⚠️Kurset er tilskudsberettiget
Dette kursus er tilskudsberettiget fra Den Kommunale Kompetencefond
BEMÆRK
Tilmeldingen er bindende, når vi har modtaget den. Det er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.
Udbytte af kurset
Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på maden, har interesse i maden eller kun vil lave det de kender i forvejen?
- Vi arbejder med praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes madmod samt udvikling af smagsoplevelser.
- Du får indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt samt kræsenhed.
- Du får viden om, hvordan læremidler og didaktiske metoder kan anvendes til at skabe spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på tilsmagning og nye råvarer.
- Du får konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag, tilsmagning, råvarekendskab og -brug.
Fagligt indhold
Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at påvirke elevens syn på mad og tilsmagning, samt undersøge hvilken rolle fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevens madmod.
Kurset vil være praksisnært og hjælper dig til at planlægge din undervisning ud fra tilgængelige læremidler og metoder.
Praktisk information
Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.
Målgruppe
Madkundskabslærere i både obligatorisk madkundskab og valgfaget.
Sted: Campus Esbjerg
Dato: 01-10-2025 kl. 09:00-15:00
Tilmeldingsfrist: 01-09-2025
Pris: 2.025 kr.