Gå til hovedindhold

Anne-Cathrine overvejede statskundskab, men fandt drømmeuddannelsen tæt på familien i Esbjerg

Det kan være svært at finde den rette uddannelse. Specielt, hvis man ikke har lyst til at flytte fra familien. Heldigvis lykkedes det Anne-Cathrine at finde drømmeuddannelsen i sin fødeby - Esbjerg.

Det var lysten til at hjælpe andre på rette vej, som i sin tid fik Anne-Cathrine til at søge ind på uddannelsen som socialrådgiver. En lyst, som blev formet i gymnasietiden. Her havde hun en ”ufattelig sød og jordnær” vejleder, som virkelig gav sig tid til at lytte. 

Vejlederen fik mig til at føle mig rigtig tryg. Og jeg fik bare lyst til at have samme effekt på andre, som hun havde på mig.

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum

Men uddannelsen som socialrådgiver viste sig alligevel ikke at være det helt rigtige for Anne-Cathrine. 

-Det var et for barskt miljø for mig. Vejledningsdelen var spændende, men det kræver noget særligt at komme så tæt på borgere, der kæmper med tunge problemer. 

En uddannelse, hun havde overset

Plantegningen for Anne-Cathrines uddannelse og karriere måtte derfor rettes til. Ikke ændres helt. For skitsen var stadig den samme. At vejlede mennesker. Men måske den også kunne kombineres med hendes interesse for jura og politik. Og her faldt Anne-Cathrine over statskundskab.

Men uddannelsen var ikke i Esbjerg. Og jeg er totalt familiemenneske, så jeg havde virkelig ikke lyst til at flytte fra dem. Men det kunne jeg blive nødt til, for jeg kunne ikke umiddelbart finde andre uddannelser, som tiltalte mig.

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum holder om sin farmor
Ét af de familiemedlemmer, som betyder mest for Anne-Cathrine - farmor.

Og så gjorde Anne-Cathrine, som de fleste gør, når de ikke aner, hvad næste træk skal være. Hun ’ringede’ til en ven.

-Min veninde var startet på administrationsbacheloruddannelsen. Og hun synes, at den passede perfekt til mig. Så jeg så videoer og læste om andre, som er i gang med uddannelsen. Og synes bare, at det lød mega spændende med undervisning i både jura, politik, demokrati og økonomi. 

-Tænk sig, jeg havde aldrig hørt om professionsbacheloren i offentlig administration før. Det, synes jeg, er synd. Men den er jo også stadig ret ny, så den mangler noget opmærksomhed.

Varieret undervisning giver tid til fritid

Det er ikke kun uddannelsens indhold, som lever op til Anne-Cathrines ønsker og behov. Men også måden, den er bygget op på. Med en variation af klasseundervisning, studiegruppearbejde og selvstudie. 

Jeg er rigtig glad for min studiegruppe, som jeg laver opgaver og eksaminer med. Til forskel fra mange andre uddannelser har vi selv været med til at vælge dem, vi er i gruppe med. Så socialt svinger vi også rigtig godt og ses uden for studiet.

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum

Alenetid er dog også noget, som hun sætter stor pris på. Og dét får hun i form af nogle hjemmestudiedage i løbet af ugen. 

-Det er skønt, at man lige får en pause og har tid til at fordybe sig i enten svære eller spændende emner. Nogle gange er det bare nemmere at koncentrere sig, når man sidder i vante omgivelser. 

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum sidder ved sin computer derhjemme.
Hér kan Anne-Cathrine godt lide at bruge sin tid. På hjemmekontoret, hvor hun virkelig kan fordybe sig i studiet.

Personlige bånd

Med tid til fordybelse har Anne-Cathrine mulighed for at forberede sig godt til undervisningen. Hvor hun bliver mødt af ”veluddannede og personlige undervisere”. Til forskel fra almindelige forelæsninger mener hun nemlig, at klasseundervisning gør afstanden mellem lærer og elev mindre.

-De lytter virkelig til vores behov. Det betød også, at da vi havde jura, headhuntede de en advokat til at komme og snakke. Nogle gange kan teori være ret abstrakt, så det var fedt at høre hende om jura i praksis også.

Underviserne og studiekammeraterne siger hun oftest på gensyn til mellem klokken 12-14. Korte undervisningsdage, som giver hende tid til at have et studiejob ved siden af. Lige nu går meget af fritiden dog med at renovere hendes nye lejlighed. Imens bor hun ved ét af de mennesker, som betyder allermest for hende. Farmor.

Jeg elsker bare at være sammen med min farmor. Og det er også én af grundene til, at jeg er så lykkelig for at have fundet den helt rigtige uddannelse i byen, hvor hun også bor. Og hvor hele min familie bor.

Anne-Cathrine Avijaja Bjerrum

 

Administrationsbachelor

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at arbejde med hele paletten af administration. Du lærer at koordinere, kommunikere og samarbejde, sætte projekter i søen og styre dem sikkert i havn.