Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Klaus tog en kandidatuddannelse

Ved at bygge en kandidatuddannelse oven på sin professionsbachelor i offentlig administration kan Klaus nu gribe flere forskellige arbejdsopgaver. Han er blevet en hybrid, som består af kraftfulde kompetencer og værdifuld viden.

Det startede med et tykt lag jord under neglene på grundforløbet som anlægsgartner i Odense. Blev sidenhed til en professionsbachelor i offentlig administration, som i sidste ende banede vejen til hans kandidatuddannelse i Læring og Forandringsprocesser.

Arbejdsprofil

HR Udviklingskonsulent ved DLG-koncernen: Rekruttering, onboarding og koordinering.

HR Konsulent ved Bankdata: Implementing af nyt HR-system, onboarding, administrative opgaver og processer, rekruttering, udvkilingsopgaver.

For 34-årige Klaus Ingvordsen har vejen gennem uddannelsessystemet været snørklet. Og det har ikke været nemt at finde det rette stoppested. Med tiden har han dog sporet sig ind på et overordnet felt, som interesserer ham. Arbejdet med mennesker i virksomheder. Og lysten til at skabe forbedringer for dem.

En bachelor, der kan bygges på 

Professionsbacheloren i offentlig administration har Klaus aldrig fortrudt. For undervisningen har været meget praktisk anlagt, og de har skullet finde løsninger på realistiske problemer. Problemer, som også har kunnet møde dem, efter de er steget af uddannelsesbussen. Eksempelvis hvordan en virksomhed kan nedbringe sygefraværet eller undgå at rekruttere de forkerte til jobbet.

Med professionsbacheloren kunne Klaus have lagt billet ind på et job som administrativ medarbejder eller projektkoordinator. Men det har netop været muligheden for at fylde ekstra brændstof på uddannelsen, der har tiltalt Klaus.

Jeg havde brug for at tage en uddannelse, hvor mulighederne var mange, og der var få begrænsninger. Der har aldrig været et facit på, hvad jeg kunne blive. I stedet for har jeg fået mulighed for at gøre med min uddannelse, hvad jeg selv havde fantasi og lyst til.

Klaus Ingvordsen

Klaus Ingvordsen foran sin arbejdsplads, Bankdata.
I dag arbejder Klaus ved Bankdata - en af de førende finansielle it-virksomheder i Danmark.

Professionsbachelorbaggrund er et plus

Med en kombineret professionsbachelor og kandidat er Klaus også sikker på, at han er kommet foran i jobkøen. At han både har et godt udgangspunkt i det administrative med fokus på detaljer og processer og samtidig er fokuseret på udvikling har nemlig givet ros, når han har været til jobsamtale. 

-Jeg ser min baggrund med professionsbacheloruddannelsen som en styrke. I sidste ende handler det om kompetencer. Og man kan sagtens sidde og læse noget i en bog, som man kan gengive, men som man ikke kan udføre i praksis. Og med en professionsbachelor får man netop praksiserfaring og reelle kompetencer – ikke kun viden, man kan gentage.

Tre læringer fra administrationsbacheloren

 • Større samfundsforståelse : Dybere forståelse for, hvordan det danske samfund hænger sammen - både offentligt og privat.
 • Analytiske evner : At kunne overskue store mængder data og omsætte det til et forståeligt sprog.
 • Menneskelig forståelse : Diversiteten blandt de studerende er stor, og det kræver meget at arbejde sammen med folk, der håndterer opgaver så forskelligt.

Nu er Klaus blevet en slags hybrid, der delvist består af kraftfulde kompetencer og værdifuld viden. 

-Jeg kan nu gribe opgaver, som er mere udviklende og mere projektbaserede. Eksempelvis er jeg nu projektmedarbejder på implementering af nyt og omfattende HR-system, som skal være medarbejdernes og ledernes værktøj til alt fra kursusadministration, e-learning og rekrutteringsmodul til analytics, kompetencer og benefits. Og jeg har været drivende kraft på at planlægge, administrere og deltage som støtte fra HR, på en intern sælgeruddannelse, der blev afholdt som et diplommodul med eksamen. 

Men med udviklingsopgaver er det også vigtigt at have et indblik i menneskelig adfærd. Hvordan er det, jeg påvirker folk og udviser respekt over for dem? Dén erfaring har jeg med mig fra min professionsbachelor. Og derfor har samspillet mellem mine to uddannelser skabt perfekt synergi for mig.

Klaus Ingvordsen

Administrationsbachelor

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at arbejde med hele paletten af administration. Du lærer at koordinere, kommunikere og samarbejde, sætte projekter i søen og styre dem sikkert i havn.