Lær at udvikle skolens naturfaglige kultur gennem vejledning og udviklingsarbejde
- Lær hvordan du kan styrke kulturen i naturfagene med evaluering og vejledning af kolleger.
Naturfagene er en af grundpillerne i den moderne skole, og derfor er det nødvendigt at skabe en god naturfaglig kultur blandt lærere og ledere. Med dette modul får du metoder og teorier til at skabe håndgribelige resultater i forhold til at styrke den naturfaglige kultur på din skole.
For at du kan vejlede og samarbejde med kolleger og ledelse om pædagogiske og metodiske tiltag i naturfagene, bliver du først nødt til at have den metodiske og teoretiske viden.
Den viden får du på modulet med en grundig undervisning i fagdidaktisk forskning, lærerprofessionelle vidensbaser og emnespecifik professionel viden, som du både lærer at finde og bruge. Det gør dig i stand til at lede udviklingen af undervisningen og løfte den samlede undervisningsfaglighed i teamet og ledelsen.
Målet med den styrkede naturfaglige kultur er selvfølgelig at skabe de bedste forudsætninger for elevernes læring. Det får du konkret indsigt i med en styrket undervisningsfaglighed, lærerprofessionel viden og kompetence inklusive PCK i det naturfaglige lærerkollegium.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Lær at udvikle den naturfaglige kultur ved at vejlede ledere og kollegiale teams i forbindelse med pædagogisk og didaktisk udvikling.
- Hvordan du får adgang til og bruger fagdidaktisk forskning, lærerprofessionelle vidensbaser og emnespecifik professionel viden.
- Hvordan du initierer og vedligeholder skolebaserede naturfaglige udviklingsprojekter.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Skolens naturfaglige kultur
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 23.01.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH06-25118
Undervisningsdatoer
I forløbet er der 2 x 2 dage indkald, den 03.09.2025, 04.09.2025, 05.11.2025 og 06.11.2025 (10 ECTS). Derudover er der netbaserede studieaktiviteter. Dette forløb er for dig, der gerne vil være have mere fleksibilitet i studieforløbet og som er indstillet på en del selvstudie. Skriftlig opgave afleveres den 15. december 2025. Eksamen afholdes i uge 3, 2026.