Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Studieportræt

Nick læser til fysioterapeut

– man må jo tage springet 

Publiceret:

Nick drømmer om at holde mulighederne åbne.

Fakta

Nick Lysholt Jørgensen er 24 år og læser til fysioterapeut på UC SYD i Esbjerg.

I folkeskolen vidste Nich aldrig rigtig, hvad han egentlig ville arbejde med som voksen. 

Han ved endnu ikke, hvor han ender som fysioterapeut, men han ved, at han gerne vil prøve mange forskellige områder af faget efter sin uddannelse.  

- I folkeskolen og gymnasiet lærte vi en masse ting, som jeg ikke følte, jeg kunne bruge i virkeligheden. Det er noget helt andet på fysioterapeutuddannelsen. Her får jeg gode værktøjer og reel viden, som jeg kan se, hvor – og hvordan – jeg kan anvende i mit arbejdsliv, siger Nick.

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til fysioterapeut?  

Efter to år på mit job, følte jeg, at der skulle ske noget nyt. På det tidspunkt boede jeg i Vejle sammen med min kæreste. Jeg vidste ikke rigtig, hvilken vej, jeg ville, så jeg tog fat i forskellige studievejledere, som fik mig peget i retning mod fysioterapi.  

Det tiltrak mig ved studiet, at jeg ikke vidste ret meget om det i forvejen. Jeg har ikke en baggrund i sportens verden, jeg trænede ikke på daværende tidspunkt, og jeg havde ingen interesse i biologi og kemi i gymnasiet. Men der var alligevel noget i mig, der trak i mig for at lære noget nyt.  

Hvorfor blev det lige i Esbjerg, at du søgte ind? 

Jeg kendte allerede Esbjerg lidt og er helt vild med naturen omkring byen. I Blåvand har jeg selv mange gode ferieminder, så derfor var det lige til højrebenet, at når nu jeg skulle spring ud i noget helt nyt, så havde jeg brug for noget kendt til at støtte mig på rejsen.  

Da jeg besluttede mig for at læse, så vidste jeg allerede godt, jeg ville flytte – fordi det er vigtigt for mig at kunne engagere mig i studiemiljøet og de medstuderende, når jeg læser.

Nick Lysholt Jørgensen

Fysioterapeutstuderende

Hvordan var det at begynde på studiet? 

Jeg nåede at blive nervøs for at starte på uddannelsen, netop fordi, jeg ikke havde noget viden om fysioterapi og kroppen fra før. Men min nervøsitet blev gjort til skamme. Det gik meget hurtigt med at få sat mig ind i tingene, og for første gang er jeg et sted, hvor jeg rent faktisk synes, at det jeg lærer er noget, jeg kan bruge til noget.  

Hvordan oplever du hverdagen på din uddannelse? 

Vi har en alsidig hverdag på studiet, hvor vi veksler imellem teori og praksis. Jeg oplever, at vores forløb er godt tilrettelagt, så hvis vi fx lærer om anatomi i foden, så har vi også øvelser med foden i de praktiske fag. Det kan jeg rigtig godt lide. Og så har vi bare et rigtig fedt sammenhold på uddannelsen. Vi holder julefrokost sammen, laver rundboldturneringer og laver flere sociale ting sammen.  

Vi har også et tæt sammenhold med vores undervisere – det behøver ikke altid at være faglige snakke, de er også gode til at sætte sig ind i vores forskellige situationer og spørge ind til det private, hvis vi har behov for det, og det er megafedt at afstanden mellem underviser og studerende ikke er længere på fysioterapiuddannelsen på UC SYD i Esbjerg.  

Nick Lysholt Jørgensen

Fysioterapeutstuderende

Hvordan oplever du sammenhængen mellem teori og praksis på din uddannelse? 

Der er som sagt god sammenhæng i vores undervisning. Nu har jeg ikke været i den store praktikperiode på uddannelsen endnu, men jeg har været ude i observationspraktik i starten af min uddannelse, hvor jeg også fik lov til at stå for lidt holdtræning, og der kunne jeg godt se, at teori og praksis går op i en højere enhed. Men jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor stor sammenhæng der er, når jeg skal ud i den store praktik.  

Hvad drømmer du om at bruge din uddannelse til? 

Jeg er åben for mulighederne… Det er nok hele humlen i det. Jeg har valgt fysioterapeutuddannelsen, fordi jeg kunne se, at den gav mig mulighed for at gå mange forskellige retninger, og jeg er bare en meget åben person. Jeg tror på, at når mulighederne byder sig, så må man spring ud i det, så det tror jeg helt sikkert, jeg vil tage med i mit fremtidige arbejdsliv.  

Om det bliver som selvstændig, kommunalansat eller om jeg skal læse videre eller forske på sigt, det ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg skal prøve mange forskellige ting. Jeg kan ikke se mig selv blive i samme stilling - det samme sted - mange år af gangen. Verden er fuld af muligheder, og jeg glæder mig til at se, hvor jeg ender.  

Camilla fra fysioterapeutuddannelsen fortæller om sit studie

Læs mere om fysioterapeutuddannelsen

Bliv fysioterapeut

Vil du hjælpe mennesker med at genvinde bevægelse? Lær hvordan kroppen fungerer og om fysioterapiens psykologiske element. Tag uddannelsen til fysioterapeut.