Gå til hovedindhold

Velkommen

Information til dig, der er optaget på læreruddannelsen

Studiestart på læreruddannelsen

01

Velkommen

Stort tillykke med din nye studieplads!

Tillykke med din studieplads på læreruddannelsen - og velkommen til UC SYD. Vi glæder os meget til at byde dig velkommen på din første studiedag.

Du er sikkert både spændt og nysgerrig. Og måske dukker der pludselig spørgsmål op hos dig, som du mangler svarene på.

Vi har derfor her samlet en lang række informationer, som kan hjælpe dig med at få den bedste studiestart hos os.

Vi glæder os til at møde dig!

Husk at bekræfte din studieplads

Hvis du har modtaget tilbud om studieplads d. 26. juli skal du huske at bekræfte din studieplads senest den 1. august 2024.

Modtager du først tilbud om studieplads senere via vores ledige eller stand by pladser, så skal du huske at bekræfte din studieplads inden den dato der er angivet på nemstudie! 

Bekræft din studieplads her: nemStudie.

02

Læreruddannelsen i Esbjerg

Informationer fra uddannelsen

Studiestart august 2024

Information til dig, der starter på uddannelsen til august. 

UC SYDs studiestartskursus

Bliv klar til studiestart

Din første studiedag er i kalenderen. Mens du spændt venter på den, kan du blive klogere på både studiestarten og din nye uddannelse med UC SYDs studiestartskursus.

Det hele foregår online og på lige præcis det tidspunkt, i det tempo og den rækkefølge, der passer dig.  

Kurset indeholder blandt andet en velkomstvideo fra din uddannelse og en hilsen fra rektor. Det giver dig også mulighed for at skrive med dine nye medstuderende – og når du har gennemført studiestartskurset er du med i konkurrencen om en tur i fredagscaféen sammen med dine nye studiekammerater. 

Det er vores håb, at du med studiestartskurset bliver godt klædt på til din studiestart og de forventninger, du vil møde som ny studerende på UC SYD.    

Det praktiske:

  • Tag kurset på din computer
  • Du kan tilgå kurset, når du cirka fire uger inden studiestart modtager login til UC SYDs systemer via mail og/eller sms
  • Kurset ligger på UC SYDs læringsplatform Its Learning
  • Kurset består af fire moduler, som du selv bestemmer rækkefølgen på
  • Du kan stoppe undervejs og fortsætte kurset senere
  • Du skal forvente, at det tager op til 2 timer at gennemgå hele kurset
  • Kurset er et tilbud til dig. Det er ikke et krav, at du gennemfører det for at starte på din uddannelse

God fornøjelse!

Alt det praktiske, som er vigtigt inden studiestart

Husk også at tjekke alle de praktiske informationer ud. Vi har samlet mange nyttige oplysninger og vigtige deadlines til dig om bl.a. skema og SU.

SoMe

Facebook
På vores fælles Facebook side, kan du både finde arrangementer for dig som studerende og gode historier om alt hvad der rører sig på UC SYD. Du kan blandt andet se hvad dine medstuderende på andre campusser laver i deres hverdag, når studerende får udmærkelser og hvad der er sket til de arrangementer, du måske ikke lige nåede med til. 

Instagram
Følg hverdagen på læreruddannelsen i Esbjerg, lige her på deres egen Instagram.

Du kan også følge med på UC SYDs Instagram, hvor du kan følge direkte med i dine medstuderendes hverdag, når der er take-over, samt se de finurlige og lidt skæve ting, der også foregår ude på vores campusser. 

LinkedIn
På UC SYDs LinkedIn profil, finder du de mere alvorlige emner og vores gode præstationer. Her kan du følge med når vores dygtige undervisere og forskere vinder priser, når vi deltager i den uddannelsespolitiske debat eller når vi indgår nye aftaler, for at styrke din uddannelse og dit studieliv. 

Mit Studieliv

Du finder Mit studieliv på Itslearning. Det er her, du skal holde øje for at være helt opdateret på alle sociale aktiviteter, arrangementer, aktuelle informationer og tiltag for dig som studerende.

Esbjerg - campus og studieby

Vi glæder os til, vi kan byde dig velkommen på vores campus i Esbjerg.

Få en rundvisning og en smagsprøve på studielivet på Campus Esbjerg i videoen, og læs mere om både campus og Esbjerg som studieby herunder.

Du finder også links til gode steder at starte din boligsøgning.

Find rundt på Campus Esbjerg

Parkering

Der er desværre begrænsede parkeringspladser ved UC SYD, hvorfor vi henviser til, at studerende i størst muligt omfang kører sammen eller benytter offentlige transportmidler til og fra campus. 

Som studerende bør du endvidere være opmærksom på, at det er ulovligt at parkere på brandvejene på campus. Gør du det alligevel, kan din bil blive fjernet, og du får en bøde på kr. 3.500. Så se efter de røde skilte med teksten ’brandvej’ og de gulmalede kantsten.

Esbjerg som studieby

E1 - Education first

E1 tilbyder flere gratis events i løbet af skoleåret og sørger for masser af inspiration til det gode studieliv i Esbjerg.

Læs mere på E1 og følg dem på Facebook, hvor du jævnligt vil blive opdateret på studielivet i Esbjerg.

ANSA

ANSA er en organisation for norske studerende. Så er du nordmand, kan du læse mere her: ansa.no/ansa_esbjerg

Find bolig i Esbjerg

Skal du flytte til Esbjerg, kan du finde oplysninger om kollegier, ledige studieboliger og lejligheder i Esbjerg på hjemmesiden nyiesbjerg.dk.

E1 - Education first arbejder for at skabe et godt og nærværende studiemiljø for alle studerende i Esbjerg.

Gode råd når du søger lejebolig

Inden du går i gang med at søge en lejebolig, anbefaler vi, at du læser politiets gode råd til, hvordan du undgår svindel med lejebolig. Læs politiets råd her

Esbjerg kommune har samlet en liste over hvor du kan søge studieboliger i byen. 

Studenterpolitik ved UC SYD

Hvorfor studenterpolitisk arbejde?

Som studerende ved UC SYD har du mulighed for indflydelse på din uddannelse og dit studiemiljø igennem følgende råd og udvalg:

Bestyrelsen

Bestyrelsen er UC SYDs øverste myndighed og sætter de overordnede rammer for institutionen. Bestyrelsen består af 15 medlemmer, hvoraf 11 er eksterne.

De studerende vælger to repræsentanter, og der afholdes møder kvartalsvis og på skift på UC SYDs lokaltioner.

For mere information se her

Uddannelsesudvalg

Hver uddannelse har tilknyttet et uddannelsesudvalg, som har til opgave at rådgive bestyrelsen, rektor og ledelsen af det pågældende uddannelsesområde om uddannelsernes kvalitet og relevans for samfundet samt om den regionale uddannelsesdækning.

Udvalget består blandt andet af medarbejderrepræsentanter og eksterne interessenter, f.eks. repræsentanter fra aftagerfeltet.
Der indgår to studenterrepræsentanter.
Der afholdes typisk to møder årligt ved den enkelte uddannelse. Derudover, inviterer bestyrelsen uddannelsesudvalgene til en årlig temadag.

For mere information se her

Studenterrådet

Studenterrådet er et tværgående forum, der repræsenterer alle studerende ved UC SYD. Rådet har blandt andet til formål drøfte og løfte forslag til udvikling af uddannelseskvaliteten og studiemiljøet.
Studenterrådet består af studerende, som varetager de studerendes interesser af både faglig, studenter-politisk og social karakter. 

I studenterrådet indgår tre studerende fra hvert campus, samt de to studentermedlemmer i bestyrelsen. 

Har du lyst til at være en del af studierådet og få direkte indflydelse på din uddannelse? Så kontakt studenterrådet her:  studenterraadet@ucsyd.dk

Campusråd

Campusrådene er det øverste samlende organ på den enkelte campus.
Campusrådet fungerer som talerør for problematikker og ønsker fra de studerende på tværs af uddannelserne på det enkelte Campus.

Der drøftes og løftes aspekter vedrørende studenterpolitiske forhold samt det fysiske, faglige og sociale studiemiljø, som påvirker alle studerende på campus.


Campusrådet består af repræsentanter fra uddannelserne på tværs af campus, fra de lokale studieråd. Der afholdes som udgangspunkt møder på campus hver måned.

Har du lyst til at være en del af dit lokale campusråd og dermed få direkte indflydelse på din uddannelse, så skriv til

Esbjerg: campusraad-esbjerg@ucsyd.dk

Haderslev: campusraad-haderslev@ucsyd.dk

Kolding: campusraad-kolding@ucsyd.dk

Aabenraa: campusraad-aabenraa@ucsyd.dk

Lokale studieråd

De lokale studieråd dækker over rådene lokalt ved uddannelserne. Rådene arbejder både fagpolitisk, med uddannelseskvalitet og for at skabe et godt socialt miljø på uddannelsen.

Det er et talerør for de studerende i forhold til uddannelsen. Der italesættes behov for udvikling, ændringer og forbedringer. Lokale studieråd kan stå for forskellige aktiviteter på studiet.

Møderne finder sted på uddannelsen og mødefrekvensen varirerer. Det bestræbes at alle hold repræsenteres.

Spørg din studievejleder om de lokale studieråd på din uddannelse. 

03

Læreruddannelsen i Haderslev

Informationer fra uddannelsen

Studiestart august

Information til dig, der starter på uddannelsen til august.

Den ordinære læreruddannelse

Den delvis digitale læreruddannelse

Den 100 procent digitale læreruddannelse

International class - Teacher Education

Studiestart januar

Information til dig, der starter på uddannelsen til januar

Den delvis digitale læreruddannelse:

Den 100 procent digitale læreruddannelse:

UC SYDs studiestartskursus

Bliv klar til studiestart

Din første studiedag er i kalenderen. Mens du spændt venter på den, kan du blive klogere på både studiestarten og din nye uddannelse med UC SYDs studiestartskursus.

Det hele foregår online og på lige præcis det tidspunkt, i det tempo og den rækkefølge, der passer dig.  

Kurset indeholder blandt andet en velkomstvideo fra din uddannelse og en hilsen fra rektor. Det giver dig også mulighed for at skrive med dine nye medstuderende – og når du har gennemført studiestartskurset er du med i konkurrencen om en tur i fredagscaféen sammen med dine nye studiekammerater. 

Det er vores håb, at du med studiestartskurset bliver godt klædt på til din studiestart og de forventninger, du vil møde som ny studerende på UC SYD.    

Det praktiske:

  • Tag kurset på din computer
  • Du kan tilgå kurset, når du cirka fire uger inden studiestart modtager login til UC SYDs systemer via mail og/eller sms
  • Kurset ligger på UC SYDs læringsplatform Its Learning
  • Kurset består af fire moduler, som du selv bestemmer rækkefølgen på
  • Du kan stoppe undervejs og fortsætte kurset senere
  • Du skal forvente, at det tager op til 2 timer at gennemgå hele kurset
  • Kurset er et tilbud til dig. Det er ikke et krav, at du gennemfører det for at starte på din uddannelse

God fornøjelse!

Alt det praktiske, som er vigtigt inden studiestart

Husk også at tjekke alle de praktiske informationer ud. Vi har samlet mange nyttige oplysninger og vigtige deadlines til dig om bl.a. skema og SU.

SoMe

Facebook
På vores fælles Facebook side, kan du både finde arrangementer for dig som studerende og gode historier om alt hvad der rører sig på UC SYD. Du kan blandt andet se hvad dine medstuderende på andre campusser laver i deres hverdag, når studerende får udmærkelser og hvad der er sket til de arrangementer, du måske ikke lige nåede med til. 

Instagram
Følg hverdagen på læreruddannelsen i Haderslev, lige her på deres egen Instagram.

Du kan også følge med på UC SYDs Instagram, hvor du kan følge direkte med i dine medstuderendes hverdag, når der er take-over, samt se de finurlige og lidt skæve ting, der også foregår ude på vores campusser. 

LinkedIn
På UC SYDs LinkedIn profil, finder du de mere alvorlige emner og vores gode præstationer. Her kan du følge med når vores dygtige undervisere og forskere vinder priser, når vi deltager i den uddannelsespolitiske debat eller når vi indgår nye aftaler, for at styrke din uddannelse og dit studieliv. 

Mit Studieliv

Du finder Mit studieliv på Itslearning. Det er her, du skal holde øje for at være helt opdateret på alle sociale aktiviteter, arrangementer, aktuelle informationer og tiltag for dig som studerende.

 

Haderslev - campus og studieby

Vi glæder os til, vi kan byde dig velkommen på vores campus i Haderslev.

Få en rundvisning og en smagsprøve på studielivet på Campus Haderslev i videoen, og læs mere om både campus og Haderslev som studieby herunder.

Du finder også links til gode steder at starte din boligsøgning.

Haderslev som studieby

Studieby Haderslev

Studieby Haderslev hjemmeside kan du se de forskellige arrangementer og kulturtilbud, som du studerende i Haderslev har mulighed for at deltage i.

UDAY

Til November 2023, bliver du og dine medstuderende budt velkommen af Haderslev by. Det betyder en spændende dag, hvor i kan se byen, møde andre studerende og opleve alt hvad Haderslev har at byde på. 

Mere information følger. 

Find bolig i Haderslev

Når du skal finde din nye bolig i Haderslev, kan Haderslev Kommunes oversigt over ungdomsboliger og boligselskaber hjælpe dig godt på vej.

Sådan undgår du svindel med lejeboliger

Tjek politiets gode råd til, hvordan du kan gøre dig selv mere sikker i din boligjagt og undgå at komme i svindlernes klør. Det handler bl.a. om at tjekke, hvem der ejer boligen, være kritisk ift. hvordan du betaler depositum og generelt bruge din sunde fornuft.

Se alle politiets råd her.

Studenterpolitik ved UC SYD

Hvorfor studenterpolitisk arbejde?

Som studerende ved UC SYD har du mulighed for indflydelse på din uddannelse og dit studiemiljø igennem følgende råd og udvalg:

Bestyrelsen

Bestyrelsen er UC SYDs øverste myndighed og sætter de overordnede rammer for institutionen. Bestyrelsen består af 15 medlemmer, hvoraf 11 er eksterne.

De studerende vælger to repræsentanter, og der afholdes møder kvartalsvis og på skift på UC SYDs lokaltioner.

For mere information se her

Uddannelsesudvalg

Hver uddannelse har tilknyttet et uddannelsesudvalg, som har til opgave at rådgive bestyrelsen, rektor og ledelsen af det pågældende uddannelsesområde om uddannelsernes kvalitet og relevans for samfundet samt om den regionale uddannelsesdækning.

Udvalget består blandt andet af medarbejderrepræsentanter og eksterne interessenter, f.eks. repræsentanter fra aftagerfeltet.
Der indgår to studenterrepræsentanter.
Der afholdes typisk to møder årligt ved den enkelte uddannelse. Derudover, inviterer bestyrelsen uddannelsesudvalgene til en årlig temadag.

For mere information se her

Studenterrådet

Studenterrådet er et tværgående forum, der repræsenterer alle studerende ved UC SYD. Rådet har blandt andet til formål drøfte og løfte forslag til udvikling af uddannelseskvaliteten og studiemiljøet.
Studenterrådet består af studerende, som varetager de studerendes interesser af både faglig, studenter-politisk og social karakter. 

I studenterrådet indgår tre studerende fra hvert campus, samt de to studentermedlemmer i bestyrelsen. 

Har du lyst til at være en del af studierådet og få direkte indflydelse på din uddannelse? Så kontakt studenterrådet her:  studenterraadet@ucsyd.dk

Campusråd

Campusrådene er det øverste samlende organ på den enkelte campus.
Campusrådet fungerer som talerør for problematikker og ønsker fra de studerende på tværs af uddannelserne på det enkelte Campus.

Der drøftes og løftes aspekter vedrørende studenterpolitiske forhold samt det fysiske, faglige og sociale studiemiljø, som påvirker alle studerende på campus.


Campusrådet består af repræsentanter fra uddannelserne på tværs af campus, fra de lokale studieråd. Der afholdes som udgangspunkt møder på campus hver måned.

Har du lyst til at være en del af dit lokale campusråd og dermed få direkte indflydelse på din uddannelse, så skriv til

Esbjerg: campusraad-esbjerg@ucsyd.dk

Haderslev: campusraad-haderslev@ucsyd.dk

Kolding: campusraad-kolding@ucsyd.dk

Aabenraa: campusraad-aabenraa@ucsyd.dk

Lokale studieråd

De lokale studieråd dækker over rådene lokalt ved uddannelserne. Rådene arbejder både fagpolitisk, med uddannelseskvalitet og for at skabe et godt socialt miljø på uddannelsen.

Det er et talerør for de studerende i forhold til uddannelsen. Der italesættes behov for udvikling, ændringer og forbedringer. Lokale studieråd kan stå for forskellige aktiviteter på studiet.

Møderne finder sted på uddannelsen og mødefrekvensen varirerer. Det bestræbes at alle hold repræsenteres.

Spørg din studievejleder om de lokale studieråd på din uddannelse. 

04

Skema, SU og alt det praktiske

Som ny studerende er der mange ting, du skal vide. Her har vi samlet nogle af de generelle praktiske informationer, som er relevante for dig at have kendskab til inden studiestart.

Sådan søger du SU

Du kan søge SU, når du er kommet ind på din uddannelse, og når du har sagt ja til din studieplads. Derudover kan du tidligst søge SU en måned før, du starter på din uddannelse.

Påbegynder du uddannelsen efter den 20. i en måned, er du først berettiget til SU måneden efter. Det vil sige, at starter din uddannelse for eksempel efter den 20. august, vil du først kunne få SU fra september måned. 

Bemærk: Der kan gå et par dage, fra du bekræfter din studieplads hos os, til SU-styrelsen har registreret det. Du kan først søge om SU, når SU-styrelsen har registreret dit ja tak til studiepladsen. 

Du søger om SU på www.su.dk

OBS: Er du udenlandsk statsborger, gælder der særlige vilkår for dig. Læs mere her.

MinSU

I minSU kan du få overblik over dine SU-forhold og ændre nogle af dem. Log ind i minSU fra forsiden af su.dk. Du kan blandt andet:

  • få et overblik over dine SU-forhold
  • søge SU 
  • vælge SU fra
  • søge SU-lån
  • godkende udbetaling af SU-lån
  • søge om forsørgertillæg
  • ændre sluttid
  • søge handicaptillæg 

Du kan læse nærmere om SU-reglerne på su.dk.

Er du udenlandsk statsborger?

Er du udenlandsk statsborger, har du mulighed for at søge om at blive ligestillet med danske statsborgere for dermed at blive godkendt til SU. For at kunne det, skal du have et dansk CPR-nummer og have MitID. Læs mere her.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til SU, så kontakt vores SU-vejledere her eller ring til dem på 7266 2250.

Dit UC SYD login

4 uger før din studiestart vil du modtage en SMS med et brugernavn og et password, som giver dig adgang til bl.a. Itslearning, Office 365 og dit skema.

Vær opmærksom på at:

  • Der kan gå op til 24 timer, efter du har modtaget dine login-oplysninger, før de virker.
  • Hvis vi ikke har dit mobilnummer registreret, sendes brugernavn og password til din mail. Tjek derfor også din mail, hvis du 10 dage før studiestart stadig ikke har modtaget SMS’en - husk også at se i mappen spam/uønsket post.
  • Dit login er beskyttet af multifaktor login. UC SYD anbefaler, at du registrerer mindst to metoder til multifaktor login, og at mindst en af dem er SMS eller opkald.

IT-Support sender både en mail OG en SMS med dit brugernavn og password. 

Hvis du ikke modtager en mail/SMS eller oplever problemer med dit UC SYD login, kan du få hjælp af IT-Support ved at skrive til os her eller ringe på tlf.: 72 66 24 00.

Studiestartskursus

Bliv klar til studiestart

Din første studiedag er i kalenderen. Mens du spændt venter på den, kan du blive klogere på både studiestarten og din nye uddannelse med UC SYDs studiestartskursus.

Det hele foregår online og på lige præcis det tidspunkt, i det tempo og den rækkefølge, der passer dig.  

Kurset indeholder blandt andet en velkomstvideo fra din uddannelse og en hilsen fra rektor. Det giver dig også mulighed for at skrive med dine nye medstuderende – og når du har gennemført studiestartskurset er du med i konkurrencen om en tur i Fredagsbaren sammen med dine nye studiekammerater. 

Det er vores håb, at du med studiestartskurset bliver godt klædt på til din studiestart og de forventninger, du vil møde som ny studerende på UC SYD.    

Det praktiske:

  • Tag kurset på din computer
  • Du kan tilgå kurset, når du cirka fire uger inden studiestart modtager login til UC SYDs systemer via mail og/eller sms
  • Kurset ligger på UC SYDs læringsplatform Its Learning
  • Kurset består af fire moduler, som du selv bestemmer rækkefølgen på
  • Du kan stoppe undervejs og fortsætte kurset senere
  • Du skal forvente, at det tager op til 2 timer at gennemgå hele kurset
  • Kurset er et tilbud til dig. Det er ikke et krav, at du gennemfører det for at starte på din uddannelse


God fornøjelse!

StudielivPLUS – Digitalt kursus der kan støtte din læring og trivsel

StudielivPLUS er til dig som studerende, der ønsker gode råd og vejledning til, hvordan du bliver bedre til fx udfordringer med opmærksomhed, planlægning, hukommelse, indlæring, energiforvaltning, motivation og fællesskaber.

Kurset kan også være en hjælp for dig som studerende, hvis du fx har psykiske funktionsnedsættelser eller oplever psykiske udfordringer i forbindelse med dit studie.

StudielivPLUS kan bruges langt ind i studiet som en støtte til at finde gode personlige strategier til håndtering af vanskeligheder, og på den måde forebygge mistrivsel.

I kurset får du indblik i, hvordan andre studerende med samme problemstillinger, griber udfordringerne an og hvordan de har opnået en succesfuld studietid.

Tag kurset her

Studiekort

Som studerende ved UC SYD får du et studiekort. For at få et studiekort, er det vigtigt, at du uploader et billede af dig selv.

OBS: Er du udenlandsk statsborger, skal du først have et CPR-nummer. Læs mere her.

Sådan uploader du et billede til dit studiekort
Du uploader et billede i 'Selvbetjening for studerende og ansatte' Fotoet, du uploader, vil blive brugt til dit studiekort og i studieadministrative systemer.

Du kan finde mere info om portrætfoto til studiekort her.

Har du problemer med at uploade billedet, er du selvfølgelig velkommen til at henvende dig i IT-Support enten via serviceportalen eller på telefon 7266 2400.

Retningslinjer til billedet

  • Pas-/kørekort-lignede portrætfoto.
  • Centreret, vellignende og taget lige forfra.
  • Hele ansigtet skal være med (lidt af skulderne må gerne være synlige) men ikke resten af kroppen.
  • Naturlige farver
  • Ingen røde øjne
  • Ensartet baggrund
  • Kun en person (dig) på billedet

Billedets størrelse skal være 343x482, altså 343 pixel i bredde og 482 pixel i højde.

Billedet skal være i JPG-format.

Husk, at studiekortet skal bruges som ID også ude i byen til eks. studierabatter. Derfor skal det være et vellignende portrætfoto.

Deadline:

Upload dit billede inden studiestart. Du vil få udleveret dit studiekort hurtigst muligt efter studiestart.

Har ikke fået uploadet et billede inden studiestart:

Her skal du ind og uploade et billede som angivet øverst, hvorefter du skal oprette en sag i vores serviceportal, så du kan få det udleveret/tilsendt. 
 

Serviceportalen

Ønsker du at lave en skriftlig henvendelse vedr. din SU, kilometerpenge, ungdomskort, SPS eller har du spørgsmål til bruger adgang, studiekort osv., så kan du oprette en sag i Serviceportalen 

Når du opretter en sag, får du sendt et sagsnummer til din studiemail.

Kommer der svar i sagen, vil du modtage en ny mail, og her skal du blot klikke på sagsnummeret for at åbne sagen og læse beskeden.

Du modtager også en mail, når sagen lukkes.

Hvis du ønsker at genåbne sagen efter den er lukket, kan det gøres indenfor 14 dage. Herefter vil du være nødt til at oprette en ny sag.       
                 
 

Itslearning - din læringsplatform

Itslearning er din læringsplatform på UC SYD. Her vil du kommunikere med dine undervisere og medstuderende samt finde:

  • materiale til din undervisning
  • information om praktik, prøver og eksamener
  • studievejledning og SU
  • studielivet på dit campus
  • og meget mere

På itslearning kan du også tilgå nemStudie. Herfra kan du udskrive resultater fra nuværende og evt. tidligere uddannelse samt finde en bekræftelse på, at du er blevet indskrevet på en uddannelse. Disse er dokumenter du evt. skal bruge, når du f.eks. søger SU eller en bolig.

Her finder du vejledning til, hvordan du kommer på itslearning.

Dit skema

Hos UC Syd bruger via TimeEdit til skemavisning.

I TimeEdit har du har mulighed for at fremsøge dit eget og dit holds skema - samt booke lokaler og grupperum.

Du kan tilgå TimeEdit via linket her: TimeEdit - UC SYD

Når du første gang har fremsøgt dit skema, har du mulighed for, via fanen ”Download”, at benytte dig af funktionen iCal. På den måde kan du få dit skema over på din egen IOS- eller android-enhed, og du har altid dit skema tilgængeligt.

Du kan tilpasse opsætningen i TimeEdit, så du får vist dit skema, så det passer bedst til dine behov – vælg fanen ”Tilpas”.

Vær opmærksom på, at du først skal være oprettet i vores systemer, før du kan logge på.

Fravær

Til registrering af de studerendes fremmøde bruger vi Attender.

Du har som studerende mulighed for, via Attender, at holde øje med dit fravær. Du har også mulighed for at melde dig syg, hvis du er forhindret i at møde op.

Du kan logge på via linket her: Attender

Eller du kan hente Attender appen via Play butik eller App Store. Du skal bruge dit UD SYD login.

Første gang du logger på Attender, vil du møde en demo-video, som ganske kort fortæller hvordan du bruger platformen.

Studenterrådgivningen

Ny uddannelse? Ny by? Nye mennesker? Det kan være overvældende at starte på en videregående uddannelse, men du er ikke alene og der er hjælp at hente. 
Studenterrådgivningen har lavet nogle gode råd til dig, der er nystartet på en videregående uddannelse 
Dem finder du her.

Studenterrådgivningen kan også hjælpe dig senere i studiet, med råd og vejledning i forbindelse med bekymringer, studieteknik, stress, mistrivsel, eksamensangst eller lignende. 
Gode råd til studielivet finder du her.

SPS - har du brug for støtte?

Specialpædagogisk støtte (SPS) er støtte til studerende, som har en funktionsnedsættelse.SPS skal sikre, at du kan uddanne dig på lige fod med andre, selvom du har en funktionsnedsættelse

Du kan få støtte, hvis du er:

  • ordblind/talblind
  • svagtseende
  • hørehæmmet
  • eller har andre fysiske- eller psykiske funktionsnedsættelser

Du kan også søge om støtten, selvom du modtager revalidering.

Læs mere om dine muligheder her: Dine muligheder for studiestøtte

Spørgsmål?
Har du spørgsmål vedrørende SPS, så kontakt vores SPS-vejledere her eller ring til dem på 7266 2250.

Vil du gerne søge SPS-støtte til din uddannelse, skal du kontakte studievejlederen på uddannelsen. Du finder din studievejleder her 

Office 365

Som studerende på UC SYD får du adgang til Office 365, der b.la. rummer Microsoft Word og Powerpoint samt adgang til en personlig lagerplads i Onedrive.

Brug dit UC SYD login for at få adgang. Find mere information om dit UC SYD login ovenfor.

Hvis du oplever problemer med installationen, vil der være hjælp at hente til den IT-intro, der bliver afholdt kort efter din studiestart.

Få adgang til din Office pakke her: https://portal.office.com

Skal du have ungdomskort til bus og tog?

Til din daglige transport
Du har mulighed for at få rabat på din daglige transport mellem din bopæl og dit uddannelsessted.

Find flere informationer om ungdomskortet her eller læs mere på ungdomskort.dk.

Til dine praktikforløb
I forbindelse med praktik skal du forvente, at der kan komme kørselsudgifter. På ungdomskort.dk kan du læse om betingelserne for at få rabat på transporten til praktikstedet.

Søg om ungdomskort
Du skal selv søge om at få et ungdomskort i selvbetjeningssystemet på ungdomskort.dk.

Du finder hjælp til, hvordan du bestiller et ungdomskort her:

FAQ om ungdomskort
Har du spørgsmål til ungdomskortet? Så læs ofte stillede spørgsmål og svar her.

Skal du søge kilometerpenge?

Har du langt til undervisning, har du mulighed for at søge om kilometerpenge. Læs mere om at søge om kilometerpenge her.

Du finder typiske spørgsmål og svar om kilometerpenge her.

Dokumentation til kilometerpenge
Her finder du information om dokumentation til kilometerpenge. Og her dokumentation til din ansøgning, hvis du bor indenfor Flensborgzonen.

Søg kilometerpenge
Du søger om kilometerpenge på www.ungdomskort.dk

Tobaksforbud

På UC SYD har vi tobaksforbud. Forbuddet gælder rygning af tobaksprodukter, herunder E-cigaretter, samt brug af tyggetobak og snus på UC SYDs campusser samt øvrige matrikler og tilhørende udeområder. 

For dig som studerende betyder det, at du ikke må ryge eller bruge tyggetobak eller snus, når du befinder dig på UC SYDs matrikler. Du må gerne bruge nikotintyggegummi.

Forsikring

Vi anbefaler, at du tegner en heltidsulykkesforsikring, således at du er dækket fuldt ud, når du opholder dig på uddannelsen.

Udenlandsk statsborger

Hvis du er udenlandsk statsborger, skal du være opmærksom på, at du skal være tilmeldt Digital Post, hvis du vil se vigtige beskeder fra offentlige myndigheder i din digitale postkasse. Også dit eksamensbevis fra UC SYD bliver sendt med digital post. For at kunne se digital post skal du have et dansk CPR-nummer og et mitID.

Ønsker du at søge om SU, skal du også have et CPR-nummer og mitID.

Du skal derudover også bruge et CPR-nummer for at kunne få studiekort.

Læs her, hvordan du får et CPR-nummer, en digital postkasse og søger om SU som udenlandsk statsborger.