Spor dig ind på dit studievalg
Interesse eller studieby?
Nogle sporer sig ind på det endelige uddannelsesvalg ved kun at vælge ud fra interesse. Andre vælger først sin studieby og finder derefter ud af, hvilken uddannelse der her bedst matcher interesse og fremtidsdrømme.
Uanset om studieby eller interesse spiller den største rolle for dig, hjælper vi dig her med at komme et skridt nærmere dit uddannelsesvalg.
Hvad passer til dig?
Tag både udgangspunkt i, hvad du er god til, og hvad der interesserer dig. Og find så ud af, hvilken uddannelse der bedst matcher dét.
Her kan du også hente en folder med alle UC SYDs uddannelser.
Find din uddannelsestype og studieform
Er en professionsbachelor det rigtige for dig?
For nogle er det vigtigt at tage en uddannelse, der ikke kun er teoretisk, men hvor man hurtigt får sit fag mellem hænderne. Det gør du eksempelvis med en professionsbachelor. Andre trives godt med en meget teoretisk uddannelse som eksempelvis en universitetsbachelor.
Find ud af, om en professionsbachelor er det rigtige for dig.
Hvilke studieformer passer til dig?
Er du til teoretiske forelæsninger i store auditorier? Eller foretrækker du et mindre hold med dialogbaseret undervisning? Det er meget forskelligt, hvordan vi lærer bedst, og i hvilket studiemiljø vi bedst skaber nye sociale relationer.
Besøg uddannelserne
Det kan være en god idé at få en smagsprøve på én eller flere uddannelser, inden du søger ind. Og nogle af de bedste til at fortælle dig om uddannelserne er netop vores studerende.
Når du besøger os til Åbent Hus eller bliver studerende for en dag, kan du snakke med både studerende, undervisere og studievejledere.
På den måde kan du blive bekræftet i, at uddannelsen er den helt rette for dig. Eller måske finder du ud af, at du skal søge helt andre veje.
Følg med i studielivet
På Instagram tager vores studerende dig uge for uge med ind på deres studier. Find os på Instagram her.
På Facebook kan du se, hvad der lige nu rører sig på vores fire campusser, på vores 15 uddannelser og hos vores mange studerende. Find os på facebook her.
YouTube
På YouTube kan du bl.a. se videoerne om Mit studieliv og Mit første job som.
Find os på YouTube her.
I tvivl om du kan gennemføre en uddannelse?
Det er helt normalt at være usikker på, hvordan det faglige niveau på en videregående uddannelse matcher netop dine kompetencer.
For nogle er det længe siden, de har siddet på skolebænken. Andre kørte surt i pensummet i gymnasiet. Og andre igen har nogle udfordringer, der kræver lidt ekstra hjælp for at gennemføre en uddannelse.
Tre gode råd
Har du brug for lidt ekstra hjælp?
Støtte fra mentor eller psykolog
Uanset, hvad du kæmper med, så vil vi rigtig gerne sikre, at du får den støtte, du har behov for, så du kommer godt igennem din uddannelse hos os.
Vi har både mulighed for at tilbyde mentorforløb og samtaler med en af vores psykologer.
Læs mere om støtte fra mentor eller psykolog.
Ordblind? Tag en uddannelse alligevel
Som ordblind hos UC SYD får du den studiestøtte, du har behov for, så du kan gennemføre og lykkes med din uddannelse.
Nogle finder først ud af, at de er ordblinde, når de starter hos os. Men heldigvis er det ingen hindring for at tage en uddannelse.
Få hjælp og støtte til at tage en uddannelse
Vi tilbyder mange forskellige muligheder for støtte og hjælp, så du lykkes og gennemfører din uddannelse.
Tag udgangspunkt i job og karriere
Det er ikke kun vigtigt at tænke på, hvad, du synes, kunne være spændende at læse. Tag også et blik på, hvad uddannelsen fører til. Er det jobs, du kan se dig selv i?
Alt der er nyttigt at vide
Kvote 1
Kvote 1 er for dig, der opfylder alle adgangskrav til en uddannelse. Når du søger ind på en uddannelse via kvote 1, bliver din ansøgning udelukkende bedømt på dit karaktergennemsnit.
Ansøgningsfristen er 5. juli kl. 12
Kvote 2
Kvote 2 er for dig, der vil bedømmes på andet end blot dit karaktergennemsnit. Måske er du i tvivl, om dit gennemsnit er højt nok, eller du har en anden adgangsgivende eksamen end en gymnasial uddannelse.
Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12
Merit
Vidste du, at der både findes obligatorisk merit og ansøgt merit? Vi har samlet alt info om begge dele, så du kan finde ud af, om merit gælder for dig.
Studiestøtte
Er du ordblind, kæmper du med psykiske problemstillinger eller har du et fysisk handicap, så kan studiestøtte måske være en hjælp for dig til bedre at gennemføre og trives på dit studie.
Kontakt os
Vi står klar til at hjælpe!
Kontakt vores team, der står klar til at svare på dine spørgsmål om valg af studie, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU, SPS og meget andet.