Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Ergoterapeutuddannelsen: Et lysglimt i mørket

Publiceret:

UC SYD oplever en samlet nedgang på 17 procent i antallet af førsteprioritetsansøgninger til uddannelserne i Haderslev.

- Vi er glade for, at uddannelsen til ergoterapeut i Haderslev oplever en stigning i antallet af ansøgere i 2024. Det ændrer dog ikke på det faktum, at de fem andre uddannelser i byen går tilbage, og det er ikke kun skidt for UC SYD, men også for velfærdssamfundet, der om få år kommer til at mangle de dygtige studerende fra UC SYD, siger Alexander von Oettingen, der er rektor hos UC SYD.  

Antallet af førsteprioritetsansøgninger til ergoterapeut i Haderslev er steget med 19 procent i forhold til 2023. UC SYD oplever dog et generelt fald i antallet af ansøgere til professionsuddannelserne.  

I Haderslev betyder det, at uddannelserne til lærer og fysioterapeut oplever et fald på henholdsvis 21og 32 procent, mens antallet af førsteprioritetsansøgninger til den helt eller delvis digitale læreruddannelse er steget med 28 procent. Antallet af ansøgere til sundhedsadministrativ koordinator er faldet med otte procent set i forhold til antallet af førsteprioritetsansøgninger i 2023.  

Det vigende antal ansøgere til uddannelserne i Haderslev betyder samtidig, at der ikke begynder et hold af nye studerede på administrationsbacheloruddannelsen i Haderslev i år. Uddannelsen udbydes igen i 2025. 

UC SYD har over en årrække oplevet et fald i antallet af ansøgere, der vil læse til lærer, socialrådgiver, sundhedsadministrativ koordinator eller en af de 12 andre professionsuddannelser i Esbjerg, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Tønder.  

Det samlede fald i førsteprioritetsansøgninger i 2024 landede efter ansøgningsfristen kl. 12.00 fredag d. 5. juli på 11,2 procent. Tallene dækker over, at 1.399 uddannelsessøgende har lagt billet ind på én af UC SYDs uddannelser i 2024. I 2023 var tallet 1.576. 

UC SYD åbner for ledige studiepladser fredag d. 26. juli. Det er derfor stadig muligt at begynde på drømmestudiet i september. Fredag d. 26. juli er også dagen, hvor alle ansøgere får svar.

Billedtekst:  
Studerende på UC SYD Haderslev kan læse seks forskellige uddannelser; blandt andet lærer, ernæring og sundhed og ergoterapeut.   

Pressekontakt:
Alexander von Oettingen, rektor, tlf. 72 66 52 09.