Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Personalejura i den offentlige sektor

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Lær at løse komplekse problemstillinger og personalesager imellem arbejdsgivere og lønmodtagere i det offentlige

Med faget Personalejura i den offentlige sektor får du et solidt grundlag til at vurdere de juriske rammer, som danner grundlag for ansættelse og ansættelsesforhold. 
Du får samtidig forståelse for grundlaget for juridiske beslutninger og afgørelse i relation til ansættelse og ansættelsesforhold og til håndtering af eventuelle konflikter.

Vi arbejder i undervisningen på at adressere de juridiske rammer og regler, så du i dit daglige virke i en offentlig organisation har mulighed for at navigere og vide, hvor du skal være særligt opmærksom i forhold til det juridiske grundlag. 

Igennem forløbet arbejder vi med kompetencer til at formidle komplekse juridiske problemstillinger og redskaber til at forebygge og håndtere uoverensstemmelser om personalejuridiske spørgsmål.

Du vil i faget arbejde med forståelse af de centrale juridiske grundlag, herunder

  • Kollektiv arbejdsret og individuel ansættelsesret i det offentlige, herunder relevante forvaltningsretlige regler samt praksis herom.
  • Retskilder til løsning af personalejuridiske problemstillinger
  • Personalejuridiske problemstillinger i komplekse og udviklingsorienterede arbejdssammenhænge, samt muligheder og opmærksomheder i arbejdet hermed
  • Juridiske rammer og regler indenfor Personalejura i den offentlige sektor

Modulet er et valgfrit modul på Diplom i offentlig forvaltning og administration, men kan også tages selvstændigt.

Hvem henvender modulet sig til?

Dette modul er for dig, der drømmer om at håndtere komplekse personalejuridiske sager inden for det offentlige. Du får grundlag for at mediere og håndtere en bred pallette af sager, hvor både en arbejdsgiver og lønmodtager er involveret.

Adgangskrav

For at blive optaget på modulet skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. administrationsøkonom, miljøteknolog eller akademiuddannelse i beskæftigelse.

En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.

Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.

Det står der i studieordningen

Formål
Formålet med faget er at træne de studerende i at håndtere retskonflikter mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, således at de på et juridisk grundlag kan behandle og træffe afgørelser i konkrete personalesager. Der lægges vægt på, at de studerende opnår færdigheder i skriftlig fremstilling af juridisk argumentation. 

Indhold 
De studerende vil i løbet af undervisningen komme til at beskæftige sig med retsregler og retspraksis inden for den kollektive arbejdsret og den individuelle ansættelsesret. Herudover behandles de forvaltningsretlige regler af betydning for området. 

Mål for læringsudbyttet 

Viden 
Den studerende skal 

  • have viden om kollektiv arbejdsret, den individuelle ansættelsesret, tjenestemandsbegrebet og relevante forvaltningsretlige regler 
  • kunne forstå og reflektere over regler og retspraksis på det personalejuridiske område 

Færdigheder
Den studerende skal 

  • kunne anvende relevante retskilder til løsning af personalejuridiske problemstillinger 
  • kunne vurdere personalejuridiske problemstillinger samt begrunde og vælge relevante løsningsmodeller 
  • kunne formidle personalejuridiske problemstillinger og løsninger inden for den offentlige sektor 

Kompetencer
Den studerende skal 

  • kunne håndtere komplekse retlige problemstillinger mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, herunder behandle og træffe afgørelser i konkrete personalesager 
  • kunne opsøge ny viden på området og implementere i egen praksis
Hvordan bedømmes jeg på modulet?

Din eksamen kan gennemføres som individuel eksamen eller som gruppeeksamen.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Tilmeld dig her

Personalejura i den offentlige sektor

Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information