Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Akademiuddannelse i Beskæftigelse

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Indfri potentialet hos ledige borgere gennem vejledning  og rådgivning

  • Hjælp ledige borgere som specialist inden for beskæftigelsesområdet. 
  • Lær at analysere og vurdere praksisnære problemstillinger for ledige. 

Arbejdsløshed kan føles som en kamp for ledige. Med en Akademiuddannelse i beskæftigelse får du værktøjerne til at hjælpe dem.

Bevæbnet med den nyeste teori inden for beskæftigelse  og aktivering samt konkrete metoder til motivation, vejledning og kommunikation, kan du understøtte den lediges potentiale for beskæftigelse. 

Med en Akademiuddannelse i beskæftigelse lærer du, hvordan du får ledige i job. Uddannelsen giver dig mulighed for at specialisere dig i for eksempel bestemte målgrupper eller funktioner.

Det kan være i din rolle som rådgiver i en A-kasse, som rådgiver hos en faglig organisation eller som ansat i et jobcenter, hvor du tilrettelægger branchespecifikke udviklingsforløb, som opkvalificerer de lediges kompetencer.

Du kan også vælge at fokusere din uddannelse på udviklingsopgaver hos en anden aktør.

Du vil altså lære at analysere og vurdere praksisnære problemstillinger inden for beskæftigelsesområdet, og samtidig blive specialist inden for særlige dele af beskæftigelses indsatsen.

Uddannelsen giver dig ret til at anvende betegnelsen AU i beskæftigelse og den engelske betegnelse: Academy Profession (AP) Degree in Employment.

Fakta om uddannelsen

  • Navn :

    Akademiuddannelse i beskæftigelse

  • Type :

    Akademiuddannelse

  • Varighed :

    Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år 

  • Adgangskrav :

    En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring

  • Beliggenhed :

    Typisk på vores campusser i Kolding og Esbjerg 

  • Økonomi :

    Egenbetaling 

Vi aflyser aldrig 

Hvis der er tilmeldt 10 studerende til et modul, oprettes det som fremmødemodul med undervisning i Kolding eller Esbjerg.

Hvis der er tilmeldt mellem 4-9 studerende gennemføres modulet som et blended learning-forløb, hvor der indlægges et antal undervisningsdage med fremmøde. Den resterende undervisning foregår som netundervisning.

Hvis der kun er tilmeldt 1-3 studerende bliver forløbet gennemført som netundervisning – dog med en opstartsdag, hvor man bliver introduceret til forløbet.

Tag moduler online

De fleste moduler på Akademi i beskæftigelse kan altid tages online. Hvis du ønsker et andet starttidspunkt end det, vi udbyder, kan du kontakte uddannelsens faglige leder Grethe Fogh Nielsen på gfni@ucsyd.dk eller 7266 5227.

Du kan læse om undervisningsformen her.

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Akademiuddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.

Akademiuddannelsen i beskæftigelse er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Akademiuddannelsen er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.  

Du skal sammensætte din uddannelse ved at vælge 2 obligatoriske moduler, 3 valgmoduler og et afgangsprojekt. Du kan vælge valgmoduler fra andre akademiuddannelser. 

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Akademiuddannelsen i beskæftigelse. 

Adgangskrav og optagelse på Akademiuddannelse i beskæftigelse

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudier på Akademiuddannelse i beskæftigelse. 

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.
 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler. Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt.

Oversigt over uddannelsens opbygning

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Akademiuddannelse i Beskæftigelse.

Afgangsprojekt, Akademiuddannelse i Beskæftigelse

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Betina Lykke Bergmann, medarbejderbillede UC SYD

Lektor

Betina Lykke Bergmann (BLBE)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.