Gå til hovedindhold

Jørgen får adrenalin-kick af sit arbejde

Jørgen brænder for at hjælpe andre – og det har ført ham til socialrådgiveruddannelsen. I dag arbejder han ved projekt Oqqumut, hvor han gør en forskel for mennesker, der har det svært. Det er Jørgens passion og dedikation. 

Publiceret:

Hjælper de, der har det svært

Det er tre år siden, at Jørgen sagde farvel til UC SYD i Esbjerg efter at have færdiggjort socialrådgiveruddannelsen. Under uddannelsen begyndte han at arbejde hos projektet Oqqumut en gang i ugen, og da han blev færdiguddannet, startede han fuldtid. 

Oqqumut er et aktiverings- og værested for grønlændere i Esbjerg, som har det svært. Her kan de blandt andet få hjælp til de udfordringer, som de kan møde, når de ønsker at bosætte sig i Danmark. 

Et givende arbejde

Nogle af de mennesker, Jørgen møder i sit arbejde, kan have alkoholmisbrug, problemer med social isolation og psykiske og fysiske problemer. 

”Det kan være udfordrende rent psykisk nogle gange, fordi man skal lægge øre til meget. Men vi er rigtig gode til at tale og spare med hinanden – det har aldrig været noget, som jeg ikke kunne sove for”, fortæller Jørgen. 

Og så er jobbet også utroligt givende. Særligt når han hjælper folk videre, eksempelvis i praktik og løntilskud. 

”I et arbejde som dette skal man huske at hæfte sig ved de gode stunder. Det er det, der kan give en et adrenalin kick – at se folk rykke sig. Hvis vi kan være med til det, så er det jo sublimt.”  

Jørgen, som er uddannet socialrådgiver fra UC SYD

Mænd kan også drage omsorg

Jørgen er vild med sit arbejde, og han synes, at det er fedt, at der både er mænd og kvinder på arbejdspladsen, men han mener alligevel, at det vil være en fordel, hvis der blev uddannet flere mandlige socialrådgivere. 

Jeg håber, at der er flere mænd, der vælger at søge ind på uddannelsen, for det er der bestemt behov for.

Jørgen

”Mænd kan også drage omsorg”, siger Jørgen og fortsætter: ”Det er godt, hvis der kommer nogle flere mænd. Jeg tror også, at det er vigtigt for brugerne her, at der både er mænd og kvinder. Og så giver det en god dynamik på en arbejdsplads, at begge køn er repræsenteret.”

Studieliv med masser af sammenhold

På studiet mærkede Jørgen også, at det primært var kvinder, der var på uddannelsen, men det betød ingenting. I stedet gjorde det, at de mænd der var på socialrådgiveruddannelsen, fik et rigtig godt sammenhold – og tre år efter, at de er færdige på uddannelsen, ses de stadig. 

Så Jørgen har kun positivt at sige om uddannelsen, men han synes, at der skal flere mænd til.

”Jeg håber, at der er flere mænd, der vælger at søge ind på uddannelsen, for det er der bestemt behov for.”

Læs mere om socialrådgiveruddannelsen her