Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

VUC Syd og UC SYD danner nyt fællesskab i Haderslev

Publiceret:

Et nyt bofællesskab etableres snart, når VUC Syd rykker sin afdeling i Haderslev ind på UC SYDs campus.

Gode naboer er værd at samle på, så nu udvider VUC Syd og UC SYD naboskabet ved at rykke under samme tag i Haderslev – præcis som det også er tilfældet i Tønder, hvor de to uddannelsesinstitutioner siden sidste sommer har boet side om side på Campus Tønder.

- En del af vores HF-kursister vælger at tage en professionsbacheloruddannelse, når de har bestået deres fagpakke. UC SYD er derfor et meget naturligt sted for os at ligge og forhåbentlig vil nogle af vores kursister opleve en større tryghed i skiftet mellem os og UC SYD, fordi de allerede kender stedet, siger Laust Joen Jakobsen, bestyrelsesformand, VUC Syd.

På UC SYD ser man også store muligheder i det nye bofællesskab.

- Vi har i forvejen et tæt og godt samarbejde med VUC Syd, så vi ser flere fordele ved, at vi nu kommer endnu tættere på hinanden i Haderslev. Det vil blandt andet åbne nogle nye muligheder for brobygning og så vil ankomsten af VUC Syds studerende til vores campus selvfølgelig være en gevinst i forhold til studiemiljøet, hvor jeg virkelig håber, at de studerende finder sammen på kryds og tværs, siger Alexander von Oettingen, rektor på UC SYD.

Et vertikalt campus
Det nye bofællesskab mellem UC SYD og VUC Syd Haderslev kommer efter, at UC SYD i sommeren 2022 flyttede en række efter- og videreuddannelsesaktiviteter samt uddannelserne i lyddesign og grafisk kommunikation til den nyopførte campus i Kolding. Det har altså nu givet plads til, at VUC Syd rykker ind på campus på Lembckesvej efter i godt fem år at have delt adresse med Haderslev Handelsskole.

- Vi har haft et godt naboskab med Haderslev Handelsskole, men campusdannelsen mellem UC SYD og os åbner for en spændende uddannelsesmæssig nyskabelse, fordi den går vertikalt mellem forberedende uddannelse over gymnasial uddannelse til videregående uddannelse. Den model glæder vi os til at blive klogere på, og måske den på sigt kan inspirere andre til at gentænke institutionsmodeller i de dele af landet, hvor den nuværende struktur er under pres, som det også er tilfældet her i Syd- og Sønderjylland, siger Laust Joen Jakobsen  

VUC Syd forventer, at flytningen fra Kroghs Kobbel til Lembckesvej finder sted, så dørene til undervisningen kan slås op 1. august 2024.