Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Efter- og videreuddannelse

Diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Akademiuddannelsen i socialt arbejde

Tilmelding til Akademiuddannelsen i socialt arbejde, foregår via modultilmelding

Gå direkte til moduler

Lær at varetage sagsbehandling og rådgivning inden for socialområdet, og få mere kvalitets- og udviklingsorienterede arbejdsgange  

  • Bliv klædt fagligt på til at løse nuværende og fremtidige arbejdsopgaver
  • Udvikl en bredere og dybere forståelse for det sociale arbejde
  • Få faglig, teoretisk og metodisk ballast til at løse komplekse udviklingsopgaver selvstændigt og at indgå i fagligt eller tværfagligt samarbejde, når det kræves

Vil du udvikle og styrke dine faglige kompetencer, samtidig med at du får redskaber til at skabe bedre samarbejde og højere kvalitet og konsistens i din sagsbehandling? På akademiuddannelsen i socialt arbejde kobler du teori og metode med praksis og bygger oven på dine faglige kompetencer og erfaring. 

Uddannelsen lægger ud med at give dig en helhedsforståelse af det socialfaglige område i både det private og offentlige. Det vil styrke din evne til at rådgive og sagsbehandle samt give overblik over det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde.

Dernæst vil du vælge en mere fagspecifik profil, som passer til dig der løser opgaver som administrativ medarbejder, pædagogisk assistent, social- og sundhedsassistenter eller noget helt femte. Du kan også bruge de retningsspecifikke forløb til at åbne nye karriereveje eller en ny fagprofil, som du går og drømmer om.

Akademiuddannelsen i socialt arbejde er det oplagte faglige trinbræt for dig, der arbejder som socialarbejder i en frivillig eller privat organisation eller for en sagsbehandler i den offentlige sektor. Med denne akademiuddannelse kan du opkvalificere dit arbejde og få mulighed for at løse mere udfordrende og komplekse opgaver.

Fakta om uddannelsen

  • Type :

    Akademiuddannelse

  • ECTS :

    60

  • Økonomi :

    Egenbetaling

  • Varighed :

    Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år

  • Adgangskrav :

    En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring

  • Beliggenhed :

    Typisk på vores campusser  i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg

Praktiske informationer

Sådan sammensætter du en akademiuddannelse i socialt arbejde

Akademiuddannelsen i socialt arbejde er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid, men uddannelsen er fleksibelt tilrettelagt. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for 6 år fra den dag, du starter.

Uddannelsen består af tre obligatoriske moduler, to valgfrie moduler og et afgangsprojekt, der tilsammen udgør i alt 60 ECTS-point. Alle moduler er på hver 10 ECTS-point. 

Akademiuddannelsen i socialt arbejde er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på akademiuddannelsen i socialt arbejde tilmelder du dig ikke en hel uddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. 

Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på akademiuddannelsen i socialt arbejde længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i socialt arbejde.

Adgangskrav

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS. 

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Skræddersyede tilbud

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

10.000 kr. i tilskud

Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Akademiuddannelsen i socialt arbejde.

Afgangsprojekt, Akademiuddannelsen i socialt arbejde

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér på fagområde - så finder du hurtigt valgmodulerne inden for den særlige faglige retning, der passer til dig. Du kan dog frit vælge blandt alle valgmoduler på tværs af fagområder og også blandt de valgmoduler, der ikke hører til et fagområde.

Fagområderne retter sig mod enten Børn & unge eller Voksne & ældre. Det giver dig mulighed for at tone din uddannelse mod et af disse områder.

Sortér på semester - så finder du hurtigt de moduler, der udbydes, når du vil starte.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Betina Lykke Bergmann, medarbejderbillede UC SYD

Lektor

Betina Lykke Bergmann (BLBE)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.