Bliv ergoterapeut
Vores hverdag er fyldt med alle former for aktiviteter. Vi står op om morgenen, vi børster tænder, vi spiser, cykler på arbejde og sidder foran computerskærmen, vi er sammen med familie og venner og er til fritidsaktiviteter. Gennem hele livet har vi brug for, at både krop og sind kan følge med til hverdagens aktiviteter. Dét giver en stor daglig frihed.
Som ergoterapeut kan du hjælpe mennesker, der er fysisk, psykisk eller socialt udfordrede, med at få en velfungerende hverdag. Du kan med små justeringer i dagligdagens gøremål skabe store forandringer for den enkelte. På ergoterapeutuddannelsen lærer du at se den enkeltes udfordringer, og vi giver dig redskaberne til at kunne rådgive, forebygge og skabe individuelle løsninger. Måske er det indretningen i hjemmet, der skal justeres, eller hjælpemidler på arbejdspladsen, der er nødvendige. Ergoterapi handler om at gøre mennesker så selvhjulpne som muligt. Du kan være med til at forme andres hverdag og give dem større frihed og livskvalitet.
En uddannelse, der ruster dig til alle dele af praksisfeltet
Vi giver dig en praksisnær uddannelse. Vores tætte kontakt og samarbejde med praktikstederne sikrer, at det, du lærer i undervisningen, hænger sammen med det, du lærer i praktikken. Og da dine praktikforløb er fordelt over hele uddannelsen, får du hele tiden koblet teorien sammen med praksis.
Vi stræber også efter at forme en uddannelse, hvor du ikke kun udvikler dig fagligt men også personligt. Vi udfordrer dig, styrker dig og ruster dig til at møde borgere i alle livets situationer.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Studiestart
Ergoterapeutuddannelsen i Haderslev har studiestart i september 2024.
I 2025 har både Haderslev og Esbjerg studiestart i september.
Optag
Ergoterapeutuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Kvote 1: Adgangskrav og optagelse
Kvote 2: Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger optagelse
Uddannelsens opbygning
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.
Det tager tre et halvt år at blive ergoterapeut. På uddannelsen får du bred teoretisk viden og praktisk erfaring, så du som færdiguddannet ergoterapeut har mulighed for at arbejde med alle grene af faget.
Du skal møde til undervisning på UC SYD gennemsnitligt 12-15 timer pr. uge. Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og den resterende studietid arbejder du individuelt og i grupper med mulighed for vejledning og feedback fra dine undervisere. På studiet kommer du til at arbejde videnskabeligt og læse både dansk og engelsk litteratur.
Undervisningen foregår som dynamisk klasseundervisning i et samspil mellem de studerende og underviseren. Her vil du arbejde med realistiske og virkelighedsnære cases, og du og dine medstuderende vil kunne afprøve teknikker på hinanden.
Du vil løbende i uddannelsen få bundet din teoretiske viden sammen med praktisk erfaring. Uddannelsen består af 80% teori og 20% praktik. Du får tildelt et praktiksted i Syd- og Sønderjylland, og her møder du en klinisk vejleder, der guider dig i dit praktikforløb og hjælper med at sammenkoble teori og praksis.
I din studietid tilbyder vi løbende karrierevejledning, hvor vi hjælper dig til at finde dit potentiale og gå i den retning, du drømmer allermest om.
Internationale muligheder
På ergoterapeutuddannelsen har du på femte semester mulighed for at tage to måneders praktik i Europa.
Studieliv
Studielivet i Esbjerg
På ergoterapeutuddannelsen i Esbjerg har du rig mulighed for at skabe et socialt studieliv. På campus i Esbjerg kan du og dine medstuderende mødes til et spil badminton i vores idrætshal eller svømme et par baner i svømmehallen. I kan også udfolde jer på idrætsanlægget, der ligger lige over for campusset, og I kan sammen gøre brug af de mange studietilbud, som Esbjerg har.
Her kan du følge livet på UC SYDs ergoterapeutuddannelse.
Profilen ergoucsyd har glimt fra hverdagen på studiet, konkurrencer, begivenheder og sjove indslag fra vores forskellige uddannelses byer.
Følg os og se hvordan dine næste 3.5 år kan se ud!
Studielivet i Haderslev
På ergoterapeutuddannelsen har du også rig mulighed for få et studieliv med nærkontakt til dine medstuderende og lærere, da du studerer på mindre hold. Du kan let stille spørgsmål undervejs i undervisningen, og efter timerne kan du også nemt få hurtig hjælp. Den nære kontakt med dine medstuderende gør også, at du, både socialt og fagligt, har rig mulighed for at igangsætte egne initiativer - f.eks. træningshold eller små kurser.
Du kan læse mere om studielivet i Haderslev her.
Følg Ergoterapeutuddannelsen og se glimt fra hverdagen på uddannelsen, mød dine medstuderende og få en idé om hvordan de næste 3.5 år af dit liv kunne udforme sig.
I tvivl om uddannelse?
Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Og mangler du inspiration og gode råd? Så bliv klogere her.
Job & karriere
Som færdiguddannet ergoterapeut har du mange spændende muligheder for at arbejde med mennesker og hjælpe dem til at få en bedre hverdag. Nogle gange er det lige til. Andre gange må du være kreativ, nytænkende og skræddersy individuelle og innovative løsninger – både i samarbejde med borgeren og andre fagpersoner. Som ergoterapeut udvikler du borgernes potentialer og finder deres ressourcer frem, når forhindringer skal overvindes.
Du kan bl.a. arbejde med børn, der af forskellige grunde har svært ved dagligdagsaktiviteter som at tage tøj på eller lege med andre børn. Her kan du hjælpe barnet og dets forældre med at strukturere hverdagen med faste rutiner, så aktiviteterne opleves overskuelige. Du kan arbejde med psykisk syge, hvor du kan være med til at skabe rammerne for en god dagligdag. På genoptræningscentre, dagcentre og sygehuse kan du hjælpe med genoptræningen af patienter, der pga. lammelse, gigt eller lignende har skader på muskler og led. Og udover, at du kan hjælpe med at løse menneskers aktivitetsproblemer, kan du også forebygge dem. Du kan bl.a. rådgive virksomheder og arbejdspladser og komme med forslag til justeringer – både ift. ergonomi og arbejdsmiljø.
Din brede faglige profil som færdiguddannet ergoterapeut åbner dørene til endnu flere jobmuligheder. Det giver dig mulighed for at arbejde med lige det område, du brænder allermest for.
Du har efter endt uddannelse også mulighed for at bruge to år på at videreuddanne dig til specialist i et helt specifikt felt indenfor ergonomien, eller du kan videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau. Og herefter kan du også vælge at tage en ph.d. og blive forsker.
Økonomi
Der vil på hvert semester være udgifter til litteratur og transport eller bolig i forbindelse med praktik. Du kan finde flere informationer om udgifter til transport i forbindelse med uddannelse og praktik her.
Optagelsesvejledning
Vi er her for at hjælpe dig. Spørg om alt lige fra optagelse, udfyldelse af din ansøgning til valg af studie.
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?