Lær at anbefale den rette kost til syge og ældre
- Lær at identificere, analysere og anbefale den rette kost til patienter eller borgere samt at dokumentere indsatsen i din praksis.
- Lær at udføre blandt andet kostanamnese og risikovurdering på baggrund af kostindtaget hos syge og ældre.
Kosten af afgørende for menneskers trivsel, og for syge og ældre er ernæringen særligt vigtig. Sundheden og trivslen hos borgere og patienter kan nemlig øges med den korrekte kost, og med dette modul lærer du at identificere behovet og tilpasse diæten derefter.
Hos både syge og ældre bliver appetitten ofte påvirket negativt. Det har konsekvenser for kroppens evne til at restituere eller trives og kan give ufrivillig faste eller stress. Det vil selvfølgelig øge risikoen for sygdom, og det vil du lære at identificere. På dette modul har du særligt fokus på patienter, beboere og borgere i eget hjem, der er i ernæringsmæssig risiko. Og du vil selvfølgelig også lære om de muligheder, der ligger i at forbedre ernæringsstatus hos borgere og patienter.
Din undervisning er tæt på din praksis. Du vil både lære at begrunde og formidle valg af produkter til at forbedre patienters, beboeres og borgeres madindtag. Du vil også blive klædt på til at formidle faglige problemstillinger og løsninger i forhold til såvel sygdom som diætetik til både borgere, patienter og kolleger.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Lær om særlige målgruppers ernæringsbehov herunder kriterier for risikovurdering samt ernæringsfysiologi, herunder legemets reaktion på faste og stress
- Hvilke ernæringsbehov særlige målgrupper har samt konsekvenserne af underernæring hos syge og ældre
- Lær om ernæring under rekonvalescensen
- Hvordan du monitorerer og vurderer kostindtaget med forskellige metoder
Modulet er et valgmodul på Ernæringsfaglig diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Klinisk ernæring
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 01.06.2025
- Bedømmelse: Skriftlig prøve
- Pris: kr. 15.000
- Kursusnummer: EH17-25001
Undervisning
Husk at have dokumentation samt CVR-, EAN- og P-nummer til betalende arbejdsgiver klar, inden du påbegynder din ansøgning. Studiestart omkring 1. marts 2024 og varighed 10 uger. Deadline for tilmelding er senest 15. januar 2024. Vigtig information til de studerende: Undervisningsformen afhænger af antal deltagere, så der kan forekomme såvel fysisk undervisning som et mere virtuelt tilrettelagt forløb. Det er derfor vigtigt, at der er både lyst og interesse for at kunne arbejde selvstændigt. Et modul på 10 ECTS indebærer i alt 270 arbejdstimer. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7266 3387 eller på mail evu-sikkerpost@ucsyd.dk Vi tager forbehold for prisændringer.
- Slutdato: 01.06.2027
- Bedømmelse: Skriftlig prøve
- Pris: kr. 15.000
- Kursusnummer: EH08-27051
Undervisning
Husk at have dokumentation samt CVR-, EAN- og P-nummer til betalende arbejdsgiver klar, inden du påbegynder din ansøgning. Studiestart omkring 1. marts 2027 og varighed 10 uger. Deadline for tilmelding er senest 15. januar 2027. Vigtig information til de studerende: Undervisningsformen afhænger af antal deltagere, så der kan forekomme såvel fysisk undervisning som et mere virtuelt tilrettelagt forløb. Det er derfor vigtigt, at der er både lyst og interesse for at kunne arbejde selvstændigt. Et modul på 10 ECTS indebærer i alt 270 arbejdstimer. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7266 3387 eller på mail evu-sikkerpost@ucsyd.dk Vi tager forbehold for prisændringer.