Gå til hovedindhold

Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Skab oplevelser med børn og unge

  • Skab kulturelle oplevelser i øjenhøjde med børn og unge.
  • Bliv en bedre og mere alsidig formidler af kunst- og kulturoplevelser.
  • Styrk dine forudsætninger for at arbejde flerfagligt med formidling af kunst og kultur.

Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge er for dig, som vil give børn og unge fortællinger, ideer, viden og indsigt i kulturen og kunstens mangfoldighed. Det handler om at stimulere og udfordre børn og unges oplevelser af, udtryk i og refleksioner over kunstneriske og kulturelle udtryk.

På uddannelsen bliver du præsenteret for forskellige måder at møde kunsten og kulturen på. Du lærer om børnekulturens udvikling og får kendskab til aktuel kunst- og kulturformidling. Ud fra teorier og metoder vil du lære at benytte skabende processer og dialogbaserede formidlingsformer til formidling af kunst og kultur til børn og unge. 

Uddannelsen foregår i et tværfagligt og udviklingsorienteret miljø, hvor du møder forskellige kunstneriske udtryksformer, og samtidig skaber din egen uddannelsesprofil.

Fakta om uddannelsen

  • Type :

    Diplomuddannelse

  • ECTS :

    60

  • Økonomi :

    Egenbetaling

  • Varighed :

    Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.

  • Adgangskrav :

    Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring

  • Beliggenhed :

    Typisk på vores campus i Kolding 

Dét kan uddannelsen bruges til

Pia Kiemer Bonnesen har læst på Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge

Dét kan uddannelsen bruges til

Pia skaber større skoleglæde ved at være en legende lærer

Børn trives, når de leger sig til læring. Dét oplever Pia Kiemer Bonnesen, som nu har fået de rette redskaber til at være en legende lærer. Og det betyder, at hun – efter 20 år i klasseværelset – har fundet en ny glæde ved sit job.
Portræt af Ellen Schultz

Dét kan uddannelsen bruges til

Ellen formidler kunst og kultur til børn: Jeg er blevet bedre til at bringe børnenes fantasi i spil

Ellen Schultz oplever børn, som har svært ved at eksperimentere. Børn, som hele tiden har brug for at blive guidet. Men nu har hun fået modet og redskaberne til arbejde mere frit. Til glæde for hende og børnene.
Foto af Silke foran en grøn trykpresse

Dét kan uddannelsen bruges til

Silke vil styrke unges interesse for kunst og kultur

Hvordan skal man få unge til at dykke ned i kunstens og kulturens verden? Dét ved 59-årige Silke Groth, som underviser i billedkunst. Med en Diplomuddannelse i Formidling af kunst og kultur for børn og unge har hun fået værktøjer, som, hun slet ikke anede, fandtes.

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i formidling af kunst og kultur for børn og unge længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge.

Adgangskrav på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge

For at komme ind på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:

  • Du har en akademiuddannelse
  • Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring
  • Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen
Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.

Oversigt over uddannelsens opbygning

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplomuddannelsen i Formidling af kunst og kultur for børn og unge.

Børn og unges kultur

ECTS: 10

Læs mere

Formidling af kunst og kultur

ECTS: 10

Læs mere

Undersøgelse af formidlingspraksis

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplomuddannelse i Formidling af kunst og kultur

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Kim Jerg

Lektor

Kim Jerg (KJER)

Ekspert i leg, legekultur og æstetiske processer. Kim Jerg underviser på Pædagoguddannelsen på UC SYD og forsker i små børns lege og pædagogens deltagelse, bl.a. i projektet PLAY LAB

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.