Få en praksisnær men fleksibel studietid
Adgangskrav og optag
Du skal opfylde de samme adgangskrav, uanset om du søger om optagelse på den almindelige socialrådgiveruddannelse i Esbjerg eller Aabenraa, eller om du søger optagelse på den digitale socialrådgiveruddannelse.
Søger du en uddannelse med praksisnær undervisning, men hvor du samtidig har en stor fleksibilitet i din dagligdag? Så er den digitale socialrådgiveruddannelse lige noget for dig! Selvom studiet primært består af digitale læringsrum, kommer du helt tæt på den virkelighed, som du skal arbejde i, når du er færdiguddannet som socialrådgiver.
Med den digitale socialrådgiveruddannelse har du mulighed for at:
- Bo langt fra dit studie og slippe for lange pendlerture - mens du stadig modtager undervisning af høj kvalitet.
- Tage en uddannelse der er fleksibel i sin tilrettelæggelse.
Det kræver til gengæld af dig, at du er:
Som studerende på den digitale socialrådgiveruddannelse får du mulighed for en særlig fleksibilitet og frihed i dit studie, men det kræver til gengæld af dig, at du er:
- Selvdisciplineret og god til at strukturere din tid.
- God til at arbejde selvstændigt.
- Samarbejdende og kan samarbejde på distancen.
- Selvstændigt og aktivt deltagende, både i individuelt og gruppebaseret arbejde.
Undervisnings- og vejledningsrettede aktiviteter er placeret på hverdage af en varighed mellem 2-6 time, og typisk i tidsrummet mellem kl. 8.15-14.15.
Ansøg til den digitale socialrådgiveruddannelse
Søg inden den 15. marts kl. 12.00 i kvote 2.
Søg inden den 5. juli kl. 12.00 i kvote 1.
Du skal forvente fysisk fremmøde på Campus Esbjerg 2 gange á 2 dages varighed i løbet af et semester. Alle eksamener foregår online. Så selvom uddannelsen ikke kan bryste sig af, at den er 100 % digital, kan vi vist godt blive enige om, at det er meget tæt på - og dét giver en høj grad fleksibilitet og frihed for dig som studerende.
Din selvstændighed frigør tid til, at underviserne kan undervise online i mindre klynger og i det hele taget har mere fokus på vejledning og på at give feedback - så du har de bedste forudsætninger for at udvikle dig fagligt. Samtidig vil du også bruge en del af din studetid i studiegrupper, og de mange fælles arbejdsrum vil gøre, at du lærer både dine under visere og medstuderende godt at kende, selvom I ikke sidder fysisk over for hinanden.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og optagelse
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?
Fordelene ved det digitale læringsrum
De digitale læringsrum inviterer naturligt nok ind i andre undervisningsformer end de fysiske læringsrum. Derfor vil du som studerende også opleve en undervisning, som udnytter netop de digitale muligheder for at komme helt tæt på udøvende socialrådgivere såvel som de mennesker, som du som færdiguddannet socialrådgiver vil møde i din dagligdag. Et eksempel kunne være at vi flytter online-undervisningen ud i praksis og streamer undervisningen direkte, eller at vi inviterer praktikere, borgere, pårørende, organisationer eller andre relevante aktører med ind i undervisningen.
Vi bruger i høj grad digitale læremidler såsom videooptagelser og podcasts, som støtte til studiet. Det har den fordel, at du kan genbesøge dem lige så ofte, du vil, og lige når det passer dig.
Skal jeg være en rigtig IT-haj, hvis jeg gerne vil læse på den digitale socialrådgiveruddannelse?
Nej, det behøver du ikke at være. Vi klæder dig løbende på, så du kan anvende de digitale læremidler, og vi stiller de nødvendige digitale platforme og teknologier til rådighed - helt gratis. Det eneste, du skal sørge for, er at have en PC eller MAC med et godt webcam.
Helt normal - bare digital
Den digitale socialrådgiveruddannelse er tilrettelagt som ethvert andet SU-berettiget fuldtidsstudie svarende til en 40-timers arbejdsuge. Uddannelsen følger også de samme optagelseskrav samt studieordning og bekendtgørelser udannelsen følger også de samme optagelseskrav samt studieordning og bekendtgørelser som den ordinære socialrådgiveruddannelse. Det betyder også, at du skal i en praktik på 20 uger på uddannelsens 4. semester.
Praktik
Praktikken foregår på uddannelsens 4. semester og strækker sig over 5 måneder. Praktikken gennemføres på fuld tid. Praktikperioden strækker sig enten fra februar til og med juni måned eller fra september til og med januar måned, alt afhængig af tidspunkt for opstart på uddannelsen. Praktikken foregår individuelt på en godkendt praktikinstitution, der udfører socialt arbejde og hvor praktikanten kan modtage professionsrettet vejledning. UC SYD har samarbejde med kommunale, statslige og regionale praktikpladser. Udbud af praktiksteder kan skifte for hvert praktiksemester. Der er tale om selvejende virksomheder, socialøkonomiske virksomheder, private organisationer mv. Du vil blive tildelt praktikplads i UC SYD´s eget praktikområde, som geografisk er placeret i følgende kommuner; Esbjerg, Fanø, Varde, Billund, Vejen, Kolding, Aabenraa, Sønderborg, Haderslev, Tønder. Dispensation for dette kan kun ske efter forudgående aftale med UC SYD.
Der er også mulighed for at komme i praktik i udlandet. Drøftelse heraf sker med praktikkoordinatoren