Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

48 procent flere vil være sygeplejerske i Aabenraa 

Publiceret:

Sygeplejeuddannelsen i Aabenraa kan glæde sig over, at sidste års dyk i ansøgertallet er mere end vendt. Det er det glædelige faktum efter fristen for at søge optagelse på landets videregående uddannelser via kvote 1 er nået. 

Flere hopper i sygeplejekitlen det kommende år. 
 
Dét er dagens bedste nyhed på UC SYD i Aabenraa, hvor sygeplejeuddannelsen kan glæde sig over en fremgang på 48 procent i antallet af førsteprioritetsansøgninger. Eller sagt på en anden måde: Sammenlignet med sidste år har 23 flere ansøgere sygeplejeuddannelsen i Aabenraa stående øverst på deres uddannelsesønskeseddel.  
 
Med fremgangen er sidste års dyk i ansøgertallet mere end rettet op. I alt har 71 ansøgere lagt billet ind på en plads som deres førsteprioritet, mens tallet sidste år var 48.   

- Det er en rigtig god nyhed for hele Sønderjylland, for vi ved, at manglen på fagprofessionelle, herunder sygeplejersker, vil være stor i vores landsdel på længere sigt, så vi glæder os virkelig over, at så mange ønsker at læse til sygeplejerske hos os i Aabenraa, siger Alexander von Oettingen, rektor på UC SYD.  

Mens tallene taler deres eget tydelige sprog, er forklaringen på dem lidt sværere at give. 
 
- Vores bedste bud er, at vi på sygeplejeuddannelsen i Aabenraa har skruet markant op for vores synlighed og tilstedeværelse på både de sociale medier, i bybilledet og på messer i både Sønderjylland og Nordtyskland. Vi har et stærkt korps af studerende, som vi har med ud hver gang, og som får nogle gode snakke med både potentielle ansøgere og interesserede borgere, der måske på den måde får en viden om, at vi er tilstede i Aabenraa og et godt uddannelsesvalg, siger institutchef for sundhedsuddannelserne på UC SYD, Christina Lodberg, der også nævner den igangværende regionale rekrutteringskampagne ”Flere som dig”, der i øjeblikket kører i blandt andet landsdelens biografer med det formål netop at tiltrække studerende til sygeplejeuddannelserne i Region Syddanmark.  
 
Færre vil være pædagog og socialrådgiver 
Samlet set har UC SYD i Aabenraa modtaget 11 færre førsteprioritetsansøgninger i år sammenlignet med 2023. Faldet på fire procent dækker altså over en flot fremgang på sygeplejeuddannelsen, mens de øvrige to uddannelser – pædagog og socialrådgiver - på campus i Aabenraa må konstatere tilbagegang på henholdsvis otte og 38 procent.  

Alle ansøgere, både kvote 1 og kvote 2, får svar på deres ansøgning fredag den 26. juli, hvor der også åbnes for ledige studiepladser i Esbjerg, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Tønder. Det betyder, at uddannelsessøgende, der ikke fik sendt en ansøgning inden fristen, stadig har mulighed for at starte på en uddannelse allerede til september. 

Derfor fokuserer vi primært på førsteprioritetsansøgningerne 
Når man søger ind via optagelse.dk, kan man søge mere end en uddannelse og flere forskellige studiesteder. I den forbindelse bliver man bedt om at prioritere sine ansøgninger.  
UC SYD fokuserer primært på førsteprioritetsansøgningerne, da UC SYD er relativt sikre på, at netop disse ansøgninger konverteres til studerende.  

Pressekontakt:
Alexander von Oetingen, rektor, tlf. 7266 5209