Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Markering af UC SYDs og SDU's nye bofællesskab

Publiceret:

Det kommende bofællesskab mellem UC SYD og SDU Esbjerg blev tirsdag den 1. oktober markeret på Degnevej. Det skete med deltagelse af politikere og samarbejdspartnere, ansatte, undervisere og studerende fra de to uddannelsesinstitutioner.

SDU Esbjergs nye bygning på campus ved siden af UC SYD tager form, og rejsegildet ligger ikke langt ude i fremtiden. Snart vil de to bygninger møde hinanden i en såkaldt koblingszone, og her i efteråret er der efter planen kun et år til, at SDU Esbjerg flytter ind i den nye bygning.

Fælles faciliteter og godt studiemiljø

Ole Skøtt, dekan på det Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU og campusdekan for Nyt SDU Esbjerg, talte om studiemiljø og fordelen ved i fremtiden at være fælles om faciliteter, forskning og uddannelse:

Ole Skøtt, dekan på det Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU og campusdekan for Nyt SDU Esbjerg

– Det betyder meget for SDU i Esbjerg at blive bygget sammen med UC SYD. SDU ser frem til at blive en del af et større og meget blomstrende studiemiljø, som er i UC SYDs bygninger i forvejen. Det har stor betydning for de studerende og SDU at blive en del af dette levende miljø.

– Set med SDU’s øjne giver det virkelig god mening at flytte sammen med UC SYD. Vi kan være fælles om en hel række faciliteter, som vi før havde hver for sig. Det er bæredygtigt, men det kan også give vigtige synergieffekter i forhold til forskning og uddannelse.

Ole Skøtt lagde vægt på, at det er vigtigt også for Esbjerg at få et større studiemiljø for studerende på både universitet og professionshøjskole, og jo specielt, fordi SDU tilbyder en række kandidatuddannelser til bachelorerne fra UC SYD.

Birthe Friis Mortensen, rektor, UC SYD

Det var rektor Birthe Friis Mortensen enig i. Hun pegede i sin tale på, at de fleste studiepladser på de videregående uddannelser ligger i og omkring de fire store universitetsbyer, og at de fleste færdiguddannede bliver i den del af landet, hvor de er uddannet.

– Derfor er det vigtigt med gode uddannelsespladser, sammenhængende studieforløb og levende studiemiljøer. Det er godt for Esbjerg, og det er godt for vores område. Vi vil skabe et miljø og studieforløb, der i endnu højere grad er værd at rejse efter – og værd at blive her for, understregede hun.

Borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen

Eller som borgmester Jesper Frost Rasmussen udtrykte det, så er det et kommunalt ønske at arbejde for et sammenhængende og fleksibelt uddannelsessystem med naturlige koblinger mellem de forskellige uddannelser og uddannelsestrin, og det er netop det, SDU og UC SYD tager initiativ til her, og det vil være noget særligt ved at studere her i området.

Selvom de fysiske rammer først er klar om lidt over et år, så har UC SYD og SDU allerede taget hul på bofællesskabet med et konkret samarbejde. Det er SDUB i Esbjerg og UC SYD Biblioteket, der lægges sammen, og som vil danne hjertet i sammenflytningen og være det fysiske centrum for bofællesskabet.

Flere informationer

Birthe Friis Mortensen, rektor, UC SYD, 72 66 20 24, bfmo@ucsyd.dk
Ole Skøtt, dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU, 60 11 37 52, dekan@health.sdu.dk