Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Pædagoguddannelsen i Tønder får endnu flere ansøgere

Publiceret:

Tønders nyeste uddannelse får fremgang i antal ansøgere, og det skaber glæde hos både kommune og uddannelsesinstitution.

Fra 16 til 19. Så kort kan historien fortælles. Det er antallet af ansøgere til pædagoguddannelsen, som har valgt Tønder som 1. prioritet. Det har UC SYD netop opgjort efter dette års ansøgningsfrist til kvote 2.

- Vi startede uddannelsen op sidste år, og vi var ærligt talt noget spændte på at se, hvor mange ansøgere, vi ville få i år, men med en fremgang på tre svarende til 19 procent tænker jeg, at vi har ramt helt rigtigt med vores satsning med en pædagoguddannelse i Tønder, forklarer Alexander von Oettingen, der er rektor på UC SYD. 

Fra UC SYD er der også en stor tak til Tønder Kommune, der i den grad har været en vigtig medspiller i forhold til den lokale pædagoguddannelse.

- De gør en kæmpeindsats med at finde egnede kandidater, og på den måde er de en foregangsby, som andre kunne lære meget af, roser Alexander von Oettingen.

Også fra kommunens side er der glæde.

- I Tønder Kommune er vi meget tilfredse med 19 ansøgere til kvote 2-ansøgningsrunden, da det er en lille stigning i antallet i forhold til sidste år, hvor tallet var 16 førsteprioritetsansøgere, siger Grethe Høyrup Nielsen, der er direktør for Børn, Unge & Social i Tønder Kommune og fortsætter.

- Vi var også spændte på, om vi kunne holde det fine ansøgertal fra uddannelsens første år i Tønder, og derfor har vi også sammen med UC SYD arbejdet på at informere om uddannelsen og de mange spændende praktik- og jobmuligheder som pædagoguddannelsen giver, og vi kan nu konstatere, at den indsats vi har lavet i fællesskab ser ud til at lykkes, og derfor glæder vi os meget til at modtage de nye studerende til september.

Det nye hold skal også undervises på Campus Tønder, hvor også EUC Syd, Det blå gymnasium, VUC SYD og EASV holder til.

Se hele dataarket med kvote 2-tallene fra UC SYD her.