Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Flere vil være pædagoger i Kolding

Publiceret:

Danmark vil mangle 13.000 pædagoger i 2030. UC SYD Kolding uddanner pædagoger, der om få år dimitterer til et jobmarked, der næsten giver jobgaranti. 

Syv procent flere studerende vil være pædagoger i Kolding.

- Det er superpositivt at se, at de uddannelsessøgende tilvælger vores pædagoguddannelse og vores campus i Kolding. UC SYD har et rigtigt godt samarbejde med kommunen og de andre uddannelsesinstruktioner i byen. Samarbejdet gør, at det er attraktivt at studere i Kolding og på pædagoguddannelsen hos os, siger Alexander von Oettingen, der er rektor hos UC SYD.   

UC SYD oplever, ligesom landets andre professionshøjskoler, et generelt fald i antallet af ansøgere til professionsuddannelserne. I Kolding og på pædagoguddannelsen er tendensen dog anderledes.   

Her stiger antallet af førsteprioritetsansøgninger til pædagoguddannelsen. I 2024 har 138 søgt ind på uddannelsen. I 2023 var tallet 129. Det er en stigning på syv procent.   

Pædagoguddannelsen i Kolding er dog et af få lysglimt i det generelle billede af ansøgninger til de syddanske professionsuddannelser.   

UC SYD har over en årrække oplevet et fald i antallet af ansøgere, der vil læse til lærer, socialrådgiver, sundhedsadministrativ koordinator eller en af de 12 andre professionsuddannelser i Esbjerg, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Tønder.   

Det samlede fald i førsteprioritetsansøgninger i 2024 landede efter ansøgningsfristen kl. 12.00 fredag d. 5. juli på 11,2 procent. Tallene dækker over, at 1.399 uddannelsessøgende har lagt billet ind på én af UC SYDs uddannelser i 2024. I 2023 var tallet 1.576.  

UC SYD åbner for ledige studiepladser fredag d. 26. juli. Det er derfor stadig muligt at begynde på drømmestudiet i september.  

I 2030 vil der, ifølge DAMVAD Analytics og Danske Professionshøjskoler, mangle 13.000 pædagoger på landsplan og 1.400 alene i Syd- og Sønderjylland.  

 Billedtekst:  
UC SYDs nyeste campus i Kolding uddanner blandt andet pædagoger, der er efterspurgte i de danske børnehaver, daginstitutioner, SFO’er, skoler, klubber og specialinstitutioner.   

Pressekontakt:
Alexander von Oettingen, rektor, tlf. 72 66 52 09.