Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Årets diplompriser gik til to offentlige ledere

En ny lederstilling med ansvar for 600 medarbejdere, nye lag af indsigt og modet til at træde et skridt tilbage er nogle af de direkte konsekvenser for to kvinder, som har færdiggjort diplomuddannelsen i ledelse på UC SYD i år. De modtog mandag Ledernes diplomlederpris.
 

Publiceret:

- Jeg håber, I vil bruge jeres viden og ikke mindst jeres lyst til at skabe nogle gode organisationer fremadrettet. 

Sådan lød ordene fra afdelingsformand for Lederne Sydvest, Lars Møldrup, da han mandag overrakte Ledernes diplomlederpris til Janni Kollerup, Aabenraa Kommune, og Vicky Kim Andersen, Middelfart Kommune. 

De har begge afsluttet diplomuddannelsen i ledelse på UC SYD i år og afsluttet med så stor faglig indsigt og kvalitet i deres arbejde, at de blev hædret på UC SYD, hvor de fik overrakt et diplom, blomster og gaver. 

Chef for 600 ansatte

Noget kunne tyde på, at Lars Møldrup får sit ønske om forsat ledelseslyst opfyldt. Begge prismodtagere sætter i høj grad deres viden og ledelseslyst i spil og for begge har arbejdslivet udviklet sig i takt med uddannelsen diplom i ledelse. 

Mest konkret for Vicky Kim Andersen, som er rykket fra en stilling som strategisk konsulent i Esbjerg Kommune til en stilling som senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune, hvor hun har ansvaret for 600 medarbejdere. 

Det har været en spændende personlig udvikling. Jeg har udviklet mig løbende, og uddannelsen har rustet mig til at skifte arbejde og varetage nye funktioner og ansvarsområder.

Vicky Kim Andersen

Senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune

Janni Kollerup skulle kun have taget 1. modul af uddannelsen, men da hun fik et større ansvarsområde som leder af den kommunale indsats Fremtidens Aabenraa, valgte hun at tage hele uddannelsen. 

Fuld værktøjskasse

Hun er leder i en kompleks organisation, hvor hun har ledelsesansvar for et projekt, men ikke personaleansvar for de medarbejdere, som hun leder. Derfor har hun i høj grad kunnet bruge redskaberne fra diplomuddannelsen 

- Jeg har fået en større forståelse og nogle redskaber til at spille mine medarbejdere stærkere og bruge mine kræfter de rigtige steder. Jeg har fået nogle værktøjer og en tryghed til at se på det lidt ude fra og stoppe op et øjeblik, forklarer Janni Kollerup. 

Årets diplomlederpris bliver normalt overrakt ved en stor dimission for alle årets dimittender. På grund af corona var de to prismodtagere, deres nærmeste familie og nærmeste leder dog kun inviteret til en lille ceremoni. 

Fakta 

Lederne og UC SYD uddeler hvert år diplomlederprisen til to dimittender fra diplomuddannelsen i ledelse. Prisen bliver indstillet af eksaminatorer på uddannelsen ud fra de studerendes faglige viden og engagement i uddannelsen. 

Læs mere om UC SYD Efter-og videreuddannelse og se vores uddannelser og kurser.