Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYDs studerende jubler over praktikforløb

UC SYDs studerende jubler over praktikforløb

Publiceret:

Fra praktik til passion: Danmarks Studieundersøgelse viser, at UC SYDs studerende under deres praktikforløb oplever stor glæde og motivation for deres fag, som de glæder sig til at bruge i praksis
Praktik på professionsuddannelserne giver de studerende mulighed for at afprøve deres faglighed i praksis og få værdifuld erfaring. Men hvordan oplever de studerende på UC SYD egentlig deres eget praktikforløb? Det har den nationale undersøgelse, Danmarks Studieundersøgelse belyst, og resultaterne står klart.

Undersøgelsen viser, at 76,8 procent af UC SYDs studerende angiver, at læringsmiljøet på deres praktiksted har været godt. Det betyder, at de har følt sig velkomne, respekterede og inddraget i arbejdsfællesskabet. Desuden angiver 82,3 procent, at de har kunnet anvende viden fra deres uddannelse til at løse faglige opgaver og problemstillinger i praktikken.

Rektor på UC SYD, Alexander von Oettingen er glad og stolt over de flotte resultater.

- Det er fantastisk at se, at vores studerende er glade for deres praktik, og at de føler, de kan anvende deres undervisning i praksis. Praktikken er en essentiel del af vores 16 uddannelser. Den giver vores studerende en unik chance for at omsætte teori til handling og blive klar til arbejdsmarkedet, siger han.

Undersøgelsen viser også, at 75,5 procent af de studerende på UC SYD føler, at de har modtaget konstruktiv feedback, støtte og sparring fra deres praktikvejledere, som har hjulpet dem med at lære af deres erfaringer og udvikle deres kompetencer. Og faktisk siger hele 75,3 procent af de studerende, at deres praktikforløb har styrket deres lyst til at arbejde inden for deres professionsfelt i fremtiden.

- Vi lægger stor vægt på at have et tæt samarbejde med vores mange praktiksteder, som gør en kæmpe indsats for at vejlede og støtte vores studerende. Tallene fra undersøgelsen tyder jo på, at mange af vores studerende faktisk finder deres rette hylde imellem uddannelse og praktik, hvor de glæder sig til deres fremtidige arbejdsliv, siger en begejstret rektor, Alexander von Oettingen.
 

Teori i praksis
To af de studerende, der selv har oplevet et godt praktikforløb er Anna Højbjerg og Maria Hagen Ottesen. De er begge studerende på 6. semester på Ergoterapeut-uddannelsen ved UC SYD i Esbjerg.

De to studiekammerater har for nyligt afsluttet praktikforløb på rehabiliteringen i Grindsted ved Esbjerg og Grindsted Sygehus og på Sygehus Lillebælt i Kolding. Her har de også oplevet at kunne bruge deres faglige viden fra uddannelsen til at gøre en forskel i praksis.

- Når jeg har brugt min viden fra vores uddannelse i praktikken, så synes jeg, det giver et godt og virkelighedsnært billede. Så tænker jeg - okay, det er det her, vi skal bruge til noget. Nu ved jeg, hvad jeg kan. Og så får jeg en større forståelse for vores fag, og forankre min identitet i forhold til professionen og den viden, jeg har, fortæller Maria Hagen Ottesen.

Anna Højbjerg fortsætter:

- Selvom alle mennesker er forskellige, og teorierne ikke altid kan passer i praksis, så føler jeg, at det vi lærer på uddannelsen, gør en forskel at have med i praktikken. Og så har jeg personligt haft nogle dygtige kliniske vejledere undervejs, som altid husker mig på at have teorien med, så jeg altså ikke bare indgår i normeringen, så min praktik bliver et sted, hvor jeg kan lære og blive dygtigere. Det gør en kæmpe forskel, siger hun.

Både Anna og Maria har et ønske om at arbejde som ergoterapeuter efter endt uddannelse.
 

Et stærkt fællesskab 
Danmarks Studieundersøgelse viser, at de studerende ved UC SYD ikke kun har et godt forhold til deres praktiksteder, men også til deres medstuderende. 81,6 procent fortæller, at de har en gruppe af medstuderende, som de føler sig trygge ved. Det er vigtigt, fordi det skaber et godt socialt og fagligt miljø på uddannelsen, hvor de studerende kan dele deres oplevelser, udfordringer og succeser med hinanden.

Maria Hagen Ottesen og Anna Højbjerg kender godt til fordelene ved at have gode medstuderende på uddannelsen:

- Vi har et virkelig godt hold på vores 6. semester på Ergoterapeut-uddannelsen. Vi er ikke så stort et hold, men vi kender bare hinanden rigtig godt, her efter to og et halvt år, siger Maria

- Vi bruger hinanden til sparring. Vi er sociale med hinanden og deler vores op- og nedture, og det gør jo bare uddannelsen endnu bedre og til et rart sted at være, fastslår Anna.

Maria Hagen Ottesen

Maria Hagen Ottesen 

Anna Højbjerg

Anna Højbjerg

Kontaktperson
Rektor Alexander von Oettingen
Tlf. 7266 5209