Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD får ny kommunikationschef

Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen skal fra 1. januar stå i spidsen for både kommunikationsafdelingen og det internationale område på UC SYD.

Publiceret:

Efter en årrække i Region Syddanmark, senest som presseansvarlig hos Sygehus Sønderjylland, bliver Mikkel D-N Andersen fra årsskiftet ny kommunikationschef hos UC SYD. Han skal stå i spidsen for både Kommunikation og Internationalt Sekretariat.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af de to afdelinger og hele organisationen. UC SYD er en vigtig brik for hele det syd- og sønderjyske område, for hér skal vores færdiguddannede studerende ud at gøre en forskel for mennesker i alle aldre. Og hvis det lykkes os at rekruttere de rette studerende og nok af dem, er vi blandt meget andet også med til at skabe gode dagtilbud, folkeskoler og et stærkt sundhedsvæsen. Det er utroligt meningsfuldt i mine øjne, siger han.

En synlig stemme

Som ny kommunikationschef er Mikkel Andersen særligt optaget af UC SYDs synlighed. For selvom han har kendt til UC SYD i mange år – både som censor og gennem hustruens pædagoguddannelse – mener han, at for få kender til professionshøjskolen.

UC SYD er landsdelens største uddannelsesinstitution, og derfor bør alle unge såvel som ældre kende den. Derfor er vores opgave at være synlige og være endnu bedre til at vise det frem, vi lægger vore kræfter i, og det, vi har at byde ind med.

Mikkel Andersen

Tiltrædende kommunikationschef

- Vi skal blande os langt mere i debatten, og vores dygtige praksisnære forskere skal komme endnu mere til orde i det offentlige rum. Ikke kun lokalt og regionalt – men også nationalt og internationalt, tilføjer Mikkel Andersen.

Den kommende kommunikationschef vurderer, at UC SYD som professionshøjskole har den store fordel, at dens eksperter har viden om og kan fortælle om det nære i forhold til det enkelte menneske.

På de unges præmisser

Men til den unge målgruppe er det selvfølgelig ikke debatter, der batter. Dét er Mikkel Andersen meget bevidst om. Hvis de skal lære UC SYD at kende, skal der kommunikeres på særlige måder.

- Vi kan ikke tillade os at gøre, som vi plejer – vi skal være med på noderne og vise, at vi er moderne. Ellers risikerer vi, at endnu flere studerende vælger at suse mod storbyen, og den blødning skal vi have stoppet. Derfor skal vi have endnu større fokus på, hvordan vi får de unge til at blive hængende i landsdelen og uddanne sig hos os, fortæller han og fortsætter:

Vi skal blandt andet kigge på alternative måder at kommunikere på. Det kan være e-mail-marketing, brugen af influencere eller måske ligefrem bruge de studiesøgendes mødre, som, vi ved, betyder meget for valget af blandt andet uddannelse.

Mikkel Andersen

Tiltrædende kommunikationschef

Gejst og gåpåmod

Ligesom Mikkel Andersen mener, at UC SYD skal være synlig, er han heller ikke selv typen, der kryber langs væggen. I stedet kaster han sig rundt i træerne. Bogstavelig talt.

- Jeg elsker oplevelser og at komme ud af min comfort zone. Derfor er jeg også vild med et sted som HighPark, hvor familien og jeg kan klatre i træer og tage en tur i svævebanerne. Desværre har jeg for mange kilo på sidebenene, så det er megahårdt og kan mærkes i flere dage efter, griner han.

Nu håber Mikkel Andersen, at medarbejderne på alle UC SYDs campusser kan få glæde af den energi, han kommer med. En energi, som indeholder både gejst og gåpåmod.

- Jeg er meget ambitiøs i min tilgang til arbejdet og synes, vi skal sætte barren højt, for i min optik bliver arbejdet sjovere, hvis man har noget at arbejde henimod, siger han og tilføjer:

Nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at starte den 1. januar og lære mine kolleger at kende – særligt Kommunikation og Internationalt Sekretariat. Jeg ved allerede, at det er verdens bedste medarbejdere, og at vi kommer til at finde gode løsninger sammen. Med både hoved, hånd og hjerte i vore handlinger.

Mikkel Andersen

Tiltrædende kommunikationschef

Mikkel Andersen er i øvrigt 42 år og har siden færdiggørelsen af professionsbacheloren i journalistik i 2008 arbejdet som både klassisk journalist, underviser, kommunikationskonsulent og presseansvarlig. Han tager over som kommunikationschef efter Hans Christian Nedobrowsky, der takkede af i slutningen af oktober.

Mere om Mikkel

  • Mikkel er født og opvokset i Viborg, men bor i dag ved Haderslev 
  • Sammen med sin græske kone Stavroula har han tre sønner: Jørgen, Per og Alexander
  • Udover professionsbacheloren i journalistik har han en Master i International Virksomhedskommunikation (IVK), en Master of business administration (MBA) og en merkonom i ledelse. Han har også taget efteruddannelse inden for brandingstrategi, kampagner og projektledelse

Nyheder fra UC SYD

Læs seneste nyt fra UC SYD - enten i form af pressemeddelelser, længere fortællinger, eller find pressebilleder og kontaktoplysninger.