Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Eftertragtede sygeplejersker datede

Publiceret:

Studerende på UC SYDs sygeplejerskeuddannelse i Esbjerg tog en tur i karrierekarusselen, da der var inviteret til speeddating på uddannelsen. Bejlerne var en række sygeplejefaglige arbejdspladser, Dansk Sygeplejeråd og mennesker der har læst videre efter de forlod uddannelsen med eksamensbeviset i hånden. Og med et fag, hvor der er fuld beskæftigelse, er der bud efter de studerende.

De studerende er i gang med enten sidste eller næstsidste semester på deres uddannelse og står således på tærsklen til at træde ind på arbejdsmarkedet. Derfor arrangerede underviser og studievejleder på uddannelsen, Lisbeth Sørensen, gæsterne ind på uddannelsen.

studerende lytter til KK

Karrierekarusselen fungerer som speeddating. I mindre gruppe taler de studerende med gæsterne ved borde, der er stillet op i uddannelsens aula. Ti minutter - så ringer der en klokken og de studerende går videre til næste bord.

- Formålet er at give de studerende et indblik i, hvad deres muligheder er, når de forlader studiet. Mange har en ide om, hvad de skal beskæftige sig med, når de forlader studiet, men det kan jo være, vi kan være med til at åbne deres øjne for andre job og karrieremuligheder. Det gælder både det sygeplejefaglige arbejde men også mulighederne for at læse videre, fortæller Lisbeth Sørensen.

gæsterne fortæller

Ved et af bordene finder vi Dansk Sygeplejeråd. Den faglige organisation er der ikke for at skaffe arbejdskraft, men for at fortælle om de muligheder, de har for at hjælpe de studerende. Både med at få fodfæste på et ophedet arbejdsmarked og i fagretlige spørgsmål.

Formanden fortæller

- En af ting vi er særlig optaget af, er at de studerende får en god start, når de træder ind på deres første arbejdsplads. Region Syddanmark har sat den problematik på dagsordenen på sygehusene, og det er vigtigt at sige, at vi også er optaget af det, så de studerende ikke får et såkaldt praksischok, som faktisk kan være så stort, at de forlader faget, siger formand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark John Christiansen. Som håber at kommunerne i regionen vil adoptere arbejdet med at undgå praksischok og give de nyuddannede en godt start på et forhåbentligt langt arbejdsliv.

Og netop faren for praksischokket er også noget, der optager de studerende, selv om de måske ikke lige kan sætte det ord på.

hjerne og studerende

En gruppe studerende fortæller, at de godt ved, at sygeplejerskefaget har fuld beskæftigelse, at det giver ro i jobsøgningen, når man er eftertragtet. Men de fortæller også, at det godt kan være lidt skræmmende at skulle forlade de trygge studierammer og ud, hvor det virkelig gælder. Men de glæder sig.

Det er ikke første gang Lisbeth Sørensen står bag sådan et arrangement. Og med endnu en succes, er det nok heller ikke sidste gang UC SYDs sygeplejerskestuderende får det tilbud.

 

der bliver lyttet intenst

Kilder:

  • Lisbeth Sørensen, lektor og studievejleder, Sygeplejerskeudd., Esbjerg, liso@ucsyd.dk eller Telefon: 7266 2863

    John Christiansen, formand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, tlf. 4062 6006 eller 4695 4807 og jc@dsr.dk