Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Flere vil være sygeplejerske i Aabenraa

Publiceret:

Færre ønsker at læse til pædagog og socialrådgiver på UC SYD i Aabenraa, mens sygeplejeuddannelsen går 25 procent frem i antallet af ansøgere, der har valgt uddannelsen som deres førsteprioritet. UC SYD oplever et generelt fald i ansøgertallet på 13 procent.

De dystre udsigter til en velfærd under alvorligt pres i Syd- og Sønderjylland er ikke blevet mindre efter, at fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 blev nået fredag.

I Aabenraa har UC SYD til huse på Campusallé og her bliver der ekstra god plads til de studerende næste år - særligt på uddannelserne til pædagog og socialrådgiver. Førstnævnte må notere sig et fald på 24 procent i antallet af ansøgere, der har uddannelsen som deres førsteprioritet, mens nedgangen for socialrådgiverne er på 38 procent.

Mere positivt forholder det sig på sygeplejeuddannelsen, der kan glæde sig over, at sidste års dyk i ansøgertallet ser ud til at være vendt. I 2023 lagde kun 28 ansøgere billet ind på en studieplads mod 41 i 2022. I år har sygeplejeuddannelsen modtaget 35 førsteprioritetsansøgninger.

- I Aabenraa glæder vi os over, at flere ønsker at blive sygeplejerske. Det er positivt og meget vigtigt for Sønderjylland, hvor rekrutteringen af uddannede fagprofessionelle allerede giver udfordringer, siger Alexander von Oettingen, rektor på UC SYD, og fortsætter.

- Desværre må vi også konstatere en ret markant tilbagegang for uddannelserne til socialrådgiver og pædagog i Aabenraa. Det er stærkt bekymrende og bør give anledning til hurtig politisk handling for manglen på fagprofessionelle i de kommende år vil sætte velfærden under et kæmpe pres i vores landsdel, siger rektoren, der ikke længere tror på, at den politiske reform af professionsuddannelserne som er varslet senere på foråret er tilstrækkelig.

- Reformer er ikke nok. Vi har brug for økonomiske tiltag, der holder hånden under uddannelserne i yderområderne nu, fastslår Alexander von Oettingen.   

Samlet set har 904 ansøgere haft en uddannelse på UC SYD som deres førsteprioritet mod 1041 sidste år. Det svarer til et fald på 13 procent.

Se hele dataarket med kvote 2-tallene fra UC SYD her.