Inddrag viden og inspiration fra hjerneforskning i din daglige pædagogiske praksis
- Kvalificér dig til at anvende neuropsykologiske metoder i arbejdet med børn, unge og voksne med særlige behov.
Neuropsykologien ændrer konstant vores forståelse af kognition, emotion og mentalisering. Få mulighed for at inddrage den nyeste viden om hjernen til at skabe lærings- og udviklingsprocesser i din pædagogiske praksis.
Med en grundlæggende indsigt i hjernens funktioner, udvikling og struktur får du ny teoretisk og forskningsbaseret viden om det kognitions- og neuropsykologiske grundlag for at fremme den livslange udvikling hos børn, unge og voksne. Det kan du bruge til at tilrettelægge, gennemføre og vurdere neuropædagogiske interventionsforløb.
Neuropsykologien handler om forholdet mellem adfærd, kognition og processer i hjernen. Du lærer altså at koble situationer og handlinger med de processer, som sker hos mennesker, der for eksempel har nedsat funktion i hjernen. Du kan dermed bedre møde og forstå børn, unge og voksne, som har kognitive, motoriske, sociale eller mentale funktionsnedsættelser af forskellig art. Målet er at skabe de bedste forudsætninger for kommunikation, udvikling og læring.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Lær hvordan du skaber de bedste forudsætninger for kommunikation, udvikling og læring hos børn, unge og voksne med særlige behov.
- Få et neuropsykologisk og neuropædagogisk videngrundlag og brug det i din konkrete pædagogiske praksis.
- Få indsigt i det kognitions- og neuropsykologiske grundlag for centrale kognitive, sociale, emotionelle og motoriske funktioner samt tilsvarende funktionsnedsættelser.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Neuropsykologi og neuropædagogik
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 27.06.2025
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH05-25026
Undervisningsdatoer
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Skriftlig opgave afleveres den 15. maj 2025. Eksamen afholdes i uge 24, 2025. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. december 2024.
- Slutdato: 23.01.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH05-25125
Undervisningsdatoer
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Undervisningsdag tirsdag. Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Skriftlig opgave afleveres den 15. december 2025. Eksamen afholdes i uge 3, 2026. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. juni 2025.