Gå til hovedindhold

Helle fik drømmejobbet, som hun aldrig havde troet, hun ville have

Skatteforvaltningen var det sidste sted, Helle Løbner Outzen kunne tænke sig at blive ansat, da hun studerede offentlig administration på UC SYD i Haderslev. Alligevel er hun endt der. Og i dag kalder hun det sit drømmejob.

Publiceret:

Man skal aldrig sige aldrig, lyder det noget klichéramte ordsprog. Men der er nu en vis sandhed i budskabet. Og sådan blev det også for Helle. At hun måtte ’æde’ sine egne ord. For selvom hun i sin studietid svor, at ”skat var det sidste”, hun skulle, endte hun der alligevel. Heldigvis. 

-Da jeg læste min bachelor i offentlig administration, kunne jeg vælge en studieretning, som hed ”skat”. Og det var dét, jeg allermindst skulle. For jeg troede ikke, at det kunne være spændende.

Men som det ofte er med fordomme, kan de hurtigt skydes ned. Og det skete også med Helles. Ud af det blå blev hun kontaktet af et rekrutteringshus, som manglede dygtige medarbejdere i forbindelse med udflytningen af flere skatteområder. Og det betød, at hun kunne lande et job i en af – de i dag – attraktive styrelser.

-Jeg synes bare, at arbejdet ved Vurderingsstyrelsen lød så spændende. Så jeg tænkte, at jeg simpelthen måtte give det et skud.

Løfter en vigtig samfundsopgave

Og dét har Helle ikke fortrudt. Mest på grund af vigtigheden af sine arbejdsopgaver. Hun er nemlig med til at vurdere, hvad ejerboliger er værd. Og boligens værdi er altafgørende for, hvad ejeren i sidste ende skal betale i ejendomsskat. 

Jeg ved, at jeg er med til at løfte en rigtig vigtig samfundsopgave. At dét, jeg laver, har en konsekvens i den anden ende. Det betyder meget for borgeren og for virksomheden, at jeg vurderer deres ejendom så nøjagtigt som muligt. Så jeg skal arbejde grundigt, og resultatet skal være af høj kvalitet.

Helle Løbner Outzen

For at undgå utilfredse boligejere er det derfor også vigtigt, at Helle og hendes kolleger arbejder så ensartet som muligt. At måden, de vurderer på, er den samme. Og det sikrer de ved hele tiden at sparre med hinanden. På kryds og tværs i huset med 170 ansatte. Den tætte kontakt er dog ikke kun en fordel for flowet. Det er det også for kollegaskabet.

Helle Løbner Outzen sidder og arbejder på sit hjemmekontor
Jobbet ved Vurderingsstyrelsen er fleksibelt. Det betyder, at Helle også kan arbejde hjemmefra, når hun har behov for det.

Tæt kontakt med kollegaer

-At man er er nødt til at hjælpe hinanden på tværs gør, at man lærer flere i huset at kende. Vi arbejder alle mod et fælles mål om at nå at blive færdige med vurderingerne til tiden. Så alle giver en hånd med, og selvom vi arbejder på tid, har vi det stadig sjovt sammen. Og det er det bedste ved mit arbejde – at jeg har nogle fantastiske kollegaer.

Evnen til at behandle sager har Helle fået fra sin professionsbachelor i offentlig administration. Og også juridisk viden. I sit arbejde med at vurdere ejendomme skal hun dog have styr på helt særlige love – forvaltningsret og skatteforvaltningsret. Love, som hun ville have haft et endnu større kendskab til, hvis hun i stedet havde taget en professionsbachelor i skat

Jeg er kommet med brede generalistkompetencer, og som administrationsbachelor er jeg bestemt værdsat. Der er efterhånden mange af min slags ansat ved skat. Men det er klart, at en skatteuddannet er mere specialiseret. Så alle dem, som har en professionsbachelor i skat, må meget gerne søge i vores retning.

Helle Løbner Outzen

Og jobmulighederne ved de forskellige styrelser er da også ret gode for nyuddannede. 

Giver nyuddannede chancen

Ved Vurderingsstyrelsens afdeling i Haderslev er de fleste af de i alt 170 medarbejdere nye. Da styrelserne blev flyttet ud til forskellige dele af landet, var der nemlig behov for nye folk. Og her fik blandt andet Vurderingsstyrelsen øjnene op for de nyuddannede, fordi de ofte kommer med en anden tilgang til tingene. 

-I stedet for at sige ”Det plejer vi at gøre” siger man som nyuddannet i højere grad: ”Kunne vi gøre det på den her måde i stedet for?”. Det giver en fed energi og en stærk organisation, hvis man samtidig har kolleger, som har været der i en menneskealder og har meget praksiserfaring at trække på. Og sådan er det hos os i Vurderingsstyrelsen.

Professionsbachelor i skat

Er du god til tal og mennesker? Vil du være med til at sikre fundamentet for finansiering af velfærden i Danmark? Og har du lyst til at være med fra starten i fremtidens skattevæsen? Så er professionsbacheloren i skat lige noget for dig.