du finder oversigten over ledige studiepladser her.
En fordel, at du har erfaring
Det er en fordel, hvis du i forvejen har kendskab til eller erfaring med grafisk design eks. via højskolekurser eller lignende - men det er ikke et krav.
På uddannelsen arbejder vi med Adobe Creative Cloud (f.eks. Photoshop, InDesign og Illustrator og Adobe Fonts samt XD, After Effects, og Premiere). Det er derfor rigtig godt, hvis du har kendskab til og gode færdigheder i Photoshop, InDesign og Illustrator inden studiestart.
Sådan får du svar
Vi sender svar på, om du bestod prøven i slutningen af maj. Du får endeligt svar på, om du har fået en plads den 26. juli.
Vi regner med at kunne optage 42 studerende på baggrund af kvalifikationer og vurdering af optagelsesprøvens dele.
Søg ind på grafisk kommunikation
Ansøgningsfrist: 15. marts kl. 12
På optagelse.dk skal du: Søge under videregående uddannelse › Professionsbachelor i grafisk kommunikation.
Optagelsesområdenr. er 47560.
Spørgsmål og svar
Uddannelsens opbygning
Selvkørende og teamplayer
På uddannelsen lægger vi vægt på at forberede dig til livet efter uddannelsen. Derfor vil du både arbejde med rammesatte briefs og selv-initierede opgaver, selvstændigt og i teams.
Nysgerrig på mere? Få en smagsprøve.
Projekter, cases, studieliv og et indblik i undervisningen - vi har samlet det hele til dig i grafisk kommunikations egen showcase.
Helt tæt på virkeligheden
Du bliver undervist af et team af faste in-house-undervisere med stærke kompetencer og gode forbindelser, samt et udvalg af professionelle gæsteundervisere med benene solidt plantet i de aftagerfelter, vores uddannelse retter sig imod.
Studielivet er krydret med besøg hos bureauer, designstudier, museer og gallerier, studieture og gæsteforelæsere fra både indland og udland. Der er også mulighed for et udvekslingssemester med en af vores partnerinstitutioner i udlandet.
Stærke kompetencer
Med uddannelsen får du:
- Din grafiske værktøjskasse op på et professionelt niveau.
- Viden og evner til at designe og kommunikere visuelt.
- Evnen til at arbejde professionelt som kreativ og tage selvstændige og bevidste valg både under og efter din uddannelse.
Forløbet i uddannelsen
Internationale muligheder
Du har flere muligheder for at give din uddannelse et internationalt præg. Du vil bl.a. støde på internationale undervisere og have mulighed for at deltage i studieture – både til ind- og udland. Dit studieophold og praktik på hhv. andet og tredje år kan du også vælge at tage i udlandet.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.
Studieliv
Du kommer til at studere i spritnye bygninger
Som studerende kommer du til at opleve et fantastisk studiemiljø i den nye bygning, der er åben og imødekommende, og som i sig selv inviterer til samarbejde på tværs af uddannelserne. Udover grafisk kommunikation og lyddesign, huser den nye bygning pædagog og pædagogisk assistent.
På grafisk kommunikation er der et rigt studiemiljø ved siden af studierne, og de studerende har et godt sammenhold på uddannelsen. Campus er næsten altid åben, og undervisning, arbejde, præsentationer (og sociale aktiviteter) gør, at den kommer til at fungere som dit andet hjem.
På Campus Kolding kommer der også en anden kommunikationsuddannelse, nemlig lyddesign, som vi arbejder en del sammen med, både formelt og uformelt, dvs. både som integrerede undervisningsforløb og studerendes personlige projekter, bands, events osv.
Et stærkt sammenhold blandt tilflyttere
Når vi slår dørene op på vores nye topmoderne Campus Kolding, vil ca. 700 studerende komme til at få sin daglige gang på campus.
Mange af vores studerende kommer fra andre dele af landet, men flytter hertil i forbindelse med studiet. Tit tages aftener (og natten!) i brug for at gøre opgaverne og pitchene færdige til afleveringer og præsentationer.
Studerende arrangerer yoga-, fitness-, og filmaftener, man ser ”Den Store Bagedyst”, boksning, Oscars, Melodi Grand Prix osv. sammen. Derfor bliver der hurtigt et stærkt sammenhold mellem alle tilflytterne. Man bor, arbejder, og tilbringer en stor del af fritiden sammen.
Kolding som studieby
Kolding er en levende by, som du let kommer til med tog, bus eller bil. Campus kommer til at ligge i centrum tæt på byens andre uddannelsesinstitutioner. Du kan gå til koncert på Godset, i teatret på Mungo Park eller være med i den årlige Light Festival, hvor Koldings nattehimmel lyser op i fantastiske farver og former.
Byen ligger smukt ved fjorden og tæt på skov og bakkede landskaber, så det er oplagt at dyrke friluftsliv som f.eks. jagt, kajak eller mountain bike.
Find din nye bolig i Kolding
Studieby Kolding har samlet en række informationer, der hjælper dig på vej med din boligsøgning. Læs også om boliggarantien i Kolding. Når du er på jagt efter en studiebolig i Kolding, kan du bl.a. skrive dig op til en bolig hos StudentKolding.
Læs mere om Kolding som studieby her.
Studielivet på UC SYD
Vi har spurgt studerende fra UC SYD om, hvordan deres studieliv er. Svarene har de studerende filmet, som vi efterfølgende har klippet sammen til en lille video, du kan se herunder.
Du kan også følge uddannelsen for Grafisk Kommunikation på Grafisk Kommunikation på Instagram. Her kan du se glimt fra hverdagen på uddannelsen og se mere om hvordan dine næste 3 år kunne se ud.
I tvivl om uddannelse?
Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Og mangler du inspiration og gode råd? Så bliv klogere her.
Job & karriere
Med en professionsbachelor i grafisk kommunikation kan du få arbejde som grafisk designer, interaktiv designer, webdesigner eller art director. Du kan også arbejde med konceptudvikling og grafiske løsninger af kommunikationsopgaver.
Typiske arbejdspladser er web-, design- eller reklamebureauer, men du kan også blive ansat på forlag, aviser, inhouse tegnestuer og lign.
Et stigende antal vælger at freelance eller starte egen kommunikationsvirksomhed. Vores uddannelse giver dig gode kort på hånden til begge veje. Med muligheden for at tilbringe en del af studiet i udlandet åbnes der også døre for en karriere uden for Danmark.
Læs også: Julie skaber digitalt design for store danske brands
Med en professionsbachelor i grafisk kommunikation er det lykkedes Julie Renee Jensen at gå fra praktikant til fastansat i Creuna – Nordens største digitale bureau. Og det betyder, at hun nu skaber digitalt design for nogle af landets største brands. Læs om Julies job.
Videreuddannelse
Med en professionsbachelor i grafisk kommunikation har du gode kort på hånden til at søge om optagelse på en lang række videregående uddannelser; både diplom-, master- og kandidatuddannelser. Du kan derfor altid vælge at bygge videre på din uddannelse både i Danmark og i udlandet, hvis du ønsker det.
Økonomi
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Mandag-torsdag: 8-12
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?
Spørgsmål til uddannelsen?
Har du spørgsmål til uddannelsen, om job- og karrieremuligheder eller vil du gerne komme og besøge os, så er du meget velkommen til at kontakte studieleder Tina Have Lauesen-Day
Telefon: 7266 5100
E-mail: thld@ucsyd.dk
Få praktikanter i din virksomhed
Ønsker du at tale med os om muligheder for at få vores studerende som praktikanter i din virksomhed? Så kontakt studieleder Tina Have Lauesen-Day på
Telefon: 7266 5100
E-mail: thld@ucsyd.dk
Vi er medlem af Design denmark
Grafisk kommunikation er medlem af Design denmark. Læs mere om Design denmark her.