Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Hande fik råd til at tage en uddannelse på S.U. med mand, hus og børn

Publiceret:

Hande Jannie Frandsen Iversen er 42 år og har det sidste halvandet år læst til administrationsbachelor på UC SYD. Hande blev i 2009 færdig med sin uddannelse til social- og sundhedsassistent, men hun fik lyst til at læse videre. At skifte spor midt i livet kræver dog sine overvejelser. Hande er nemlig gift, bor i eget hus og har 2 større hjemmeboende børn.

-Inden jeg søgte ind på studiet, havde jeg nogle lange snakke med min mand omkring det økonomiske, om vi kunne klare os. Min mand sagde, at det kunne vi godt og at jeg skulle gøre det, jeg havde lyst til. Der var dog nogle ting, vi måtte ændre. Blandt andet solgte vi en bil og en motorcykel, siger Hande Jannie Frandsen Iversen.  

Livet på SU

Hande har valgt ikke at have fritidsarbejde ved siden af sit studie. Til gengæld har hun valgt at tage et studielån. Hun fortæller, at man som studerende selv fra måned til måned kan vælge, om man vil have studielånet.

I starten lavede vi en madplan herhjemme for at holde øje med hvor meget vi brugte i kroner og øre og for at se om det kunne fungere i længden.

Hande Jannie Frandsen Iversen

Administrationsbachelorstuderende på UC SYD

-I starten lavede vi en madplan herhjemme for at holde øje med hvor meget vi brugte i kroner og øre og for at se om det kunne fungere i længden. Det er en god måde at administrere sine penge på. Vi gik også gået vores budget igennem for at se, om der var nogle steder, vi kunne spare. Vi kontaktede blandt andet vores forsikringsselskab og banken, og der var forskellige ting vi kunne tage fra, så vi havde lidt flere penge fri i det daglige.”

Uddannelse som en investering

For Hande er uddannelse en investering – også en økonomisk investering. Hun har valgt at tage en ny uddannelse, fordi hun har lyst til det. Lige nu koster det lidt i lån og der er ikke helt så mange penge at gøre med derhjemme som tidligere, men hun ser frem mod spændende jobmuligheder, hvor hun kan tjene lidt mere end i hendes tidligere arbejde.

Handes fem gode råd til dig, der overvejer en uddannelse på SU

  1. Spring ud i det og vær ikke bange
  2. Tænk på S.U. lån som en investering
  3. Tag fat i banken og tal økonomien igennem
  4. Lav en madplan og gå på tilbudsjagt
  5. Tag evt. et studiejob

Administrationsbachelor

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at arbejde med hele paletten af administration. Du lærer at koordinere, kommunikere og samarbejde, sætte projekter i søen og styre dem sikkert i havn.