Gør måltidet til en vigtig del af virksomheden
- Lær at udvikle gastronomi, mad og måltider i forskellige typer virksomheder.
- Få viden til at indgå i opgaver med ledelse, innovation og udvikling.
- Bliv klogere på kemiens betydning for smag, aroma, konsistens, farve, fylde og mæthed.
Arbejder du med mad til daglig, og vil du gerne have ny teori og kompetencer til at få dig videre?
På Akademiuddannelsen i gastronomi får du kompetencer og praktisk erfaring, som vil gøre dig i stand til at skabe kulinariske oplevelser, som folk vil huske og vende tilbage til.
Uddannelsen er for dig, der har en madfaglig baggrund som for eksempel detailslagter, gastronom, bager, ernæringsassistent eller tjener.
Gastronomi er meget mere end bare smag og konsistens, og på Akademiuddannelsen i gastronomi vil du både få en naturvidenskabelig, en kulturel og en æstetisk tilgang til mad og måltider. Det betyder i praksis, at du får kompetencer til at arbejde med udvikling af gastronomi, mad og måltider i forskellige typer virksomheder. Fra udvikling af opskrifter til den perfekte tilberedelse og udvælgelse af bæredygtige råvarer.
Uddannelsen fokuserer på det nordiske køkken, og du vil derfor stifte bekendtskab med de lokale fødevareproducenter i Syd- og Sønderjylland og lære om mulighederne for brug af lokale råvarer.
Når du afslutter uddannelsen, har du ret til at anvende betegnelsen AU i Gastronomi og den engelske betegnelse: Academy Profession (AP) Degree in Gastronomy.
10.000 kr. i tilskud
Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.
Fakta om uddannelsen
-
Navn
:
Akademiuddannelse i gastronomi
-
Type
:
Akademiuddannelse
-
Varighed
:
Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
-
Adgangskrav
:
Gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
-
Beliggenhed
:
Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg
-
Økonomi
:
Egenbetaling
Praktiske informationer
Uddannelsens varighed
Akademiuddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.
Akademiuddannelsen i gastronomi er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.
Sådan tilmelder du dig
Akademiuddannelsen er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.
Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.
Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Akademiuddannelsen i gastronomi.
Adgangskrav og optagelse på Akademiuddannelse i gastronomi
For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS.
Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudier på Akademiuddannelse i gastronomi.
Økonomi
Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.
Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler. Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt.