Publiceret:
Hvor vigtigt er det at få input udefra, når der skal laves en virksomhedsplan med mission, vision og værdigrundlag?
- Det har været altafgørende, siger Jesper Aaskov, der er direktør for FGU Sønderjylland uden at tøve.
For i et stort hus som FGU Sønderjylland, der har seks afdelinger, kan der være brug for et fælles sprog. En fælles retning.
Noget, der for kun et år siden, blev dannet af nedskrevne rammer, regler og procedurer. Men som nu skulle laves om og gøres mere konkret.
Derfor var der også mulighed for at hive en konsulent ind til at hjælpe med det store arbejde, og her faldt valget på Ole Steen Nielsen fra UC SYD efter flere samtaler.
- Jeg er måske ikke verdens mest tålmodige sjæl, og der har Ole været god til at udfordre mig til at blive i de inddragende processer i længere tid, end jeg ellers havde været. For på den måde kunne vi nærme os den utopiske tilstand, vi gerne vil være i for at lykkes med vores mission – nemlig at gøre en forskel for de unge, siger Jesper Aaskov.
Det betød, at Jesper Aaskov sammen med sine medarbejdere lavede en stor SWOT-analyse, der i samarbejde med Ole Steen Nielsen og en ledergruppe endte ud i et koncentrat for organisationens retning.
Nye veje, andre muligheder
Med en baggrund som både leder af et ungecenter, uu-vejleder og uddannet lærer, har Jesper Aaskov mødt mange af de unge mennesker, der ikke har fået den bedste start på livet, og som har brug for nogen til at vise dem en vej videre.
Noget, der hele tiden har været grundlaget for arbejdet i FGU, men som nu står sort på hvidt i den nye virksomhedsplan:
Med den nye overskrift oplever han, at der ikke længere er en søgning efter retning blandt medarbejderne, for nu har de en fælles platform at stå på, samtidigt med at der er kommet en masse indsigt og viden med i puljen.
- Den teoretiske overbygning har vi brug for i en travl hverdag, hvor der er meget, der ellers kommer til at handle om drift. Nu er vi i en proces, hvor vi skal holde fast, så det ikke kun bliver et flot stykke papir, vi har udviklet, siger Jesper Aaskov.
Derfor har det været en vigtig ingrediens, at alle har haft en finger med i udarbejdelsen af virksomhedsplanen. For så skal missionen ikke diskuteres. Den skal implementeres.
Og med det mål for øje, er der én ting han ikke havde været foruden op til: Samarbejdet med UC SYD.
Vil du vide mere om samarbejdet mellem UC SYD og FGU?
Siden 2017 har et team af dedikerede medarbejdere fra UC SYD samarbejdet med FGU-institutionerne som både ledelseskonsulenter, undervisere eller forskere.
Her kan du læse mere om, hvad andre har brugt os til, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål.