Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Uddannelsesreformen er udskudt

Uddannelses- og forskningsministeriet bekræfter, at den længe ventede uddannelsesreform for professionsuddannelserne nu er udskudt til efter sommerferien. 

Publiceret:

Først skulle den lande i begyndelsen af året, så blev det omkring vinterferien, måske omkring påske, forventet 1. maj men nok nærmere i slutningen af maj, og nu er uddannelsesreformen så helt udskudt til efter sommerferien. Kilder angiver uenighed i regeringstoppen som den primære kilde til udskydelsen, mens andre peger på, at det er fagbevægelsens modstand, der spiller ind.

- Uanset årsagen er det en uheldig situation for os på UC SYD, da vi har brug for reformen og tiltag, der kan sikre, at vi kan fortsætte med at udbyde stærke uddannelser i hele vores landsdel, siger rektor Alexander von Oettingen på UC SYD.

Han peger på, at det er dyrt at drive uddannelsesinstitution, når der næsten kun er små hold at gøre godt med, og at den demografiske udvikling tilsiger, at den udvikling blot vil fortsætte.

- Fordi vi ikke har tilflytning af unge mennesker til vores landsdel, skal der fra politisk hold gøres noget ekstra for at sikre bæredygtige uddannelsesinstitutioner, og derfor er dagens udmelding beklagelig, argumenterer Alexander von Oettingen.

Håb for bredt samarbejde
Nu hvor det ligger fast, at reformen bliver udskudt til efter sommerferien, håber Alexander von Oettingen på, at der kan skabes et endnu bredere fundament for de kommende reformer.

- Et ønskescenarie er, at vi får en reform, der strukturelt sikrer god kvalitet, højere attraktivitet og dermed forhåbentligt en øget søgning til professionsuddannelserne. Det skal ske i samarbejde med alle aktører, for manglen på velfærdsuddannede kan ikke løses af politikerne og uddannelsesinstitutionerne alene, der er brug for, at alle aktører rykker sammen og får løst denne komplekse situation, vurderer Alexander von Oettingen.

UC SYD vil fortsat forsøge at påvirke politikerne ved alle givne lejligheder, og det sker både alene og i samarbejde med blandt andre Education Esbjerg og Udviklingsråd Sønderjylland.

- Hvis alle borgmestre, regionsrådspolitikere og andre forsøger at byde ind med et regionalt fokus, er jeg sikker på, at reformen landet et sted, hvor vi som UC SYD kommer styrket ud på den anden side, håber rektoren.

Læs eventuelt nyhederne her: