Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Undervisningsprisen uddelt på UC SYD

Publiceret:

UC SYD ønsker stort tillykke til de tre vindere: Gitte Hansen Fredslund, lektor, Fysioterapeutuddannelsen, Esbjerg, Marianne Svane, lektor, Fysioterapeutuddannelsen, Haderslev og Sanne Hansen Brøndum, adjunkt, Pædagoguddannelsen Aabenraa som alle vinder årets undervisningspris på UC SYD.

På UC SYD er der mange inspirerende og dygtige undervisere. To år i træk har professionshøjskolen vundet én af de nationale undervisningspriser, der hvert år uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Og nu kæmper tre dygtige undervisere om den tredje. pris.

I december fejrede UC SYD nemlig igen de dedikerede undervisere med en lokal pris på UC SYD som uddeles til tre undervisere – som er inspirerende, inddragende og nytænkende i forhold til læring og undervisningen af de studerende.

Vinderne blev lektor ved fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg: Gitte Hansen Fredslund, lektor ved fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg: Marianne Svane og adjunkt ved pædagoguddannelsen i Aabenraa: Sanne Hansen Brøndum.
De tre vindere blev overrasket den 20. december med blomster og diplomer.

- På UC SYD sætter vi stor ære i at fejre inspirerende undervisning og de dygtige undervisere, der har så stor betydning for vores studerendes læring og uddannelse. De tre vindere vil blive videreindstillet til den nationale Undervisningspris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, siger rektor, Alexander von Oettingen.

Kandidaterne til prisen er fundet på baggrund af de indstillinger, som vores studerende har indsendt. Formålet med de lokale priser er at anerkende nytænkende undervisere – som er inspirerende, inddragende og nytænkende i forhold til læring og undervisningen af de studerende.
I alt er ni undervisere på UC SYD i år blevet nomineret af de studerende til årets undervisningspris.

Videreindstilles til national pris
De tre UC SYD-vindere går videre til puljen for Uddannelses- og Forskningsministeriets nationale undervisningspriser. Hvor man må indstille op til tre kandidater til prisen på baggrund af indstillingerne fra de studerende.
Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler Undervisningsprisen til dygtige undervisere på de videregående uddannelser i Danmark, som bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø.

Ministeriet udbyder syv undervisningspriser på hver 500.000 kroner, hvor 200.000 kroner er en personlig gave, mens 300.000 kroner er til udviklingsaktiviteter på uddannelsesinstitutionerne – det kan fx være kompetenceudvikling, studietur eller teknologi.
To af de syv priser går til undervisere under Danske Professionshøjskoler. Modtagerne af Undervisningsprisen 2024 offentliggøres ved en prisuddeling, der afholdes i september 2024. 

Ni undervisere anerkendt
På UC SYD er de tre, som vi har kåret til vores pris og vil indstille til undervisningsprisen, ikke de eneste, der er blevet anerkendt. Ni undervisere er i alt blevet anerkendt af deres studerende ved at blive indstillet til UC SYDs pris.

De seks øvrige undervisere, som af deres studerende er blevet indstillet til UC SYDs undervisningspris er:
Birthe Tranberg, lektor, ergoterapeutuddannelsen, Esbjerg
Christina Louise Olesen, adjunkt, ergoterapeutuddannelsen, Esbjerg
Ditte Nørup Petersen (DNPE), adjunkt, pædagoguddannelsen Aabenraa
Iben Guldberg Hansen, lektor, læreruddannelsen Haderslev
Sofia Rontini, lektor, læreruddannelsen Esbjerg
Torben Nielsen, underviser, fysioterapeutuddannelsen Esbjerg

lektor Gitte Hansen Fredslund og Alexander von Oettingen
adjunkt Sanne Hansen Brøndum og Alexander von Oettingen
Lektor Marianne Svane med Alexander von Oettingen