Styrk din opgaveløsning og specialiser dig inden for formidling, tilrettelægning og udvikling af socialt arbejde i såvel offentlige som private organisationer
- Styrk din løsning af udviklingsorienterede opgaver i rollen som sagsbehandler, rådgiver eller socialarbejder
- Bliv klædt godt på til at indgå i tværfaglige og tværsektorielle samarbejde om at afhjælpe sociale problemstillinger for borgere og brugere
Socialområdet er komplekst – særligt for de borgere, som har mest berøring med det; handicappede, udsatte børn, unge eller mennesker uden for beskæftigelse. Der kommer du ind i billedet. Interesseret? Så læs blot videre.
Grunden til, at du kan arbejde med så vidt forskellig sagsbehandling efter endt uddannelse er, at du stifter bekendtskab med mange teoretiske og praksisnære problemstillinger. Samtidig vinkler du din faglige profil. Du får generel og praktisk viden om organisering af det sociale arbejde samt de retlige rammer for udførelsen af det. Diplomuddannelsen i socialformidling giver dig mulighed for at specialisere dig inden for et selvvalgt område, så du på bedste vis kan håndtere de komplekse sager, som ligger inden for dit fagområde.
Dit uddannelsesforløb vil veksle imellem teori, metode og praksis, men vil hele tiden blive relateret til den erfaring, du har fra dit arbejde. Det giver god mening. På den måde får du nemlig omsat den nye viden direkte til brugbare metoder eller refleksioner i dit nuværende eller kommende arbejde.
Uddannelsen henvender sig til dig, der allerede arbejder med sagsbehandling, men som gerne vil opkvalificere dine kompetencer. Eller dig, som ønsker at varetage mere kompliceret sagsbehandling inden for socialområdet. Ved uddannelsens afslutning vil din faglighed inden for sagsbehandling være på lige fod med socialrådgivere.
Fakta om uddannelsen
-
Type
:
Diplomuddannelse
-
ECTS
:
60
-
Økonomi
:
Egenbetaling
-
Varighed
:
Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
-
Adgangskrav
:
Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
-
Beliggenhed
:
Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg samt online
Praktiske informationer
Sådan sammensætter du en diplom i socialformidling
Diplomuddannelsen i socialformidling er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.
Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som tilsammen udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.
Sådan tilmelder du dig
Som studerende på diplomuddannelsen i socialformidling tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.
Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.
Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i socialt arbejde.
Adgangskrav til Diplomuddannelsen i socialformidling
For at blive optaget på modulet skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. Akademi i socialt arbejde eller kommunomuddannelsen. En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.
Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering.
Læs mere om individuel kompetencevurdering
Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:
- Du har en akademiuddannelse
- Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring efter din ungdomsuddannelse
- Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen
Økonomi
Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.
Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.