Gå til hovedindhold

Videreuddannelse

Viden. Udvikling. Og så videre.

Fællesskabende pædagogik

Vil du udvikle dine egne kompetencer til at skabe inkluderende fællesskaber i pædagogiske praksis? 

  • Få viden om sammenhænge mellem inklusion og eksklusion, samt lovgivning og rettigheder for børn, unge eller voksne i udsatte positioner
  • Lær at analysere og reflektere forskellige betingelser for målgruppens deltagelsesmuligheder 

Fællesskaber med deltagere i udsatte positioner kræver ofte alternative eller støttende pædagogiske tiltag eller inddragelse af familie, kolleger, ledelse og andre relevante aktører – for blot at nævne nogle få. Derfor har vi på modulet fokus på at give dig en forståelse for udfordringer, som børn, unge eller voksne i udsatte positioner har og hvordan relevante aktører kan inddrages i at planlægge, gennemføre og evaluere forebyggende, indgribende eller genoprettende indsatser. Med den viden kan du lettere udvikle og kvalificere inkluderende praksis med blik for mangfoldighed og deltagelse. 
Du vil på modulet også udvikle en forståelse for de forskellige historiske og samfundsmæssige perspektiver, som ligger til grund for sammenhænge mellem inklusion og eksklusion. Med denne forståelse kan du ikke bare opbygge samarbejde med relevante partnere, men også tilrettelægge indsatser med partnerne. 
Det får du indsigt i på dette modul:

  • Hvordan du kan planlægge, gennemføre og evaluere forebyggende, indgribende og genoprettende indsatser på individ, gruppe og organisationsniveau.
  • Hvordan du kan udvikle og kvalificere inkluderende praksis med blik for mangfoldighed og deltagelse ved inddragelse af et professionelt-, et målgruppe- samt et pårørendeperspektiv.
  • Få viden om diversitet, normalitet og afvigelse, om lovgivning og rettigheder for børn, unge eller voksne i udsatte positioner og sammenhænge mellem inklusion og eksklusion i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv.
  • Hvordan du kan analysere og reflektere over sociale, kontekstuelle og individuelle betingelser for deltagelsesmuligheder. 

Modulet er et valgmodul på pædagogisk diplomuddannelse, men kan også tages selvstændigt.

Hvem henvender modulet sig til?

Du arbejder som lærere, pædagog, ressourceperson, konsulent, vejleder eller lignede og vil gerne styrke dit faglige arbejde med komplekse fællesskaber. På dette modul får du både den nyeste viden samt praktiske kompetencer til at indgå fagligt kompetent i det spændende arbejde.

Det står der i studieordningen

Læringsmål
Den studerende

  • Kan i samarbejde med relevante aktører planlægge, gennemføre og evaluere forebyggende, indgribende og genoprettende indsatser på individ, gruppe og organisationsniveau
  • Kan udvikle og kvalificere inkluderende praksis med blik for mangfoldighed og deltagelse
  • Har viden om diversitet, normalitet og afvigelse
  • Har viden om sammenhænge mellem inklusion og eksklusion i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv 
  • Har viden om lovgivning og rettigheder for børn, unge eller voksne i udsatte positioner
  • Kan analysere og reflektere over sociale, kontekstuelle og individuelle betingelser for målgruppens deltagelsesmuligheder 
  • Kan analysere, vurdere og handle på problemstillinger ud fra henholdsvis et professionelt-, et målgruppe- samt et pårørendeperspektiv
     
Adgangskrav

For at blive optaget på modulet skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. administrationsøkonom, miljøteknologi eller akademiuddannelse i beskæftigelse.
En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.

Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 

Hvilken bedømmelsesform benyttes på modulet?

På modulet bliver du bedømt ved en intern prøve.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

 

Tilmeld dig her

Fællesskabende pædagogik

Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information