Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Martin fik drømmejobbet som ungevejleder

Mød Martin, der har læst en administrationsbachelor

Da Martin begyndte på uddannelsen til administrationsbachelor på UC SYD var drømmen, allerede dengang, at komme til at arbejde med unge og uddannelsesvejledning. De kompetencer giver uddannelsen til administrationsbachelor nemlig.

Martin har et halvt år tilbage af sin uddannelse, men alligevel er hans drøm allerede gået i opfyldelse. Efter et praktikophold i Uddannelseshuset i Esbjerg kommune er han nemlig blevet tilbudt en fastansættelse som ungevejleder.

Mens Martin skriver sin afsluttende bacheloropgave arbejder han på deltid som vejleder, og til januar, når han er færdiguddannet, går han så op på fuldtid. 

Men hvordan blev drømmen om at vejlede unge egentlig skabt?

Jeg var på et tidspunkt vikar i en folkeskole. Og her opdagede jeg, at det mest givende i verden er at arbejde med unge mennesker. Det var det jeg ville!

Martin, administrationsbachelorstuderende

Og i dag lever Martin drømmen ud.

Martin administrationsbachelor

Det handler jo om, at jeg gerne vil gøre en positiv forskel for unge mennesker. De står midt i nogle store og afgørende valg, og det er afgørende, at de får god og kompetent vejledning. Tænk, hvis jeg kan være med til at hjælpe dem godt på vej.

Martin, administrationsbachelorstuderende

Administrationsbacheloruddannelsen har givet Martin de kompetencer og den viden, han har brug for, for at kunne varetage jobbet som vejleder.

På uddannelsen får man generelle administrative kvalifikationer, så jeg har både kompetencer og viden indenfor HR, økonomi, organisation og ledelse. Og samtidig har man mulighed for at målrette uddannelsen mod det, man brænder allermest for; og for mig var det så vejledning

Martin, administrationsbachelorstuderende

Og netop muligheden for både at få generalistkompetencer og samtidig kunne gå i dybden med et område, har været en stor del af grunden til, at Martin valgte uddannelsen.

Inden jeg startede på uddannelsen havde jeg hørt rigtig godt om studiemiljøet og det faglige niveau på UC SYD, og jeg må sige, at jeg virkelig blev overrasket over det store engagement, der var. Underviserne har bare et særligt drive. Man kan virkelig mærke, at de brænder for det, og det gør det selvfølgelig ekstra fedt at gå på uddannelsen.

Martin, administrationsbachelorstuderende

Samtidig har Martin også været glad for uddannelsens opbygning.

Altså, jeg valgte meget bevidst at tage en professionsbachelor og ikke en ’almindelig’ bachelor på universitetet. Du forstår teorien meget bedre, når du får den ind under huden og oplever virkeligheden. Og det gør du, når du kommer i praktik.

Martin, administrationsbachelorstuderende

Praktikken er en fast del af alle professionsbacheloruddannelser, og Martin er sikker på, at praktikken har været med til at ruste ham til at stå stærkere - ja, praktikken endte endda med et jobtilbud. 

Jeg kom jo ikke kun med teoretisk viden, jeg har også erfaring med at arbejde med og omsætte teorien i praksis. Det at have været i praktik under uddannelsen, har givet mig både ballast og styrket mine faglige kompetencer, så jeg står endnu stærkere. Og i dag er jeg endt med at blive tilbudt mit drømmejob.

Martin, administrationsbachelorstuderende

Administrationsbachelor

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at arbejde med hele paletten af administration. Du lærer at koordinere, kommunikere og samarbejde, sætte projekter i søen og styre dem sikkert i havn.