Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Kompetenceløft akutsygepleje kommunal praksis

For at understøtte høj kvalitet der leveres i de kommunale akutfunktioner, har UC SYD & UCL sammen med syddanske kommuner udarbejdet et kompetenceløft i akutsygepleje rettet mod sygeplejersker med generalist kompetence i kommunalt regi.

Kompetenceløftet har fokus på akutsygepleje i kommunal praksis, hvor målet er at forebygge forværring af akut opstået, eller kendt sygdom gennem en tidlig og proaktiv indsats i borgerens nærmiljø.

Gennem dette kompetenceløft styrkes den kommunale akutindsats, der dels skal følge op på sygehusets behandling og pleje og dels nedbringe antallet af forebyggelige indlæggelser.

Videreuddannelse med udbytte for alle

På vores sundhedsfaglige diplomuddannelse i professionspraksis har vi lavet et fagområde, som fokuserer på akutsygepleje. På modulet opnår sygeplejersker nyeste viden om og metoder til at håndtere akutte situationer i eller tæt på borgerens eget hjem. Og vil tillige udvikle instrumentelle og kommunikative færdigheder, der sikrer høj kvalitet og patientsikkerhed i varetagelse af akutfunktioner.

Med dette modul i bagagen vil kommunale sygeplejersker få flere kompetencer til at løse komplekse, akutte opgaver i deres daglige arbejde. Samtidig vil sygeplejerskerne blive bedre til at træffe selvstændige beslutninger i vanskelige situationer, såvel før en potentiel indlæggelse som efter, at en borger er udskrevet til videre kommunal behandling og pleje i eget hjem.

Resultatet er fagligt kompetente og beslutningsdygtige sygeplejersker, trygge og tilfredse borgere, øget kvalitet i det akutte arbejde, færre indlæggelser – og en styrket kommunal økonomi.

Forløbets opbygning Akutsygepleje-forløbet er en del af den sundhedsfaglige diplomuddannelse i borgernær sundhed. Du kan vælge at tage hele diplomuddannelsen, eller du kan tage moduler, der fokuserer på akutsygepleje.

Akutsygeplejeforløbet opbygges som et deltidsforløb bestående af diplommodulet ”Akutsygepleje” med undervisning og tilegnelse af vidensgrundlag og generiske kompetencer i læringsfællesskab på undervisningsdage kombineret med tilegnelse af instrumentelle færdigheder og kliniske kompetencer i egen praksis eller klinik. Undervisningen understøttes af simulationstræning & e-læringstilbud.

Indhold

• Formål med og krav til kommunale akutindsatser set i relation til et organisatorisk, borgerrettet, og fagligt perspektiv

• Systematiske metoder til observation og vurdering af akutte situationer

• Effektiv og sikker kommunikation

• Akutte situationer i forbindelse med multisygdom og polyfarmaci

• Patientsikker håndtering af parenteral medicin- og væskeindgift

Få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse

Læs mere om muligheden for at søge 10.000 kr årligt til videreuddannelse. Pengene dækker deltagerbetalingen på offentligt godkendte akademi- og diplomuddannelser.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.

Tilmeld dig her

Kompetenceløft akutsygepleje kommunal praksis

Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information