Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD Forskning

Forskning i velfærdssamfundets vilkår og muligheder

Forskningsprogrammet for socialt arbejde, forvaltning og kommunikation

Vi skaber viden om børn, unge og voksne i udsatte positioner. Mennesker med funktionsnedsættelse. Velfærdsinstitutioner, beskæftigelse, myndighed og forvaltning.

01

Om forskningsprogrammet

Vi beskæftiger os med institutioner, forvaltning, professioner og mennesker i udsatte positioner samt med forskellige former for visuel og auditiv kommunikation. Forskningsprogrammet er tværvidenskabeligt og vi anvender teori og metoder fra forskellige forskningstraditioner. Vi ser den åbne, inddragende og undersøgende tilgang som en stor kvalitet.

Bliv endnu klogere på forskningen

Videnstemaer
Læs nogle af videnstemaerne i forskningsprogrammet:

Borgere og professioner

Vi forsker i og samarbejder om hvad der skaber lige muligheder for alle børn og voksne, herunder hvordan fagprofessionelle, kommuner, regioner, boligselskaber og NGO’er kan reducere ulighed f.eks. i partnerskaber omkring indsatser i udsatte boligområder.

Vi er særligt interesseret i at afdække hvilken betydning udsatte personers livsomstændigheder samt ressourcer har for deres muligheder for f.eks. at navigere i social- og sundhedsvæsenet.  

Forskning tæt på praksis

Vi undersøger og udvikler ny praksisnær viden om f.eks. udredninger, handleplaner og helhedsorienterede planer i kommunale, regionale og statslige indsatser på tværs af professioner, samt hvilken betydning kommunal organisering og ledelse har for implementering af indsatser. 

Mødet mellem forvaltning og borger har både betydning for den enkelte borger, familien og for de professionelles praksis og trivsel. I dette møde spiler emner som forvaltningsret, etik og inddragelse ofte en vigtig rolle og vi undersøger i denne sammenhæng f.eks. fænomener som forråelse, hvor vi kigger på både omfang, definitioner og betydning af fænomenet. 

Kommunikation i fokus 

Et af forskningsprogrammets fokusområder er at bidrage til vidensmiljøet på UC SYDs kreative uddannelser: Lyddesign og Grafisk Kommunikation. Vi undersøger, hvordan æstetisk kommunikation skaber relationer mellem afsender og modtager i forskellige sammenhænge som eksempelvis børnehaver, på sygehuse, i jobcentret og på museer. Vi undersøger hvordan kommunikation kan lykkes, hvad enten det er en visuel fremstilling, brug af lyd eller kommunikation direkte mellem mennesker. 

Stor forskningsbredde 

Forskningsprogrammets aktiviteter tager ofte afsæt i et tæt samarbejde med institutioner og forvaltninger hvor vi undersøger praksis og bidrager til løsninger på konkrete udfordringer i professionerne. I programmet er forskningsprojekterne organiseret i følgende temaer og spor: 

  • Etik, forvaltningsret og inddragelse af børn, forældre, familie og netværk
  • Kommunikation, æstetik og atmosfæreforskning
  • Ulighed, fattigdom, social arv og civilsamfundstiltag
  • Helhedsorienteret, tværfagligt samarbejde, organisation og ledelse
02

Projekter

Forskningsprogrammet for socialt arbejde, forvaltning og kommunikation

På nedenstående side, kan du læse mere om konkrete projekter og udgivelser fra forskningsprogrammet her.
Du bliver videresendt til UC Viden.

03

Forskere

Se alle vores forskere i forskningsprogrammet. Du finder både kontaktoplysninger og CV under hvert navn på UC Viden.

Se alle vores forskere i forskningsprogrammet her

04

Vil du vide mere?

 

Har du spørgsmål? Kontakt

Bo Morthorst Rasmussen (BMRA), medarbejderbillede

Docent

Bo Morthorst Rasmussen (BMRA)

Ekspert i samarbejde på tværs, professionsudvikling, og følgeskab og udvikling af det sociale og socialpædagogiske arbejde.

Bo er docent for Forskningsprogrammet socialt arbejde, forvaltning og socialpædagogik

Birgitte Folmann

Docent

Birgitte Folmann (BFOL)

Forsker i menneskers praksis, sanser og erfaring med atmosfære i rum. 

I flere år har hun lavet følgeforskning på design- og innovationsprojekter, der udvikler nye standarder for rum på hospitaler. Her har hun fokus på patienter, pårørende og personalets sanseoplevelser og deres forhold til ny teknologi.