Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

Kulturformidling

- få kulturen ind i skolen

01

Kulturformidling

Jazz over grænsen

Der er netop givet støtte til et pilotprojekt på jazzområdet "Jazz over grænsen" med midler fra Borgerprojektfonden. Formålet er at fremme et dansk-tysk jazznetværk og gerne få udviklet projektideer, der styrker talentkæden, publikumsinteresse og flere spændende koncerter og formater med jazz.  Det er Haderslev Kommune og Kulturstiftung Schleswig-Flensburg, der står bag projektet, men det er et ønske , at hele regionen  får glæde af denne indsats. Så I må meget gerne videreformidle dette tilbud i jeres lokale netværk. Målgruppen er musikere, spillesteder, formidlere samt børn/unge på begge sider af grænsen.

Netværksmødet ”Jazz over grænsen” finder sted i Haderslev, Slotsgade 25, den 30. november fra kl. 15.15 til ca. 20.15.

Jazz over grænsen - kickoff arrangement

Som start på arrangementet får deltagerne et tankevækkende foredrag med den danske hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust. På sin helt egen måde vil han forklare sammenhængen mellem musik og reaktioner i hjernen.

Detaljer om foredraget og Peter Vuust kan findes i det vedhæftede program.

Derefter er det tid til dialog og idéudvekling i workshops, der gerne skal føre til udviklingen af et større eller flere mindre dansk-tyske jazzprojekter. Deltagerne kan vælge mellem fire workshopgrupper: 1. formidlere, 2. spillesteder, 3. musikere og 4. børn og unge.

Der vil også være musik, Jesper Ry, leder af Haderslev Musikskole, starter ud, men alle interesserede kan være del af en åben session i slutningen af arrangementet.

Arrangementet er gratis. Der vil være mad og simultantolkning.
Tilmelding senest den 23. november: kulturregion@region.dk

Arrangementet finder sted inden for rammerne af Interreg-projektet "Jazz over grænsen" i samarbejde med Haderslev Kommune, Haderslev Musikskole, Kulturstiftung Kreis Schleswig-Flensburg og SG25, et non-profit kulturhus, der drives af frivillige for at skabe mere kultur og fællesskab i Haderslev. Projektet ledes af Birgitte Boelt, som arbejder på UC SYD/ CFU.


 

Organisering af kunst og kultur i dagtilbud – en procesmodel

Mangler du idéer til, hvordan en proces for kvalificering af pædagogers arbejde med kunst og kultur i dagtilbud kan organiseres? Det kan du nu finde inspiration til i et nyt værktøj, udviklet af UC SYD som en del af projektet ”Impuls og fordybelse”, der er en del af Slots- og Kulturstyrelsens initiativ Tidlig kulturstart.

Procesmodel Tidlig Kulturstart

Procesmodellen kan bruges af kommunale konsulenter og professionshøjskoler til at planlægge et forløb, der både styrker samspillet mellem daginstitutioner og lokale kunstnere eller kulturinstitutioner, og som samtidig forankrer dette i forvaltningen i en netværksstruktur med fokus på deling af viden og udvikling af praksis.

Tidlig kulturstart understøtter, at flere børn i dagtilbud møder kunst og kultur.

Initiativet gennemføres med sparring fra Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer

02

Kulturtilbud

Kulturteamet arbejder på at finde så mange kulturtilbud som muligt til skoler og dagtilbud. Vi deler vores tilbud op i: Kultur for børn  |  Kultur med børn  |  Kultur af børn

Det betyder, at vi tilbyder skolekoncerter til skoler, kan rådgive om valg af teaterforestillinger, tilbyder skoler og kunstnere sparring i forhold til at finde hinanden og i forhold til at hjælpe med ansøgningsprocessen med et huskunstnerforløb på skolen, er tovholder for "Med Skolen I Biografen", arrangerer filmfestivaler, korstævner og meget mere.

Kulturteamet kan også løse større rekvirerede opgaver – og indgår gerne i et samarbejde med  kommuner, kulturinstitutioner, kulturaktører m.m. Et konkret eksempel er vores samarbejde med kommuner om at udvikle og tilbyde "den kulturelle rygsæk".

Endelig er Kulturteamet igangsætter og tovholder for større grænseoverskridende dansk-tyske projekter.


 

CFU-MSIB-450x280

Kulturtilbud

MED SKOLEN I BIOGRAFEN

CFU-LMS

Kulturtilbud

Skolekoncerter

Kend en kunstner

Få sparring og hjælp til ansøgningsprocessen

Kend en kunstner

Musikfagets Dag

Kulturtilbud

Musikfagets dag

Filmfestivaler

Kulturprojekt

Filmfestivaler

Korstævner

Kulturprojekt

Korstævner

03

Afsluttede projekter

Som nævnt løser Kulturteamet også rekvirerede opgaver. Til inspiration finder du her en kort beskrivelse af 3 nyligt afsluttede projekter med CFU som tovholder

Koncert Grenzklang-Grænseklang, Alsion
Koncert med ca. 250 elever, Grenzklang-Grænseklang, Alsion. Foto: Tim Riediger.
04

Kulturteamet på CFU

Kulturteamet er altid åben overfor at indgå i udviklingen af nye kulturtilbud, som kan være med til at styrke hverdagen i skole og dagtilbud.


 

Birgitte Boelt

Birgitte Boelt

Kulturkonsulent

 • Kulturformidling
 • LMS områdekonsulent
 • Telefon: +45 7266 5930
 • E-mail: bboe@ucsyd.dk

 


 

Mai Borup Uhre

Mai Borup Uhre

Kultursekretær

 

05

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af vores kulturtilbud.

Tilmeld dig CFUs nyhedsbrev og marker interesseområdet Kulturformidling - så får du vores kulturtilbud så snart de annonceres.

Tilmeld dig her: http://cfulink.dk/nyhedsbrev

CFU-kulturtilbud