- Jeg har altid været glad for kroppen og alt, hvad der rører sig i den, fortæller Nicolaj.
Så dengang han fik sat studenterhuen på hovedet, vidste han godt, at han ville tage en videregående uddannelse med kroppen som et centralt omdrejningspunkt. Men som han siger:
- Lige hvad det skulle være for en uddannelse, det stod rimelig åben.
Sabbatår gav afklaring
Ligesom så mange andre unge valgte Nicolaj at holde et par sabbatår for at tænke over sit kommende valg af uddannelse. Tiden brugte han blandt andet på at arbejde på et bosted. Og det viste sig at være en klog beslutning.
- Det opstod i mit sabbatår, hvor jeg begyndte at arbejde som omsorgsmedhjælper på et bosted for udviklingshæmmede, siger Nicolaj og fortsætter:
- Her fandt jeg ud af, at det giver mig rigtig meget at hjælpe andre, som har det svært i livet. Så jeg fandt frem til, at jeg på ergoterapeutuddannelsen får en fantastisk kombination af at arbejde med mennesker og nørde anatomi – og derfor har jeg valgt netop den uddannelse.
Tog turen fra Slagelse
Da Nicolaj var blevet afklaret med sit valg af uddannelse, kunne han slet ikke vente med at komme i gang. Og netop fordi han var så ivrig, valgte han også at søge ind på ergoterapeutuddannelsen flere steder i landet.
- Jeg ville rigtig gerne i gang, så selvom jeg boede i Slagelse, valgte jeg at søge geografisk bredt. Og det gjorde, at jeg kom ind i Esbjerg.
At det så betød, at Nicolaj skulle rykke teltpælene op i Slagelse og flytte til en helt ny by i Vestjylland, havde han det egentlig fint med:
- Jeg kendte ingen mennesker herovre (i Esbjerg, red.), men jeg tænkte: Hvorfor ikke prøve det? Så får jeg noget godt ud af det garanteret.
Lærerigt - tilsat en god balance mellem teori og praksis
Nicolaj er rigtig glad for at gå på ergoterapeutuddannelsen. Og han er især glad for, at han gennem den bliver godt rustet til at kunne løfte de opgaver, der venter ham, når han forlader UC SYD.
- Det at kunne komme ud i praktik og prøve at arbejde som det, man er i gang med at blive uddannet til, det synes jeg er fantastisk, fortæller han.
Men det er ikke kun at prøve kræfter med den virkelige verden, han finder spændende og lærerigt: Det er også måden, hvorpå han skal lære at koble det teoretiske fundament sammen med det praktiske.
- Jeg ser mig selv som meget teoretisk, og jeg kan godt lide at holde tingene på et lidt teoretisk niveau. Men det gode ved uddannelsens opbygning er, at jeg kan få kombineret det akademiske med det praktiske. Jeg kan rigtig godt lide det teoretiske – det synes jeg, jeg er god til – men uddannelsen udfordrer mig også til at omsætte teorien til virkelighed, så jeg kan få det i hænderne og få prøvet det af. Og det er så givende, siger han.
Fremtiden har mange muligheder
Hvor uddannelsen helt præcis skal føre Nicolaj hen, er han ikke længere så sikker på, som da han startede på den.
- Det er en uddannelsen, der giver så mange muligheder, når man kommer ud. Det har faktisk overrasket mig lidt. Inden jeg startede, var jeg meget optaget af sportens verden. Og min plan var, at jeg skulle prøve at se, om jeg kunne få ergoterapien ind i den. Men nu har jeg fundet ud af, at der er så mange andre ting, som ergoterapi også er.
Nicolaj går dog med tanker om, at han gerne vil læse en kandidat i ergoterapi, når han er færdig på UC SYD. Og så må vi se, hvad det fører med sig, som han storsmilende siger.