Vær med til at sikre digital dannelse og teknologiforståelse hos børn og unge
- Lær hvordan du kan danne børn og unge digitalt og give dem de nødvendige digitale kompetencer
- Få indsigt i en række anvendelige metoder til at designe forløb eller løsninger med eller for børn og unge
Tror du på, at teknologisk dannede børn og unge er bedre stillet i fremtiden? Så vil du på modulet i teknologiforståelse og digitale kompetencer lære at skabe et grundlag for, at dine elever eller unge ikke bare bliver forbrugere, men også udvikler en sund kritisk sans for teknologi og digitalisering.
I en mere digital verden, er det en udbredt misforståelse, at vi skal tænke mere som computere. Vi skal i stedet i højere grad vide, hvordan computere tænker. Det kan du være med til at sikre, ved at designe forløb, hvor børn og unge arbejder med analyse og forståelse af for eksempel data, algoritmer eller andre digitale artefakter. Det er de konkrete og autentiske forløb, som dine eller dine kollegers elever vil bruge til at forstå den digitale verden, som de allerede indgår i. Det vil både styrke deres teknologiske handleevne og computationelle forståelse.
Ud over at du får styrket din viden om en række designmetoder, som for eksempel brugsstudier, idégenerering, prototypeudvikling, testning og evaluering, så vil du også få udviklet dit eget faglige grundlag for at indgå i debat om digitale værktøjer og -teknologier.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Hvordan du planlægger, gennemfører, evaluerer og udvikler forløb i teknologiforståelse og digital dannelse.
- Lær at designe forløb, med udgangspunkt i autentiske problemstillinger, hvor børn og unge arbejder med digital myndiggørelse, analyse af digitale artefakter og forståelse af problematikker og regler for håndtering af egne og andres data.
- Hvordan du og dine kolleger kan udvikle børn og unges digitale kompetencer og teknologiforståelse med viden om computationel tankegang, herunder data, strukturering, algoritmer og modellering.
- Få indsigt i forskellige designmetoder, herunder brugsstudier, idégenerering, prototypeudvikling, testning og evaluering, så du kan designe forløb der inddrager børn og unges egne designprocesser.
- Hvordan du stilladserer børn og unges egne digitale designløsninger, med henblik på at styrke deres teknologiske handleevne og computationelle tankegang.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Teknologiforståelse og digitale kompetencer
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 26.06.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 13.100
- Kursusnummer: EH06-26009
Undervisningsdatoer mm.
I forløbet er der 2 x 2 dage indkald (10 ECTS). Mandag og tirsdag den 02-02-2026 + 03-02-2026 + 13-04-2026 + 14-04-2026, alle dage kl. 9-16. Derudover er der netbaserede studieaktiviteter. Dette forløb er for dig, der gerne vil være have mere fleksibilitet i studieforløbet og som er indstillet på en del selvstudie. Aflevering af skriftlig opgave den 18. maj 2026. Mundtlig eksamen afholdes i uge 24, 2026.