Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

De første sprang ud

Publiceret:

Fredag den 26. januar 2024 blev de første sundhedsadministrative koordinatorer udklækket fra UC SYD i Esbjerg.

Det var en festlig dag på UC SYD i Esbjerg, da det første hold af sundhedsadministrative koordinatorer dimitterede fredag d. 26. januar 2024. De 23 nyuddannede er de første, der har gennemført den nye uddannelse i Esbjerg, som erstatter den gamle lægesekretæruddannelse.

Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator har til formål at skabe mere sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet. Som sundhedsadministrativ koordinator skal man kunne håndtere en række administrative, koordinerende og planlægningsmæssige opgaver, som er med til at sikre et godt og trygt forløb for patienter og borgere – og deres pårørende.

- Vi er meget stolte af vores første kuld af sundhedsadministrative koordinatorer, som har været med til at forme og udvikle uddannelsen sammen med os. De har vist et stort engagement, en høj faglighed og en bred viden om sundhedsvæsenet. De er klar til at gå ud og gøre en forskel for patienter, borgere og kollegaer i sundhedssektoren, siger studieleder på uddannelsen fra UC SYD.

Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator varer to og et halvt år og består af både teori og praktik. De studerende får undervisning i blandt andet sundhedsfag, jura, kommunikation, IT, databehandling, kvalitetsstyring og projektledelse.

Praktikken udgør ni måneder af uddannelsen og kan foregå på forskellige arbejdspladser i sundhedssektoren, som f.eks. hospitaler, kommuner, regioner, praktiserende læger, speciallæger eller private klinikker. Her får de studerende mulighed for at afprøve deres kompetencer i praksis og få erfaring med at arbejde i tværfaglige teams med andre sundhedsprofessionelle.

SAK dimission

De nyuddannede er
Adna Mujagic
Catarina Søberg Christiansen
Gitte Lykke Jensen
Gurbet Arzu Topbas
Helene Von Wittendorff
Henriette Paula Bentsen
Inger Lise Lauridsen
Janni Larsen Brinck
Jette Laursen Veng
Kaya Jensen
Lene Bønning Rose
Lene Espersen
Lene Marchmann
Majbritt Wittrup Thorup
Rikke Agergaard Christiansen
Sara Østgaard Jessen
Sofie Abildgaard Jensen
Sofie Kristensen
Tina Marie Jakobsen
Trine Stouby Mark

SAK dimission 2