Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Kvote 2

Det skal du vide. Og sådan søger du.

Kvote 2 er for dig, der:

 • har en adgangsgivende gymnasial uddannelse, men er i tvivl om dit gennemsnit er højt nok til at nå årets adgangskvotient. 
 • har en udenlandsk eksamen eller en anden adgangsgivende eksamen.
 • ikke opfylder uddannelsens adgangskrav men har andre kvalifikationer, der kan sidestilles med de formelle krav. I den situation skal du søge om en individuel kompetencevurdering.

Ansøgningsfrist for kvote 2: 15. marts kl. 12

Ansøgningsfristen for kvote 2 er hvert år 15. marts kl. 12

Krav til dokumentation i kvote 2

Når du søger gennem kvote 2 senest den 15. marts, skal du vedhæfte dokumentation for adgangsgrundlaget. Det vil sige dit eksamensbevis og evt. beviser for bestået enkeltfag, suppleringskurser eller adgangsgivende uddannelser samt dokumentation for vurderingskriterierne for kvote 2 senest den 15. marts kl. 12.00. 

Afslutter du først din adgangsgivende eksamen, suppleringskurser eller en aktivitet efter denne frist, skal du anføre det på ansøgningen og vedhæfte det på optagelse.dk senest den 5. juli kl. 12.00. Læs mere om krav til dokumentation her.

Specifikke adgangskrav og optagelsesregler

Læs mere om uddannelsernes adgangskrav, udvælgelseskriterier og optagelsesregler.

Sådan søger du 

Vil du gerne tage en uddannelse hos os, skal du søge ind gennem optagelse.dk.

Du skal søge under “videregående uddannelse” på siden og derefter finde den specifikke uddannelse, som du gerne vil søge.

Du sender din elektroniske ansøgning med dit NemID. Har du ikke et NemID, kan du bestille et på nemid.nu. Har du ikke et dansk CPR-nr., skal du stadig søge digitalt via optagelse.dk. Du skal blot ansøge uden login. 

Husk at oplyse om tidligere uddannelse eller beskæftigelse. Læs mere om, hvad du har pligt til at oplyse her.

Kontakt

Vi hjælper dig gerne med alle de spørgsmål, du mangler svarene på.

Er du bekymret over at søge ind via kvote 2?

Er du bekymret over at søge ind via kvote 2, fordi du ikke har haft mulighed for udlandsrejser eller højskoleophold?

-De videregående uddannelser bør vise hensyn over for dem, som søger ind via kvote 2, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til DR TV-Avisen Morgen fredag 5. februar.

Her fortæller studieleder Lene Kjærgård-Jensen fra jordemoderuddannelsen på UC SYD, at de vil tage højde for, hvilke muligheder de studiesøgende har haft. Se indslaget 27 minutter inde i udsendelsen: Se udsendelsen her.

Stine Bilstrup Rask, chef for Studieadministration og HR, siger til DR P4 Syd, også fredag 5. februar, at de studiesøgende ikke skal være bekymrede, for det er den samme situation for alle ansøgere, men hun opfordrer til at se på øvrige optagelseskrav frem mod studiestart, f.eks. frivilligt arbejde: Hør indslaget her.

Find din uddannelse

Lad os hjælpe dig med at finde den uddannelse, der passer til dig.