Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Marie brænder for form og farve

Mød Marie, der læser grafisk kommunikation

Marie læser grafisk kommunikation på UC SYD i Haderslev, og form og farve betyder meget i hendes liv både privat og professionelt.

Hun har det i blodet, den blonde pige fra Haderslev. Hendes bror er fotograf, en søster er makeup-artist og en anden søster er tøjdesigner, så det var ikke noget chok for nogen, at Marie Kjær gik samme vej. Som barn og ung fotograferede hun meget, og siden tog hun på Krabbesholm Højskole, som forbereder eleverne på at søge ind på Danmarks kreative uddannelser. Herefter har hun så brugt sine kreative evner på uddannelsen i grafisk kommunikation ved UC SYD i Haderslev.

Foto af studerende

Grafisk design er lidt en anden proces end at fotografere, fordi det er mere dynamisk. Man kan lægge lag på eller fjerne dem, og små ting kan gøre en stor forskel. Jeg er også blevet interesseret i typografi – det er virkeligt spændende.

Marie Kjær

Studerende på grafisk kommunikation, citat fra Grakom

Papir og plakater i stuen

Sådan ser Maries liv ud lige nu og i bakspejlet. Men det ser endnu mere spændende ud gennem forruden: Hun skal nemlig snart i praktik på bureauret E-Types i København. Så skal hun til at indrette lejlighed igen, og i de situationer skinner det klart igennem, at hun er vild med design og æstetik.

Jeg har et helt område i mit hjem – et hjørne af stuen – som er fuld af papir, magasiner, maling, plakater og bånd, jeg har samlet sammen. For nylig var jeg i Marokko og købte en bog med arabisk skrift, selv om jeg ikke kan læse den. Layoutet så bare interessant ud. Studiet påvirker nok også, hvordan man lever: Når man studerer grafisk kommunikation, kan man godt lide at omgive sig med god æstetik.

Marie Kjær

Studerende på grafisk kommunikation

Siden Marie begyndte på studiet, har hun lært en masse om grafisk kommunikation, blandt andet gennem praktiske opgaver. Senest har hun i foråret været med til at give et bud på emballagen til en kommende øl i serien Royal fra bryggeriet Ceres.

Det var sjovt, også fordi vi fik lov at gå i dybden og være med til at præge det kommunikativt.

Marie Kjær

Studerende på grafisk kommunikation, citat fra Grakom

Ud i verden

Efter studierne skal Marie måske en dag til at indrette en lejlighed i New York. I hvert fald kunne hun godt tænke sig at bo og arbejde et par år i The Big Apple. Men først skal hun flytte sin kreative papirbunke fra stuen i Haderslev til København, så hun kan tage sine første skridt ud i bureauverdenen hos E-Types.

De får med garanti en praktikant med 100% lidenskab for grafisk kommunikation. Hun har det stadig i blodet.

Marie Kjær er én af relativt få studerende på uddannelsen, der har rødder i Haderslev. De fleste er tilflyttere. Hun har boet i København i et år før studierne, så hun er ikke bange for at blive spist af storbyen.

Foto: Christian Bendix, Grakom.

Grafisk kommunikation

Vil du være en skarp visuel kommunikatør? Og arbejde med grafisk formgivning, kreativ konceptudvikling, digital design og meget mere? Så er uddannelsen i grafisk kommunikation lige noget for dig.