Hjælp borgere og patienter med at undgå og minimere livsstilssygdomme
- Få en praktisk indføring i livsstilssygdommes forekomst og ætiologi.
- Lær at undersøge kost og inddrage viden om sundhedsfremme og forebyggelse for at skabe effektive initiativer.
- Bliv i stand til at arbejde på tværs af mange forskellige faggrupper.
Vi har i dag en forståelse for, at sygdomme som type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og knogleskørhed hænger sammen med kost og livsstil. Det er med andre ord sygdomme, som man kan undgå eller minimere effekten af. Med dette modul kan du hjælpe mennesker, som enten ikke selv er i stand til at gøre det, eller som har brug for ekstra viden og ressourcer til at identificere sygdommes ætiologi (oprindelse).
Når det gælder sundhedsfremme, så er én faglighed sjældent nok. Derfor vil du på modulet lære at arbejde sammen med og inddrage mange forskellige fagligheder i dit arbejde. Dit fokus på modulet ligger på livsstilssygdommenes forekomst og sammenhængen mellem udviklingen af livsstilssygdomme, levevilkår og livsstil. Du vil derfor kunne håndtere problemstillinger relateret til ernæring og udvikle initiativer til at fremme sundhed blandt borgere. Det kan både være alene eller i samarbejde med andre specialister, der eksempelvis har fokus på ældreproblematikker eller misbrug.
Om du skal undersøge kostsammensætning eller forebygge sygdomme blandt bestemte målgrupper, så vil du få både viden, metoder og konkrete tilgange til det på dette modul. Og det er et oplagt supplement til en yderligere specialisering inden for ernæring eller sundhed.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Hvordan du kan håndtere ernæringsfaglige problemstillinger med vidt forskellige målgrupper og borgere.
- Lær om forekomst af og ætiologi for eksempelvis underernæring, fedme, type 2-diabetes, hjertekarsygdomme eller knogleskørhed.
- Hvordan sundhedsfremme og forebyggelse har udviklet sig i forhold til de hyppigste livsstilssygdomme.
- Lær centrale begreber og metoder inden for sundhedsfremme og forebyggelse, som giver dig den nødvendige indsigt i og forståelse til at indgå i tværprofessionelt samarbejde.
- Bliv introduceret til centrale begreber og metoder inden for ernæringsepidemiologi samt kostundersøgelsesmetodik.
Modulet er et valgmodul på Ernæringsfaglig diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Kostvaner og livsstilssygdomme
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 01.06.2025
- Bedømmelse: Skriftlig prøve
- Pris: kr. 15.000
- Kursusnummer: EH17-25002
Undervisning
Studiestart omkring 1. marts 2024 og varighed 10 uger. Vigtig information til de studerende: Undervisningsformen afhænger af antal deltagere, så der kan forekomme såvel fysisk undervisning som et mere virtuelt tilrettelagt forløb. Det er derfor vigtigt, at der er både lyst og interesse for at kunne arbejde selvstændigt. Et modul på 10 ECTS indebærer i alt 270 arbejdstimer. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7266 3387 eller på mail evu-sikkerpost@ucsyd.dk. Vi tager forbehold for prisændringer.
- Slutdato: 01.06.2027
- Bedømmelse: Skriftlig prøve
- Pris: kr. 15.000
- Kursusnummer: EH08-27053
Undervisning
Studiestart omkring 1. marts 2027 og varighed 10 uger. Vigtig information til de studerende: Undervisningsformen afhænger af antal deltagere, så der kan forekomme såvel fysisk undervisning som et mere virtuelt tilrettelagt forløb. Det er derfor vigtigt, at der er både lyst og interesse for at kunne arbejde selvstændigt. Et modul på 10 ECTS indebærer i alt 270 arbejdstimer. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7266 3387 eller på mail evu-sikkerpost@ucsyd.dk. Vi tager forbehold for prisændringer.