Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Uddannelser inden for sundhed

Du har mange muligheder for at arbejde inden for sundhedsområdet. Vil du have kontakt med mennesker? Eller arbejde bag kulissen?

Vær med til at sikre vores sundhed - du har mange muligheder

Vi har et stærkt velfærdssamfund i Danmark, hvor sundhedsvæsenet står klar til at hjælpe os og sikre vores sundhed på mange forskellige måder. 

Det kan eksempelvis være sygeplejersken, der giver os både professionel og tryg behandling på sygehuset, eller jordemoderen der spiller en central rolle, når en ny familie bliver til.

Eller hvad med fysioterapeuten, der hjælper os med at genvinde vores bevægelse, eller ergoterapeuten der sørger for, at vores krop og sind kan følge med til hverdagens aktiviteter.

Og så er der bioanalytikeren, der hjælper lægen med at stille en diagnose, og laboranten der undersøger hverdagens kemi. Du kan også læse ernæring og sundhed og arbejde med mad og måltider, som er en væsentlig del af vores sundhed hver dag.

Som sundhedsadministrativ koordinator kan du kombinere sundhed og administration og skabe sammenhængende forløb for patienter og borgere i sundhedsvæsenet.

Vores uddannelser inden for sundhed

Bioanalytikerstuderende sidder ved mikroskop og smiler

Sundhed

Bliv bioanalytiker

Tag uddannelsen til bioanalytiker og hjælp lægen med at stille en diagnose, og undersøg om en behandling virker. Bioanalytikerne er sundhedsvæsenets detektiver.
Mandlig studerende på ergoterapeutuddannelsen

Sundhed

Bliv ergoterapeut

Tag uddannelsen til ergoterapeut og hjælp mennesker, der er fysisk, psykisk eller socialt udfordrede, med at få en hverdag med større frihed og livskvalitet.
Studerende på uddannelsen i ernæring og sundhed smiler

Sundhed

Læs ernæring og sundhed

Tag uddannelsen i ernæring og sundhed og lær at vejlede om sundhed, mad og måltider, og sæt gode spisevaner på menuen for den enkelte og store grupper.
Mandlig studerende på fysioterapeutuddannelsen

Sundhed

Bliv fysioterapeut

Vil du hjælpe mennesker med at genvinde bevægelse? Lær hvordan kroppen fungerer og om fysioterapiens psykologiske element. Tag uddannelsen til fysioterapeut.
Jordemoderstuderende

Sundhed

Bliv jordemoder

Vil du spille en central rolle, når en ny familie bliver til? Lær alt om graviditet, fødsel og barsel. Tag uddannelsen til jordemoder.
Studerende på laborantuddannelsen står med pipette

Sundhed

Bliv laborant

Vil du lave kemisk og mikrobiologisk analysearbejde? Og teste og kvalitetssikre produkter, inden de når ud til forbrugerne? Tag uddannelsen til laborant.
Sundhedsadministrativ Koordinator SAK

Sundhed og samfund

Bliv sundhedsadministrativ koordinator

Vil du skabe sammenhængende forløb for patienter og borgere i sundhedsvæsenet? Tag uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator.
Sygeplejerskestuderende

Sundhed

Bliv sygeplejerske

Vil du hjælpe mennesker i både stabile, komplekse og akutte situationer? Være faglig dygtig, have overblik og give omsorg? Tag uddannelsen til sygeplejerske.

I tvivl om dit studievalg?

Er du ikke helt sikker på, hvilken uddannelse du skal vælge? Så lad os hjælpe dig med at blive klogere på dit valg af studie.

Sådan søger du

Mangler du overblik over, hvordan du søger ind på en uddannelse? Og hvornår ansøgningfristerne er? Så få overblikket her.

Se også vores andre uddannelser

Uddannelser inden for kommunikation

Hvad interesserer du dig for?

Uddannelser inden for kommunikation

Uddan dig inden for formidling, visuel kommunikation eller lyd og musik.
Uddannelser inden for samfund

Hvad interesserer du dig for?

Samfundsfaglige uddannelser

Interesserer du dig for, hvordan samfundet er skruet sammen? Og kan du godt lide fag som jura, politik og samfundsfag?
Uddannelser inden for pædagogik og læring

Hvad interesserer du dig for?

Uddannelser inden for pædagogik og undervisning

Er du god til at lære fra dig? Og drømmer du om at udvikle og uddanne børn, unge eller voksne?