Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Studieportræt

Pierre læser til administrationsbachelor

- jeg drømmer om at arbejde med politik 

Publiceret:

Efter at være startet på socialrådgiveruddannelsen, fandt Pierre hurtigt ud af, at han skulle en anden vej.

Derfor søgte han ind på UC SYD i Haderslev.  

Fakta

Pierre Armani Wiehe Tranekjer er 24 år og læser til administrationsbachelor på UC SYD i Haderslev.

 

- Jeg ønskede mig en uddannelse, der ikke var sat i sten i forhold til jobtitel efterfølgende. En uddannelse, hvor jeg kunne forestille mig mange veje i mit arbejdsliv, fortæller Pierre.  

Pierre har tidligere været engageret i politik, og han drømmer også om at arbejde med en eller anden form for politik efter sin uddannelse:  

- Lige nu er jeg i praktik i det private, og det har givet mig nye perspektiver i forhold til mine fremtidsdrømme. Heldigvis uddanner jeg mig jo i en retning, der giver mig mange muligheder, men fordi jeg har interesse i politik, kunne jeg godt se mig selv arbejde med det i en eller anden form i løbet af mit arbejdsliv i fremtiden.  

Pierre Armani Wiehe Tranekjer

Administrationsbachelorstuderende

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til administrationsbachelor?  

Da jeg blev færdig med min ungdomsuddannelse, søgte jeg ind på socialrådgiveruddannelsen. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var en uddannelse for mig. Dels følte jeg mig låst i, hvad jeg kunne blive efter uddannelse. Og dels var jeg på enormt store hold, hvor der ikke var så meget tid til den enkelte studerende.  

Efter at have surfet rundt på diverse uddannelsessider, faldt jeg over administrationsbacheloruddannelsen, og det virkede som noget for mig. Jeg har tidligere været politisk aktiv, og kunne se, at de kompetencer, jeg havde opbygget igennem den erfaring kunne bruges i uddannelsen. 

Og så tiltrak det mig meget, at uddannelsen i højere grad uddanner til mange forskellige jobs efterfølgende. Det passer rigtig godt til mig som person. Derfor søgte jeg ind i Haderslev 

Hvorfor blev det lige i Haderslev, at du søgte ind? 

Jeg kender Haderslev godt, fordi jeg har gået på skole og har venner og familie i Haderslev. Jeg kunne også sagtens se mig selv flytte tilbage til Haderslev, når jeg er færdiguddannet, hvis jeg kan få min mand med på ideen. Haderslev er en fed by med masser af muligheder.  

Hvordan oplever du hverdagen på din uddannelse? 

På administrationsbachelor-uddannelsen fordyber vi os i emner og temaer. Jeg bor jo ret langt fra uddannelsen og pendler omkring to til tre gange om ugen til Haderslev. På mine hjemmedage bruger jeg tiden på at læse op til vores timer på studiet. 

De dage, hvor vi er på studiet, har vi meget faglig fordybelse. Vi kan sagtes starte dagen med en case og arbejde med den hele dagen for til sidst at afslutte dagen med at præsentere og få feedback. Det er en undervisningsform, som jeg rigtig godt kan lide.  

Pierre Armani Wiehe Tranekjer

Administrationsbachelorstuderende

Hvordan har det været at skifte uddannelse? 

 Det har været det helt rigtige for mig – ikke kun på grund af mine personlige præferencer, men jeg har også oplevet, at man på UC SYD Haderslev har et rigtig tæt forhold til underviserne, og det kan jeg rigtig godt lide. Vi er jo en lille campus, og holdene er små, så der er virkelig tid til at lære hinanden at kende og få den faglige fordybelse i fagene, som der er vigtig for mig. 

Hvordan oplever du sammenhængen mellem teori og praksis på din uddannelse? 

Jeg er i praktik lige nu, og lige da jeg kom ud, så tænkte jeg på, at jeg ikke kunne se en sammenhæng imellem det, vi laver på studiet, og den arbejdsdag jeg har i min praktikvirksomhed. Men alligevel sneg det sig ind på mig, at det helikopterblik og analytiske sans, som vi oparbejder på studiet alligevel, er blevet en meget naturlig del af, hvordan jeg går til mine opgaver på, og på den måde har jeg altid teorien med mig, når jeg er på mit praktiksted og med mig i fremtiden.  

Hvad drømmer du om at bruge din uddannelse til? 

Lige nu sidder jeg i praktik i det private erhvervsliv, og har fået meget positivt feedback på mit arbejde og fået mange eksempler på, hvor sådan en administrationsbachelor kan bruges, derfor vil jeg ikke afvise, at jeg måske søger til det private efter endt uddannelse.  

Der er mange muligheder, det kan også være, at jeg ender med at tage en kandidatgrad efterfølgende og gå den akademiske vej, det vil tiden vise.  

Pierre Armani Wiehe Tranekjer

Administrationsbachelorstuderende

Studerende på administrationsbachelor

Læs mere om administrationsbacheloruddannelsen

Bliv administrationsbachelor

Tag en bred uddannelse, hvor du lærer om jura, økonomi og projektledelse og får kompetencerne til at facilitere processer, koordinere, kommunikere og vejlede.